NRK Meny
Normal

Finjord om Hegerberg: – Hun er en spiller som kan avgjøre finalen

Ada Hegerberg (20) og Lyon knuste PSG over to kamper og er klare for finalen i mesterligaen.

Ada Hegerberg, Lyon

FINALE: Ada Hegerberg er klar for mesterliga-finale etter at Lyon slo ut PSG.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Lyon hadde et tilnærmet perfekt utgangspunkt før kveldens returoppgjør i Paris etter å ha slått Paris Saint-Germain hele 7-0 for en drøy uke siden.

Møtet i den franske hovedstaden var derfor kun som en sjarmøretappe å regne, men Hegerberg og lagvenninnene tok likevel ikke lett på oppgaven.

Paris tok Lyon en sikker 1-0-seier etter mål av den svenske veteranen Lotta Schelin. Hegerberg spilte fra start, men kom ikke på banen igjen etter pause.

– Jeg vinner tross alt gull

Caroline Graham Hansens Wolfsburg ble finaleklare i går – etter å ha overlistet regjerende mester Frankfurt i siste hinder.

– Utrolig gøy at vi har klart det. Jeg skulle virkelig ha vært med å spille disse semifinalekampene, og skuffelsen over ikke å få lov var veldig stor i starten, forteller den kneskadede 21-åringen til NRK.

– Men nå er jeg kommet litt over det. Jeg støtter lagkameratene min på veien. Jeg vinner tross alt gull, jeg også, selv om jeg ikke får spille de siste kampene, legger hun til.

Oslo-jenta ble skadet under en cupkamp mot Bayern München i starten av april, og mesterligaens semifinalekamper har derfor gått uten den norske stjernespilleren. Heller ikke finalen er innenfor rekkevidde for det uheldige stortalentet, som blant annet måtte stå over VM på grunn av skade i fjor.

– Jeg er ung og regner med nye muligheter. Jeg tenker ikke så mye på det nå, men var som sagt en veldig stor skuffelse da det ble klart at eventuelle finaler ville ryke for meg, avslutter Graham Hansen

Laster Instagram-innhold

Finjord: – Fenomenalt

Landslagssjef Roger Finjord er ikke overrasket over at lagene til to av Norges største profiler, er finaleklare. I tillegg påpeker han at også Synne Jensen var i Wolfsburg-troppen i går.

– Det er fenomenalt at vi har spillere som preger de beste lagene i Europa, mener Finjord, som selvsagt skal til Italia for å få med seg den «norske» finalen.

– Det blir en flott kveld, spår den snakkesalige finnmarkingen.

Han trekker frem at Hegerberg – som er turneringens toppscorer – har veldig høy standing i Lyon, og at superspissen har ekstreme matchvinneregenskaper.

– Hun er en spiller som kan avgjøre finalen, konstaterer landslagssjefen.

Finalen spilles i Reggio i Italia torsdag 26. mai.

Caroline Graham Hansen, Roger Finjord

STOLT SJEF: Roger Finjord, her med Caroline Graham Hansen under OL-kvalifiseringen i Rotterdam tidligere i år, skal selvfølgelig til Italia for å få med seg finalen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg