Hopp til innhold

Andresen: - Han slipper å spille

Vålerenga-trener Martin Andresen tror at Ole Gunnar Solskjær kommer til å klare seg bra når han blir Molde-manager.

Video Martin Andresen om Molde

Martin Andresen om den nye Molde-treneren

- Han blir ikke spillende trener sånn som jeg var, men han bygger opp et team på samme måte som vi har gjort, så det virker fornuftig, sier Martin Andresen.

Solskjær ble presentert som Molde-manager på en pressekonferanse tirsdag. Han begynner i jobben 10. januar. Han får med seg Mark Dempsey som går inn som førstelagstrener, og Richard Hartis som blir keepertrener.

For mange hatter?

Andresen måtte tåle spørsmål om han tok på seg for mange "hatter" da han kom til Vålerenga som både spiller og manager.

I tillegg var han også kaptein på landslaget.

Han tok etter hvert også konsekvensen av det og ga seg som spiller, og konsentrerte seg bare om trenerrollen i Vålerenga.

Andresen tror at Solskjær kommer til å takle overgangen fra å være trener for reservelaget til Manchester United til å bli manager i Molde.

Video Ole Gunnar Solskjær har landet i Molde

Ole Gunnar Solskjær kom til Molde i privatfly

Foto: Nyhetsspiller

- Det som var annerledes med den rollen jeg hadde var at jeg var spillende trener, så det var det som gjorde det ekstra krevende. Ellers er ikke det noe annerledes selv om han kaller seg manager, sier Andresen som selv har endret tittel fra manager til trener.

- Så du mener at det ikke blir for krevende for ham å ha kontroll på spillerkjøp, laguttak og taktikk?

- Det er jo den rollen en trener har. Når det gjelder spillerkjøp, har man oftest det siste ordet. Men når det gjelder scouting og kontrakter, er det sportsdirektør som har ansvaret, så det gjelder alle trenere, forklarer Vålerenga-treneren.

Får midler

I likhet med Vålerenga har Molde pengesterke folk i ryggen, og Solskjær kommer trolig til å få en del midler til å styrke laget som i år endte på en 11. plass etter en imponerende sluttspurt.

- Han får sikkert en del ressurser å bruke, så vi får bare vente å se, men det er i alle fall bra for norsk fotball at Ole Gunnar kommer tilbake i eliteserien og er trener. Det skaper blest og det blir moro å møte dem, avslutter Martin Andresen.

Fotball