Hopp til innhold

Andresen: - Han slipper å spille

Vålerenga-trener Martin Andresen tror at Ole Gunnar Solskjær kommer til å klare seg bra når han blir Molde-manager.

Video Martin Andresen om Molde

Martin Andresen om den nye Molde-treneren

- Han blir ikke spillende trener sånn som jeg var, men han bygger opp et team på samme måte som vi har gjort, så det virker fornuftig, sier Martin Andresen.

Solskjær ble presentert som Molde-manager på en pressekonferanse tirsdag. Han begynner i jobben 10. januar. Han får med seg Mark Dempsey som går inn som førstelagstrener, og Richard Hartis som blir keepertrener.

For mange hatter?

Andresen måtte tåle spørsmål om han tok på seg for mange "hatter" da han kom til Vålerenga som både spiller og manager.

I tillegg var han også kaptein på landslaget.

Han tok etter hvert også konsekvensen av det og ga seg som spiller, og konsentrerte seg bare om trenerrollen i Vålerenga.

Andresen tror at Solskjær kommer til å takle overgangen fra å være trener for reservelaget til Manchester United til å bli manager i Molde.

Video Ole Gunnar Solskjær har landet i Molde

Ole Gunnar Solskjær kom til Molde i privatfly

Foto: Nyhetsspiller

- Det som var annerledes med den rollen jeg hadde var at jeg var spillende trener, så det var det som gjorde det ekstra krevende. Ellers er ikke det noe annerledes selv om han kaller seg manager, sier Andresen som selv har endret tittel fra manager til trener.

- Så du mener at det ikke blir for krevende for ham å ha kontroll på spillerkjøp, laguttak og taktikk?

- Det er jo den rollen en trener har. Når det gjelder spillerkjøp, har man oftest det siste ordet. Men når det gjelder scouting og kontrakter, er det sportsdirektør som har ansvaret, så det gjelder alle trenere, forklarer Vålerenga-treneren.

Får midler

I likhet med Vålerenga har Molde pengesterke folk i ryggen, og Solskjær kommer trolig til å få en del midler til å styrke laget som i år endte på en 11. plass etter en imponerende sluttspurt.

- Han får sikkert en del ressurser å bruke, så vi får bare vente å se, men det er i alle fall bra for norsk fotball at Ole Gunnar kommer tilbake i eliteserien og er trener. Det skaper blest og det blir moro å møte dem, avslutter Martin Andresen.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Graham Hansen og Hegerberg topp ti i verden

  Den amerikanske sportskanalen ESPN har lagt ut en kåring over de 50 beste kvinnelige fotballspillerne i verden. Der er Norge representert to ganger med Caroline Graham Hansen (27) og Ada Hegerberg (26).

  Ada Hegerberg ligger rangert som nummer 10, mens Caroline Graham Hansen så vidt falt utenfor pallen med en 4. plass på rankingen.

  Året før ble Graham Hansen rangert som nummer 9 i samme liste. Hegerberg som ble satt ut av en korsbåndsskade i januar 2020 var i fjor ikke med på listen over de best rangerte spillerne.

  Barcelonas Alexia Putellas (28) vant kåringen.

  Fra treningen tirsdag under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Brann med ny seier – Ranheim på opprykksplass

  Aune Heggebø og Sivert Heltne Nilsen scoret målene i Branns 2-0-seier over Grorud i 1. divisjon mandag. Ranheim vant 4-1 over KFUM Oslo.

  Brann har vært sterke på bortebane, dagens seier var den sjette på rad på fremmed gress.

  – Utrolig deilig. Det blir en ekkel kamp når vi ikke utnytter sjansene. Men vi tar tre poeng på vanskelig bortebane, sa Heltne Nilsen til Discovery etter kampen.

  Ranheim tok over annenplassen i divisjonen med 4-1-seier over KFUM. Mjøndalen tapte 0-1 for Sogndal borte og er ett poeng bak trønderne.

  Åsane tok et langt steg vekk fra bunnkampen med 2-1-seier over Sandnes-Ulf. Kristoffer Larsen og Stian Nygard sikret lagets tredje seier for sesongen.

  Det endte 0-0 i bunnkampen mellom Stjørdals-Blink og Bryne.

  Brann
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Uefa avviser at Qatar stod bak reisenekt

  Lise Klaveness måtte utsette reisen til Doha i Qatar etter at dokumenter med negativ koronatest ikke var på plass.

  Nå forklarer Uefa overfor NRK hva som skjedde.

  – Det var på grunn av en administrativ misforståelse, der en standard innreiseregistrering ikke var gjennomført i tide. Derfor kunne ikke den norske delegasjonen gå om bord på flyet mot Doha søndag, skriver Uefa i en e-post.

  NRKs kommentator Jan Petter Saltvedt mente søndag at det fremstod som en markering fra Qatar og at det ikke var tilfeldig.

  Dette avviser Uefa.

  – Vi vil understreke at det ikke var qatarske myndigheter som nektet innreise, siden visumet var i orden i tide, skriver Uefa.

  De forteller at saken er løst, og at Klaveness reiser til Doha mandag ettermiddag.

  Lise Klaveness nektet ombordstigning
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Mot ny publikumsrekord i svensk kvinnefotball: – En unik følelse

  Det er solgt over 34.000 billetter til Sveriges oppkjøringskamp til fotball-EM for kvinner mot Brasil. Publikumsrekorden i svensk kvinnefotball står for fall.

  Rekorden lyder på 25.882 tilskuere og ble satt i april 2019 da Sverige tok imot Tyskland på Friends Arena nord for Stockholm.

  Tirsdagens hjemmekamp mot Brasil vil etter alle solemerker slå rekorden. Det betyr mye for den tidligere svenske landslagsstjernen Pia Sundhage, som nå er trener for Brasil.

  – Det er en unik følelse. Å komme tilbake og spille mot Sverige foran så mange folk. Det forteller noe om hvor populært det svenske landslaget er, sier Sundhage til det svenske nyhetsbyrået TT.

  Landskamp Norge-Sverige
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • Ny keeper til Arsenal

  Arsenal har signert den amerikanske keeperen Matt Turner fra MLS-klubben New England Revolution.

  Det bekrefter London-klubben på sitt nettsted mandag.

  Den 28 år gamle amerikanske landslagskeeperen skal spille med nummer 30 for Arsenal og får mest sannsynlig en rolle som reservekeeper bak Aaron Ramsdale.

  Bernd Leno, som startet sist sesong som Arsenals førstevalg, ser ut til å bli solgt i løpet av sommeren.

  Arsenals trener Mikel Arteta er svært fornøyd med å ha sikret seg Turner.

  – Matt er en erfaren keeper som bidrar med høy kvalitet til vår tropp. Han har vist gjennom sine opptredener de siste årene, både i MLS og med USA, at han vil være en forsterkning neste sesong.

  US Goalkeepers Soccer
  Foto: Julio Cortez / AP