Hopp til innhold

Finjord om Hegerberg: – Hun er en spiller som kan avgjøre finalen

Ada Hegerberg (20) og Lyon knuste PSG over to kamper og er klare for finalen i mesterligaen.

Ada Hegerberg, Lyon

FINALE: Ada Hegerberg er klar for mesterliga-finale etter at Lyon slo ut PSG.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Lyon hadde et tilnærmet perfekt utgangspunkt før kveldens returoppgjør i Paris etter å ha slått Paris Saint-Germain hele 7-0 for en drøy uke siden.

Møtet i den franske hovedstaden var derfor kun som en sjarmøretappe å regne, men Hegerberg og lagvenninnene tok likevel ikke lett på oppgaven.

Paris tok Lyon en sikker 1-0-seier etter mål av den svenske veteranen Lotta Schelin. Hegerberg spilte fra start, men kom ikke på banen igjen etter pause.

– Jeg vinner tross alt gull

Caroline Graham Hansens Wolfsburg ble finaleklare i går – etter å ha overlistet regjerende mester Frankfurt i siste hinder.

– Utrolig gøy at vi har klart det. Jeg skulle virkelig ha vært med å spille disse semifinalekampene, og skuffelsen over ikke å få lov var veldig stor i starten, forteller den kneskadede 21-åringen til NRK.

– Men nå er jeg kommet litt over det. Jeg støtter lagkameratene min på veien. Jeg vinner tross alt gull, jeg også, selv om jeg ikke får spille de siste kampene, legger hun til.

Oslo-jenta ble skadet under en cupkamp mot Bayern München i starten av april, og mesterligaens semifinalekamper har derfor gått uten den norske stjernespilleren. Heller ikke finalen er innenfor rekkevidde for det uheldige stortalentet, som blant annet måtte stå over VM på grunn av skade i fjor.

– Jeg er ung og regner med nye muligheter. Jeg tenker ikke så mye på det nå, men var som sagt en veldig stor skuffelse da det ble klart at eventuelle finaler ville ryke for meg, avslutter Graham Hansen

Finjord: – Fenomenalt

Landslagssjef Roger Finjord er ikke overrasket over at lagene til to av Norges største profiler, er finaleklare. I tillegg påpeker han at også Synne Jensen var i Wolfsburg-troppen i går.

– Det er fenomenalt at vi har spillere som preger de beste lagene i Europa, mener Finjord, som selvsagt skal til Italia for å få med seg den «norske» finalen.

– Det blir en flott kveld, spår den snakkesalige finnmarkingen.

Han trekker frem at Hegerberg – som er turneringens toppscorer – har veldig høy standing i Lyon, og at superspissen har ekstreme matchvinneregenskaper.

– Hun er en spiller som kan avgjøre finalen, konstaterer landslagssjefen.

Finalen spilles i Reggio i Italia torsdag 26. mai.

Caroline Graham Hansen, Roger Finjord

STOLT SJEF: Roger Finjord, her med Caroline Graham Hansen under OL-kvalifiseringen i Rotterdam tidligere i år, skal selvfølgelig til Italia for å få med seg finalen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal