Normal

Australia vurderer VM-søknad etter korrupsjonstrøbbel for Qatar

Det australske fotballforbundet (FFA) sa mandag at de kan komme til å søke om VM i 2022 igjen etter påstandene om at Qatar fikk VM som følge av bestikkelser.

David Gallop

Sjef for Det australske fotballforbundet (FFA), David Gallop (t.v.), utelukker ikke at Australia kommer til å søke om fotball-VM i 2022 hvis Qatar mister mesterskapet etter sterke korrupsjonsanklager. Her er Gallop under en tilstelning i Sydney i mars.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

I helgen ble tidligere FIFA-topp Mohamed Bin Hammam anklaget av britiske Sunday Times for å ha sikret VM i Qatar gjennom bestikkelser i millionklassen.

Australia var et av landene som var med i kampen om å arrangere VM i 2022, og landets forbund avviser ikke tanken om å søke igjen dersom Qatar blir fratatt mesterskapet.

– Det er en alvorlig utvikling og alvorlige beskyldninger som kommer fram. Vi må se hva vi skal gjøre videre, sa FFA-sjef David Gallop på australsk radio mandag.

– Det er for tidlig å si om det åpner døren for noe som skjedde for mange år siden, men for vår del handler det om å følge nøye med, sa Gallop videre.

Støtter ny avstemning

Etter de siste beskyldningene mot Qatar sa FIFAs visepresident Jim Boyce at han vil støtte en eventuell ny avstemning om hvem som skal få arrangere VM i 2022.

Beskyldningene mot Qatar er langt fra de første.

I fjor sommer skrev The Guardian at minst 44 nepalske arbeidere døde mellom 4. juni og 8. august i fjor mens de jobbet med VM-anleggene.

Avisen beskrev også slavelignende forhold.

30 millioner

Avsløringene som kom søndag er imidlertid de sterkeste som har kommet mot det kontroversielle Qatar-mesterskapet hittil.

Sunday Times hevder de har beviser for at Qatar kjøpte seg VM i 2022 ved hjelp av bestikkelser. Avisa skriver at de har fått tak i flere millioner hemmelige dokumenter og e-poster.

Dokumentene skal vise hvordan forretningsmannen og milliardæren Mohammed Bin Hammam brukte 30 millioner kroner på å bestikke fotball-ledere i Afrika.

Fotballnyheter