Hopp til innhold

Sterling reiste hjem etter væpnet innbrudd i hjemmet

Like før England skulle kjempe seg til kvartfinale i VM, måtte Raheem Sterling brått melde frafall. Årsaken skal være et innbrudd i hans hjem i England, der familien hans skal ha vært hjemme.

WCup England United States Soccer

DRAR HJEM: Sterling reiser hjem til England etter innbruddet i hjemmet hans.

Foto: Abbie Parr / AP

Sterling måtte brått måtte reise hjem fra VM i Qatar, og årsaken skal være at det ble begått et innbrudd i hjemmet hans i London. Ifølge The Guardian og The Independent var innbruddstyvene bevæpnet.

Familien hans skal ha vært hjemme da innbruddet ble begått, skriver BBC. Sterling har en samboer og tre barn.

England-trener Gareth Southgate skal ha bekreftet hendelsen etter 3-0-seieren mot Senegal.

– Han skal fly hjem og åpenbart er familien det viktigste i sånne øyeblikk, sier Southgate.

Hendelsen skal ha funnet sted lørdag kveld.

– Mine tanker er med Raheem Sterling og hans familie etter deres forferdelige og opprivende prøvelse, skriver Gary Lineker på Twitter.

Søndag kveld skulle Sterling opprinnelig spilt åttedelsfinale i VM sammen med sine engelske lagkamerater. I stedet måtte England klare seg uten Chelsea-spilleren.

Britain England Germany Nations League Soccer

FORSTÅELSESFULL: Southgate sier de vil gi Sterling litt avstand og se an situasjonen de neste dagene.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Unison hyllest

I den kampen var det Jude Bellingham som tok sjefsrollen. Tenåringen ble kalt «lederen» i laget da England tok seg videre til VM-kvartfinale. Engelske fotballegender hyller ham – og NRKs fotballekspert mener han er en komplett spiller.

Bellingham var nemlig involvert i mye av det England produserte i åttedelsfinalen mot Senegal.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - England v Senegal

HAR «ALT»: 19-åringen roses opp i skyene etter åttedelsfinalen.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

– Herlighet, Jude Bellingham er ufattelig bra. Han er lederen på dette laget. Foreldrene hans må være så stolte. Elsker ham, skriver Lineker på Twitter.

– Jude Bellingham er ikke 19 ... jeg må se fødselsattesten hans. Uvirkelig, skriver Rio Ferdinand.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er også med på hyllesten av tenåringen.

– Jeg trodde ikke jeg skulle få se en bedre tenåring i et mesterskap enn (Kylian) Mbappé, men jeg begynner å lure på om Bellingham overgår det Mbappé leverte i 2018, sier Torp.

– Har hele pakken

Også lagkameratene til Bellingham er mektig imponert over tenåringen. Bellingham selv dukket opp i pressesonen med lagkamerat Jordan Henderson, og måtte spøkefullt holde for ørene da sistnevnte fikk spørsmål om hvor god Bellingham er.

– Utrolig. Jeg har sagt det mange ganger. Han er helt unik. Vi må bare la han nyte å spille fotball, han er kun 19 år. Forhåpentligvis kan han fortsette, sier Henderson.

Venstreback Luke Shaw sparte heller ikke på ordene når det kommer til den unge lagkameraten.

– Han kan bli så god han bare vil. Jude kommer til å være en viktig spiller for England denne turneringen og i fremtiden. Han gjør det nå på den største scenen i verden, sier Luke Shaw til NRK.

Han har hele pakken uten ball. Han presser bra, og med ballen kan han utfordre én-mot-én og han kan spille gjennombruddspasninger. Som du så i dag var han veldig viktig på scoringene våres. Jeg liker Jude veldig godt, han er en nydelig person, er voksen for alderen og har gode lederegenskaper, sier Harry Kane på pressekonferansen etter kampen.

Les også: Ut mot behandlinga av Maguire: – Frykteleg at det kan skje

RdekDW9MxOE
RdekDW9MxOE

– Kane får på sølvfat

Senegal hadde kampens første, store sjanser, og etter halvtimen måtte Jordan Pickford varte opp med en kjemperedning for å hindre ledelse til senegaleserne.

Men så tok engelskmennene over. Etter 38 minutter fikk Jude Bellingham ballen i bakrom og ventet akkurat lenge nok før han sendte ballen inn foran mål. Der var Jordan Henderson som kunne trille inn ledelsen til England.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - England v Senegal

«MAESTRO»: Jordan Henderson løper mot Bellingham (t.h.) etter 1-0-scoringen.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

Så kom det flere engelskmenn trolig har ventet lenge på: en scoring fra kaptein Harry Kane.

– Som en spiss så er det å score mål en av de beste følelsene man kan ha. Jeg har ventet tålmodig på når jeg skulle score, og heldigvis var dette dagen. Forhåpentligvis er dette starten på en scoringsrekke for meg, sier Harry Kane.

Nok en gang var Bellingham sterkt involvert. 19-åringen satte i gang en mesterlig kontring da han dro seg forbi to mann, og deretter fant Phil Foden ute til venstre. Foden sendte så en tversoverpasning til Kane som «endelig» fikk inn sin VM-scoring i Qatar.

– Å, ja. Harry Kane får på sølvfat fra den beste spilleren på banen, skriver Alan Shearer på Twitter, og tagger Bellingham.

Gnistrende angrep

England var ikke mette på gnistrende angrep etter den første omgangen. Drøye ti minutter etter pause satt den igjen – denne gangen ved Bukayo Saka.

Igjen var det Foden som var nest sist på ball. Manchester City-spilleren dro med seg ballen fremover og la den inn lavt foran mål. Der kom Saka løpende og med en lekker chip sendte han ballen over Édouard Mendy.

– Vi er veldig fornøyde. En viktig seier, og enda en gang så holder vi nullen. Sett bort fra et par sjanser i første omgang så forsvarte vi oss bra, og vi var effektive, sier Shaw til NRK.

England-spillerne Luke Shaw, Declan Rice, Jude Bellingham og Phil Foden i kampen mot Senegal.

GRUPPEKLEM: Shaw omfavner Declan Rice, Bellingham og Foden.

Foto: INA FASSBENDER / AFP

Resten av kampen brukte England på å hvile spillere og ta tempoet ut av kampen. Foden og Saka gikk av rett etter den siste scoringen, mens Bellingham tuslet av ti minutter senere.

Det kan være lurt, for i kvartfinalen venter Kylian Mbappé og Frankrike som slo Polen 3–1 i sin åttedelsfinale. Den spilles lørdag 10. desember.

Sportsnyheter

Tror den greske sensasjonen kan ta VM-medalje: – Alt kan skje

Få hadde hørt om greske AJ Ginnis før slalåmrennet i Chamonix. I dag tok han sin første pallplass i verdenscupen. Nå tror den regjerende verdensmesteren at han også kan overraske i VM.

Siste nytt

 • Norsk utklassingsseier på stafetten i junior-VM

  Mathias Holbæk danset seg inn til overlegen seier i den blandede stafetten i junior-VM i langrenn. Avstanden ned til Sverige på 2.-plass ble på 33,4 sekunder.

  Tuva Anina Brusveen-Jensen gikk en strålende tredje etappe og økte forspranget ned til Sverige til 44 sekunder.

  Grunnlaget ble lagt allerede på de to første klassisk etappene.

  Italia tok bronsen. Dette var den første blandede stafetten i junior-VMs historie.

  17 år gamle Milla Grosberghaugen Andreassen ble mesterskapet store juniornavn. Bækkelaget-løperen tok tre gull og én sølv.

  hxGEv34GH1M
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Mol og Sørum til semifinale i Doha

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum er klar for semifinale i verdenstouren i Doha etter seier over den tyske douen Nils Ehlers og Clemens Wickler.

  De norske OL-mesterne vant med sifrene 21-17, 17-21, 15-10. I semifinalen venter den italienske duoen Adrian Carambula/Alex Ranghieri. Den spilles søndag ettermiddag.

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Klæbo og Golberg står over stafetten i Toblach

  Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg er verdens to beste herreløpere i langrenn, men ingen av dem går søndagens 4 x 7,5 kilometer stafett for Norge i Italia.

  Det var heller ikke ventet. De beste har som oftest mulighet til å bestemme selv om de ønsker å stille på mer eller mindre ubetydelige stafetter i verdenscupen.

  Begge er uansett høyaktuelle startmenn for Norge i VM-stafetten i Planica senere i vinter:

  Dette er Norges 1.-lag i rekkefølgen de stiller (først er det to klassisketapper, deretter to etapper i fristil): Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Simen Hegstad Krüger og Harald Østberg Amundsen.

  Norge 2: Erik Valnes, Hans Christer Holund, Iver Tildheim Andersen og Sindre Bjørnestad Skar.

  Norges 1.-lag på for kvinner: Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå, Ingvild Flugstad Østberg og Silje Theodorsen.

  Norge 2: Maria Hartz Melling, Mathilde Myhrvold, Ragnhild Haga og Hanne Wilberg Rofstad.

  Klæbo
  Foto: Laurent Gillieron / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste