Forbannede skiskytterjenter slår hardt tilbake mot Bø

RUHPOLDING (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff så rødt da Johannes Thingnes Bø uttalte at han ikke ville få noe utbytte av å trene med jentene.

tiril og ingrid

UENIGE: Tiril Eckhoff (t.v.) og Ingrid Landmark Tandrevold mener gutta hadde nytt godt av å trene på standplass med sine kvinnelige landslagskolleger.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

I motsetning til på herresiden, ble det ingen norske pallplasser til skiskytterjentene på torsdagens sprint. For Tandrevold glapp pallplassen etter to bom på stående skyting.

– Jeg har ikke lyst til å definere meg selv som en «ræva» ståendeskytter, for jeg føler jo egentlig ikke at jeg er det, sa hun etter løpet.

Denne dagen skulle hun nemlig bevise hva hun er god for på standplass, og sette Johannes Thingnes Bø på plass etter at han uttalte at gutta ikke vil få noe utbytte av fellestrening med jentene.

– Jeg synes det var dårlig lagbygging. Vi er ett landslag, selv om vi er et dame- og et herrelag. Vi har kanskje ikke skutt like bra som gutta i år, men jeg synes ikke han skal snakke oss ned av den grunn.

– Vil ikke trene med han heller

Tandrevold får støtte av kollega Eckhoff. Hun beskriver Bø som «en sær type».

– Han er i elendig form om sommeren, så vi hadde ikke fått noe utbytte av å trene med han heller.

Både Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland uttalte tidligere denne uken at de gjerne ville herme etter suksessoppskriften til italienerne, og ha fellestreninger med guttene. Denne sesongen har ikke herre- og damelaget hatt en eneste økt sammen.

Eckhoff sier derimot at hun ikke har noe behov for å måle seg med sine mannlige kolleger på standplass.

– Vi jentene har det veldig bra, og jeg har ikke noe lyst til å være mer med gutta, fordi jeg vet vi har et mye bedre miljø. Gutta bidrar ikke så mye, sier hun.

Hun mener at gutta har noe å lære av jentene, særlig når det gjelder å bygge hverandre opp.

– Ja, vi har godt av å matche oss med dem, men så lenge ikke Johannes vil det, så blir det for teit at vi skal ønske å trene med han.

johannes

ANGRER: Johannes Thingnes Bø sier han tabbet seg ut da han sa at skiskytterjentene ikke hadde noe å bidra med på fellestrening.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Bø legger seg flat

Når NRK gjenforteller svarene til Eckhoff og Tandrevold, er ikke Thingnes Bø overrasket. Han har allerede blitt konfrontert av sine kvinnelige landslagskolleger.

– Jeg legger meg langflat. Da jeg kom ned på hotellet etter intervjuet, skjønte jeg at jeg sannsynligvis hadde «dreti på draget».

Han forteller, til tross for uttalelsene tidligere i uken, at herrelaget absolutt har noe å lære av damelaget, og at de jentene ofte trener enda hardere enn ham, særlig om sommeren.

– De liker ikke å bli pirket på, da sier de fra og det er bra. De er beinharde og snart vil det løsne for dem, det er jeg helt sikker på.

DRAMATISK STAFETT: Johannes Thinges Bø fikk problemer på siste skyting på stafetten i Ruhpolding, men klarte likevel å gå Norge inn til seier.

Siste nytt

 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Opptur for Norge i lagkonkurransen

  Polen vant lagkonkurransen i tyske Willingen foran Tyskland og Slovenia. Etter å ha ligget på en sjetteplass etter den første omgangen, klatret de norske hopperne to plasser. Mye takket være unggutten Thomas Aasen Markeng, som leverte to solide hopp.

  NORDIC-SKIING/
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • 3. div-spiller til slovensk mester

  Mirza Mujcic (24) fra den norske 3. divisjon-klubben Lysekloster har meldt overgang til den slovenske dobbeltvinneren Olimpija Ljubljana. – Jeg kan ikke tenke meg at noe sånt har skjedd før, sier breddefotballekspert Jørgen Tjærnås til Aftenposten.

  NM fotball 3. runde, Brattvåg - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal