NRK Meny
Normal

15 nasjoner foran Norge én måned før VM: – Grunn til bekymring

OBERHOF/OSLO (NRK): Fredag var hele 15 nasjoner foran Norge med én eller flere utøvere. Det bekymrer NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold før VM. – Vi har en plan, kontrer skytetreneren.

Marte Olsbu

BESTE NORSKE: Marte Olsbu ble beste norske kvinne på fredagens sprint på en 24. plass.

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Det er én måned til VM starter i skiskytter-VM i østerriske Hochfilzen. Etter fredagens sprint for kvinnene, hvor Marte Olsbu ble beste norske på 24. plass, ser det mørkt ut for skiskytterlandslaget en drøy måned før det braker løs.

Samtidig er Norges beste skiskytter, Tiril Eckhoff, hjemme i Norge på grunn av sykdom.

Situasjonen bekymrer NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold.

– Resultatene er ikke bra nok. Vi har Marte Olsbu som beste norske på en 24. plass. Det er ikke bra nok, forteller Hanevold til NRK.

– Ser du på løpet i dag er det grunn til bekymring. Nå mangler vi Tiril slik at vi viser at vi er litt sårbare, fortsetter han.

– Vi har en plan

Hele 15 nasjoner var bedre enn Norge på fredagens sprint. Norges beste kvinne fredag deler likevel ikke Hanevolds bekymring.

Joar Himle

HAR PLANEN KLAR: Landslagskvinnenes skytetrener, Joar Himle, forsikrer at de har lagt en plan for å finne formen til VM.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg er ikke bekymret for formen. Det er første rennet nå etter jul og jeg håper på stigning utover i januar, sier Olsbu til NRK.

Det gjør heller ikke landslagskvinnenes skytetrener, Joar Himle.

– Vi har lagt en plan, og den skal vi følge, forsikrer han.

Han mener det norske laget er i angrepsposisjon før VM.

– Det ser litt tynt ut nå som Tiril ikke er her., men de er ikke i så gal form. Men det er ting å ta tak i, sier Himel.

– Skadeskutt lag

Resultatene er litt bedre på herresiden. Emil Hegle Svendsen ble nummer syv på torsdagens sprint, uten at resultatene skremmer konkurrentene nevneverdig.

Også der er flere utøvere plaget med sykdom. Tarjei Bø var helt slått helt ut denne sesongen og måtte avlyse det varslede comebacket i Oberhof. Johannes Thingnes Bø måtte torsdag reise hjem på grunn av sykdom, mens Svendsen ble syk før jul og måtte stå over renn da.

Også det bekymrer Hanevold.

– Det er ikke noen ideell situasjon. Det er heller ikke noen ideell situasjon at vi ikke har Johannes her nå, vi har ikke Tiril, vi har ikke Tarjei heller. Det er et litt skadeskutt lag, men vi får håpe nå at de kommer bedre resultater utover i Rupholding og Anterselva, forteller NRKs skiskytterekspert.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • VAR kan innføres i Eliteserien

  Norges Fotballforbund mener VAR kan bli aktuelt i Eliteserien etter VM-suksessen. – Vi ser at det innføres internasjonalt og må nok på et tidspunkt også følge etter, sier konkurransesjef i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn til NTB.

  VAR
  Foto: Luis Acosta / AFP
 • Islands trener slutter

  Heimir Hallgrímsson gir seg som islandsk landslagstrener. Forbundet ønsket å ha med Hallgrímsson videre.

  – Etter sju gode år med det islandske laget har jeg bestemt meg for å gi meg nå, sier treneren.

  Hallgrímsson tok Island til landets første VM.

  Heimir Hallgrimsson
  Foto: Ueslei Marcelino / Reuters
 • Knudtzon til Molde

  Molde har hentet Erling Knudtzon fra Lillestrøm, det melder Molde på sine nettsider. Knudtzon har fått en treårskontrakt med de blåkledde fra Romsdal. Kontrakten gjelder fra 1. januar 2019.

  Ërling Knudtzon
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag