Hopp til innhold

- Blir en ny utfordring å lede en klubb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb gleder seg over at Ole Gunnar Solskjær er tilbake i Norge

Nils Johan Semb og Ole Gunnar Solskjær

Nils Johan Semb og Ole Gunnar Solskjær under tiden sammen på landslaget

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

- Jeg synes det er veldig hyggelig for norsk fotball at Ole Gunnar er tilbake, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NRK.

Han tror at Solskjær har mye å tilføre norsk fotball etter 14 år i verdens største forballklubb. Semb mener at den nye Molde-trenere har det som skal til for å lykkes i norsk fotball.

- Fotballfaglig, analytisk og ikke minst når det kommer til personlighet har Ole Gunnar det som trengs, fortsetter Semb.

Tror du Solskjær kommer til å lykkes i Molde? Diskuter nederst i saken!

Fra reserve til hovedlag

Hva tror du om overgangen fra å være trener for reservene til Manchester United til å bli hovedtrener i en klubb?

- Det er klart det blir en ny utfordring å lede en klubb og alt det innebærer, men fotballfaglig er jeg veldig trygg på han, sier Semb.

Nils Johan Semb samarbeidet tett med Ole Gunnar Solskjær som norsk landslagssjef fra 1998 til 2003. Han mener at Solskjærs tilstedeværelse som Molde-manager vil kunne gi norsk fotball et løft.

- Profilen Ole Gunnar Solskjær vil styrke Eliteserien, og interessen for norsk fotball, konstaterer den tidligere landslagssjefen.

Nett-TV: Ferguson om Solskjær som Molde-trener

Video Alex Ferguson om Solskjær som Molde-trener

Involvert manager

Solskjær ble i dag presentert under tittelen Molde-manager, og har fått med seg Mark Dempsey som trener, og Richard Hartis som keepertrener, begge med bakgrunn i Manchester United. Men Semb tror ikke det vil ha betydning for Solskjærs rolle i Molde.

- Managerrollen i England er jo litt annerledes, men jeg tror Ole Gunnar vil være mye involvert på treningsfeltet, sier Semb.

Allikevel er det grunn til å tro at Solskjær vil få nok å henge fingrene i, også utenfor treningsfeltet etter at han har begynt i jobben 10. januar. Nils Johan Semb tror på et hardtsatsende Molde med muligheter til å tiltrekke seg gode spillere.

- Hvis Kjell Inge Røkke bare åpner en liten del av pengebingen sin så er det mer enn godt nok til å drive et godt fotballag, avslutter toppfotballsjefen lattermildt.

Nett-TV: Solskjær signerte for Molde

Video Nå har han signert for Molde
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • 16-åring scoret i Lyn-debuten

  Lyn tok seg komfortabelt videre til cupens tredje runde, etter 4-0-seier over Ull/Kisa. Miriam Mjåseth skrev seg først opp på scoringslista da hun limte ballen opp i krysset, og Kristin Holmen sørget for at det stod 2-0 til Lyn til pause.

  Scoringene lot vente på seg i andre omgang, men etter 75 minutter løsnet det igjen. 16 år gamle Tuva Henriksen var iskald alene med keeper og satte inn 3-0, bare syv minutter etter at hun ble byttet inn og fikk A-lagsdebuten for Lyn. Una Søyland punkterte kampen ti minutter før slutt.

  Det ble spilt ti kamper i cupen onsdag, og alle toppserielagene tok seg videre. LSK Kvinner og Brann tok seg begge enkelt videre, begge med 12-0-seiere over henholdsvis Tynset og Loddefjord.

  Vålerenga er også klare for tredje runde etter 9-0 mot Fart. Det samme er Røa, som knuste Runar 8-0.

  John Arne Riise og Avaldsnes fikk seg også et oppløftende resultat etter blytunge 0-10 for Brann i Toppserien. I cupens 2. runde vant Avaldsnes 3-1 over Viking.

 • Kolbotn kontrollert videre

  Det ble relativt komfortabelt for Kolbotn, som slo ut 1. divisjonslaget Grei i andre runde av NM for kvinner. De vant til slutt 2-0 på bortebane, og er dermed videre til tredje runde av cupen.

  Det var først Ingrid Kvernvolden, som hadde mange sjanser i løpet av kampen, som satte inn 1-0-målet.

  Etter hvilen sørget Sara Dyrehauge for det forløsende 2-0-målet, der hun banket ballen i nettaket.

 • Langtidsskade for Villa-stopper Konsa

  Aston Villa-midtstopper Ezri Konsa er ute i inntil fire måneder etter å ha blitt skadd i helgens Premier League-kamp mot Crystal Palace.

  Det opplyser manager Steven Gerrard foran torsdagens hjemmekamp mot Burnley. Konsa går glipp av de to siste seriekampene og muligens også starten på neste sesong.

  – Ezri Konsa har vært til undersøkelse, og det er bekreftet at han har en kneskade. Han er ute i inntil 16 uker. Det er ikke det verste tidspunktet om man først skal få en skade, for han går ikke glipp av så mye fotball, sier Gerrard.

  Villa ligger på 14.-plass i Premier League, men har mulighet til å klatre noen plasser torsdag kveld.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Nick Potts / AP
 • Bekreftet: Sverige uten Zlatan mot Norge

  Den svenske veteranspissen Zlatan Ibrahimovic er ikke med i landslagstroppen som skal møte Norge to ganger på kort tid i Nations League i juni.

  Det er skadeproblematikk som stopper 40-åringen, som i fjor gjorde comeback på landslaget etter nesten fem år utenfor.

  I tillegg til dobbeltmøtet med Norge 5. og 12. juni skal Sverige spille mot Slovenia (2/6) og Serbia (9/6).

 • Thorsby scoret i Sampdoria-seier

  Morten Thorsby scoret sesongens tredje seriemål da Sampdoria slo Fiorentina 4-1 i italiensk Serie A fotball mandag.

  Sampdoria hadde reddet plassen før avspark. Thorsby har spilt 34 seriekamper fra start for Genova-klubben denne sesongen. I tillegg til målene er det blitt ti gule kort, det siste i slutten av februar.

  Kristoffer Askildsen satt på benken hele kampen for Sampdoria mandag.

  Fiorentias tap gjør at deres sjanse til europacup-spill lever farlig.

  Sampdoria avslutter sesongen borte mot Inter søndag. Dermed kan Thorsby være med på å avgjøre kampen om ligagullet. Inter ligger to poeng bak Milan på toppen av tabellen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP