NRK-ekspert om Englands VM: – De har overprestert

England har slått Tunisia, Panama og Sverige. Men i bronsekampen mot Belgia ble det bråstopp.

World Cup - Third Place Play Off - Belgium v England

SEKS MÅL: Harry Kane var nærme sitt syvende mål i VM, men måtte til slutt gå av banen målløs.

– Denne muligheten vet jeg ikke om de får igjen. De hadde det yngste laget noensinne i en VM-kamp for England i dag. Neste gang disse skal spille i et VM igjen har de et helt annet press på seg, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

I 1966 ble England verdensmestre, men siden det har det gått 52 år uten en VM-medalje. Mot Belgia glapp det igjen.

– Det var en ganske unik mulighet for dem og de fikk en enkel reise. Men likevel så har de overprestert, sier Torp.

Den oppfatningen er Lise Klaveness enig i.

– Tatt i betraktning hvor lite håp de fleste av oss levnet dette laget, så har de prestert utrolig godt, sier hun.

England skuffet

MEDALJEN RØK: En skuffet gjeng måtte se Belgia juble for bronsemedalje.

Raskeste belgiske VM-mål noensinne

Belgia gikk rett i strupen på England fra start, som hadde gjort fem endringer på laget fra semifinaletapet mot Kroatia. Allerede etter fire minutter kunne de gulkledde juble for ledelse.

Anført av Lukaku kontret Belgia. Kraftspissen fant Nacer Chadli på kanten, som på vakkert vis la inn til Thomas Meunier. Via kneet ordnet Paris St. Germain-spilleren 1-0, som måtte se semifinalen fra sidelinjen med suspensjon.

– Belgia kan allerede nå utropes til VMs beste kontringslag, sa Egil «Drillo» Olsen fra kommentatorplass.

Det var Belgias raskeste VM-mål noensinne og samtidig Englands raskeste innslupne mål i VM-sammenheng.

Da ikke Dier eller de andre engelske spillerne fant veien til målet åpnet det seg muligheter for Belgia.

Like før slutt spilte Kevin De Bruyne gjennom Eden Hazard. Alene med Jordan Pickford kunne kapteinen ikke gjøre annet enn å legge på til 2–0.

Seieren sikret Belgia sin beste plassering i et VM-sluttspill.

– Jeg synes vi spilte veldig bra i andre omgang, men vi klarte ikke å få et mål. Vi la press på dem, men det andre målet drepte oss. Vi ga alt, sier kaptein Harry Kane etter kampen.

Hazard og Belgia

2-0: Eden Hazard satte spikeren i kista og sikret bronsemedalje til Belgia.

Tok grep om gullstøvelen

Før kampen ble det skrevet om duellen mellom Harry Kane og Belgias Romelu Lukaku. Kane med seks mål, mot Lukakus fire kjempet begge om den gjeve toppscorertittelen.

Halvtimen før slutt forlot Lukaku banen målløs. Det betyr at Frankrikes Kylian Mbappé og Antoine Griezmann er Tottenham-spillerens nærmeste utfordrere. Begge står med tre mål hver før morgendagens VM-finale mot Kroatia.

I forrige VM endte også vinneren av gullstøvelen med seks mål. Den gang var det James Rodríguez fra Colombia som fant veien til mål flest ganger.

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Haaland tilbake med scoring i City-seier

Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn og scoret da Manchester City slo Nottingham Forest 2-0. Det er jærbuens 21. ligamål denne sesongen.

– Det er viktig at han er tilbake og gjør det han gjør. Han var ikke klar for 90 minutter, men det var godt for ham å være tilbake, sa City-manager Pep Guardiola til BBC etter kampen.

City er nå nummer to i Premier League, ett poeng bak Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Forest er i andre enden av tabellen, ett poeng over nedrykksstreken.

Haaland har slitt med en muskelskade den siste tiden og mistet to kamper, men var tilbake på benken mot Forest. Der satt også Oscar Bobb.

Gjestene slet lenge med å skape sjanser, men tok ledelsen etter 32 minutter da Josko Gvardiol headet en corner fra Kevin De Bruyne i mål.

Få minutter senere burde Chris Wood utlignet for hjemmelaget, men spissen avsluttet utenfor fra fem meter. Rett før pause fikk også stopper Murillo en kjempemulighet fra kort hold, men skuddet gikk i tverrliggeren og over.

Like etter hvilen fikk Wood nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne.

Haaland kom inn like etter timen og brukte kun ti minutter på å doble ledelsen for gjestene. De Bruyne spilte han igjennom, og Haaland var iskald foran mål.

Bobb kom inn i det 89. minutt, men rakk ikke utrette stort.

Erling Braut Haaland
  • Ny Bjørlo-perle da FFK imponerte igjen

Igjen ble Fredrikstads Morten Bjørlo avgjørende da de hvitkledde tok sesongens andre seier. Sandefjord ble slått 1-0.

FFK har ikke tapt siden serieåpningen mot Bodø/Glimt og imponerer i sitt første år i Eliteserien siden 2011. Seieren gjør at Fredrikstad er på 6.-plass. Sandefjord står fortsatt uten seier.

Morten Bjørlo ble dagens mann.

Bjørlo tok en berøring, orienterte seg og chippet ballen over den utrusende Sandefjord-keeperen.

– Det er en klassescoring, fastslo TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Sandefjord hadde noen kjempesjanser i den første omgangen, men maktet ikke å få ballen over streken. (NTB)

Fredrikstad
  • Molde holder følge med Bodø/Glimt – slo Haugesund 2-1

To tidlige mål sørget for at Molde fikk en kjempestart på vei mot 2-1-seier over Haugesund i Eliteserien søndag.

Med trepoengeren holder stadig Molde følge med serieleder Glimt. De har begge 13 poeng, men nordlendingene har bedre målforskjell og i tillegg én kamp mindre spilt.

Magnus Wolff Eikrem var søndag tilbake i startelleveren etter skadetrøbbel og scoret kampens første mål. Deretter la Kristian Eriksen på til 2-0. Sory Diarra sto for gjestenes scoring i annen omgang.

Både Fredrik Gulbrandsen og Eikrem var tilbake i startelleveren etter skadeopphold. Gulbrandsen hadde en flott målgivende pasning på Eriksens mål. (NTB)