NRK Meny
Normal

– Jeg husker at han sa det, og jeg steilet

Redaktør for fotballmagasinet Josimar kritiserer NFFs generalsekretær Kjetil Siem som først nå tar avstand til Sepp Blatter. Senest i fjor uttalte Siem at Blatter var hans forbilde.

Kjetil Siem

HYLLET BLATTER: NFFs generalsekretær Kjetil Siem.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Redaktør for fotballmagasinet Josimar, Frode da Costa-Lia, har tidligere vært svært kritisk til Siems hyllest av den avgåtte FIFA-presidenten Sepp Blatter.

Josimar-redaktøren sier at han husker Siems uttalelser til Dagbladet 18. januar i fjor, da Siem sa at for ham er Sepp Blatter «faktisk et forbilde».

Frode da Costa-Lia

KRITISK: Redaktør for fotballmagasinet Josimar, Frode da Costa-Lia.

Foto: Bjørnar Hjellen / NRK

Jeg husker at han sa det, og jeg steilet. Det er en av grunnene til at jeg har vært kritisk til NFF og Siems håndtering av denne saken, sier da Costa-Lien, og påpeker at NFF har støttet Blatter ved flere valg.

Onsdag sier imidlertid Siem til VG at han vil miste respekten totalt for FIFA-presidenten om han «blir tatt for noe».

– Kan ikke ha fulgt med

Da Costa-Lia legger ikke skjul på at han synes Siems avstand fra Blatter kommer i seneste laget.

Redaktøren synes det er rart at Siem først nå sier til VG at han har mistet respekten for Blatter hvis han «blir tatt for noe».

– Det har i en årrekke vært viden kjent og dokumentert, både av varslere og av media, at Blatter har beskyttet og indirekte vært involvert i korrupsjon. Det burde også Siem ha fått med seg, sier da Costa-Lia til NRK, og legger til:

Sepp Blatter

TREKKER SEG: Sepp Blatter.

Foto: VALERIANO DI DOMENICO / Afp

– Det at han ikke har sagt dette tidligere, betyr at han ikke kan ha fulgt med på internasjonal idrettspolitikk de siste 17-18-årene. Det betyr også at han heller ikke kan ha snakket med Per Ravn Omdal, sier han.

NRK kunne i går fortelle at tidligere FIFA-styremedlem Per Ravn Omdal var en av flere som anmeldte Sepp Blatter for økonomisk utroskap allerede i 2001.

Har gjort mye bra

NFFs generalsekretær Kjetil Siem innrømmer at uttalelsene hans til Dagbladet er kommet i et litt annet lys etter at Blatter valgte å gå av tirsdag.

New York Times hevder også at den avtroppende FIFA-presidenten etterforskes for korrupsjon.

Siem vil likevel ikke svare på om Blatter fortsatt er hans forbilde.

– Jeg er ikke så opptatt av om han er eller har vært et forbilde. Det som jeg illustrerte og som ble brukt i den tittelen (Dagbladet), er at det er gjort veldig mye bra i FIFA i mange år, og det står jeg for. Men det er selvfølgelig store problemer i fotballen generelt knyttet til korrupsjon og det må vi slå ned på, sier han til NRK.

– Synes du Sepp Blatter har vært en god FIFA-president?

– Det kommer veldig an på når spørsmålet blir stilt og inngangen på spørsmålet. Hvis det viser seg at han er innblandet i noe som er kriminelt, så faller det til å bli noe lik null. Men dersom det viser seg at han er uskyldig selv, men har sett ting som han burde ha stoppet, så er det en annen ting.

– Man må ikke glemme balansene, det er ikke svart-hvitt, påpeker han.

Kunngjorde det på pressekonferanse i ettermiddag. Ny president velges på ekstraordinær FIFA-kongress.
Fra Aktuelt

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.