15 nasjoner foran Norge én måned før VM: – Grunn til bekymring

OBERHOF/OSLO (NRK): Fredag var hele 15 nasjoner foran Norge med én eller flere utøvere. Det bekymrer NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold før VM. – Vi har en plan, kontrer skytetreneren.

Marte Olsbu

BESTE NORSKE: Marte Olsbu ble beste norske kvinne på fredagens sprint på en 24. plass.

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Det er én måned til VM starter i skiskytter-VM i østerriske Hochfilzen. Etter fredagens sprint for kvinnene, hvor Marte Olsbu ble beste norske på 24. plass, ser det mørkt ut for skiskytterlandslaget en drøy måned før det braker løs.

Samtidig er Norges beste skiskytter, Tiril Eckhoff, hjemme i Norge på grunn av sykdom.

Situasjonen bekymrer NRKs skiskytterekspert, Halvard Hanevold.

– Resultatene er ikke bra nok. Vi har Marte Olsbu som beste norske på en 24. plass. Det er ikke bra nok, forteller Hanevold til NRK.

– Ser du på løpet i dag er det grunn til bekymring. Nå mangler vi Tiril slik at vi viser at vi er litt sårbare, fortsetter han.

– Vi har en plan

Hele 15 nasjoner var bedre enn Norge på fredagens sprint. Norges beste kvinne fredag deler likevel ikke Hanevolds bekymring.

Joar Himle

HAR PLANEN KLAR: Landslagskvinnenes skytetrener, Joar Himle, forsikrer at de har lagt en plan for å finne formen til VM.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg er ikke bekymret for formen. Det er første rennet nå etter jul og jeg håper på stigning utover i januar, sier Olsbu til NRK.

Det gjør heller ikke landslagskvinnenes skytetrener, Joar Himle.

– Vi har lagt en plan, og den skal vi følge, forsikrer han.

Han mener det norske laget er i angrepsposisjon før VM.

– Det ser litt tynt ut nå som Tiril ikke er her., men de er ikke i så gal form. Men det er ting å ta tak i, sier Himel.

– Skadeskutt lag

Resultatene er litt bedre på herresiden. Emil Hegle Svendsen ble nummer syv på torsdagens sprint, uten at resultatene skremmer konkurrentene nevneverdig.

Også der er flere utøvere plaget med sykdom. Tarjei Bø var helt slått helt ut denne sesongen og måtte avlyse det varslede comebacket i Oberhof. Johannes Thingnes Bø måtte torsdag reise hjem på grunn av sykdom, mens Svendsen ble syk før jul og måtte stå over renn da.

Også det bekymrer Hanevold.

– Det er ikke noen ideell situasjon. Det er heller ikke noen ideell situasjon at vi ikke har Johannes her nå, vi har ikke Tiril, vi har ikke Tarjei heller. Det er et litt skadeskutt lag, men vi får håpe nå at de kommer bedre resultater utover i Rupholding og Anterselva, forteller NRKs skiskytterekspert.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kristoffersen-saken etter sesongen

  Henrik Kristoffersen får innfridd ønsket om å ha rettssaken i striden med Norges Skiforbund etter sesongslutt. Saken går i Oslo tingrett i mars neste år, melder Aftenposten.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Kombinertlaget fast i heisen

  Halve kombinertlandslaget sit fast i ein stolheis på andre timen i 3200 meter over havet i Val Senales i Italia.

  – Det er tåke, tidvis sterk vind og kaldt, skriv Jørgen Graabak på twitter.

  – Men hjelp er heldigvis på veg, legg han til.

  Laster Twitter-innhold
 • Joshua King avbrøt trening

  Angriper Joshua King avbrøt dagens landslagstrening på Ullevaal stadion etter omlag 15 minutter. Han var med på deler av oppvarmingen før han tok en kjapp prat med sportssjef Nils Johan Semb. – Men han er klar til kamp i morgen, sa landslagssjef Lars Lagerbäck etter treninga. Norge møter Bulgaria i nasjonsligaen tirsdag kveld.

  EM-KVALIFISERING FOTBALL
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal