Finjord om Hegerberg: – Hun er en spiller som kan avgjøre finalen

Ada Hegerberg (20) og Lyon knuste PSG over to kamper og er klare for finalen i mesterligaen.

Ada Hegerberg, Lyon

FINALE: Ada Hegerberg er klar for mesterliga-finale etter at Lyon slo ut PSG.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Lyon hadde et tilnærmet perfekt utgangspunkt før kveldens returoppgjør i Paris etter å ha slått Paris Saint-Germain hele 7-0 for en drøy uke siden.

Møtet i den franske hovedstaden var derfor kun som en sjarmøretappe å regne, men Hegerberg og lagvenninnene tok likevel ikke lett på oppgaven.

Paris tok Lyon en sikker 1-0-seier etter mål av den svenske veteranen Lotta Schelin. Hegerberg spilte fra start, men kom ikke på banen igjen etter pause.

– Jeg vinner tross alt gull

Caroline Graham Hansens Wolfsburg ble finaleklare i går – etter å ha overlistet regjerende mester Frankfurt i siste hinder.

– Utrolig gøy at vi har klart det. Jeg skulle virkelig ha vært med å spille disse semifinalekampene, og skuffelsen over ikke å få lov var veldig stor i starten, forteller den kneskadede 21-åringen til NRK.

– Men nå er jeg kommet litt over det. Jeg støtter lagkameratene min på veien. Jeg vinner tross alt gull, jeg også, selv om jeg ikke får spille de siste kampene, legger hun til.

Oslo-jenta ble skadet under en cupkamp mot Bayern München i starten av april, og mesterligaens semifinalekamper har derfor gått uten den norske stjernespilleren. Heller ikke finalen er innenfor rekkevidde for det uheldige stortalentet, som blant annet måtte stå over VM på grunn av skade i fjor.

– Jeg er ung og regner med nye muligheter. Jeg tenker ikke så mye på det nå, men var som sagt en veldig stor skuffelse da det ble klart at eventuelle finaler ville ryke for meg, avslutter Graham Hansen

Finjord: – Fenomenalt

Landslagssjef Roger Finjord er ikke overrasket over at lagene til to av Norges største profiler, er finaleklare. I tillegg påpeker han at også Synne Jensen var i Wolfsburg-troppen i går.

– Det er fenomenalt at vi har spillere som preger de beste lagene i Europa, mener Finjord, som selvsagt skal til Italia for å få med seg den «norske» finalen.

– Det blir en flott kveld, spår den snakkesalige finnmarkingen.

Han trekker frem at Hegerberg – som er turneringens toppscorer – har veldig høy standing i Lyon, og at superspissen har ekstreme matchvinneregenskaper.

– Hun er en spiller som kan avgjøre finalen, konstaterer landslagssjefen.

Finalen spilles i Reggio i Italia torsdag 26. mai.

Caroline Graham Hansen, Roger Finjord

STOLT SJEF: Roger Finjord, her med Caroline Graham Hansen under OL-kvalifiseringen i Rotterdam tidligere i år, skal selvfølgelig til Italia for å få med seg finalen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Siste nytt

 • Én seier unna play-off

  Casper Ruud feide over Vitalij Satsjko i Norges andre kamp mot Ukraina i Davis Cup. Verdensåtteren vant kampen 6–3, 6–2.

  Nå står det 2–0 til Norge. Viktor Durasovic vant åpningskampen mot Illja Martsjenko tidligere på kvelden.

  Det laget som først når tre seire vinner landskampen. Durasovic og Ruud møter Denys Moltasjanov og Serhij Stakhovskyj i potensielt avgjørende double-kamp lørdag, klokken 12.

  – Vi har aldri hatt noe bedre lag. Det er ungt lag og det lover veldig bra for fremtiden, sier lagkaptein Anders Håseth.

  Ved norsk tap vil det avgjøres i single-kamper. Først Ruud-Martsjenko, så eventuelt Durasovic-Satsjko.

  Vinneren går videre til play-off om en av de 18 plassene i neste års sluttspill. Norge har aldri kvalifisert seg tidligere.

  Davis Cup Norge-Ukraina
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Vålerenga Hockey sparket treneren

  Kenneth Larsen har fått sparken som hovedtrener i Vålerenga Hockey. Han er dermed ferdig etter kun 21 kamper for klubben. Det bekrefter han til TV 2.

  Laget ligger på 4.-plass i eliteserien med 37 poeng, og har elleve poeng opp til Stjernen på tabelltopp.

  Vålerenga tapte 2–4 borte mot Ringerike torsdag, og etter kampen ble Larsen fratatt ansvaret for ishockeyklubben.

  – Jeg hadde håpet at jeg ville få mer tid til å få oss på rett spor og er overrasket over at jeg ikke fikk mer tid. Men hvis du ikke har tillit hos ledelsen så er man kjørt i den bransjen her, sier Larsen til TV 2.

  Eliteserien i ishockey 2021: Vålerenga - Stjernen (4-6)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Durasovic med drømmestart

  Viktor Durasovic pangåpnet for Norge i Davis Cup-oppgjøret mot Ukraina.

  Nordmannen er rangert som nummer 340 i verden, men herjet likevel matchen mot ukrainernes beste spiller Illja Martsjenko (163). Kampen ble vunnet i strake sett 6-3, 6-0. Dermed står det 1-0 til Norge.

  – Jeg forventet at han skulle spille veldig bra. Jeg vet han kan spille bra tennis og var forberedt på at alt kunne skje, sier Durasovic til NRK etter kampen.

  Han var strålende fornøyd med støtten fra et utsolgt Oslo Tennisarena.

  – Han spilte en strålende kamp, sier Martsjenko, som legger til at han aldri fant rytmen i kampen.

  Seieren går til laget som først vinner tre av helgens fem kamper. Vinneren går videre til play-off om en av de 18 plassene i neste års sluttspill. Norge har aldri kvalifisert seg tidligere.

  Senere fredag kveld spiller Casper Ruud mot Vitalij Satsjko (237 i verden).

  Tennis Davis Cup, Norge - Usbekistan
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal