Hopp til innhold
Manchester City
Foto: Peter Powell / PETER POWELL

Manchester City

 • Haaland overrasket Guardiola

  På mandagens trening før Manchester Citys mesterligamøte med Røde Stjerne, var det synlig en veldig god tone mellom Pep Guardiola og Erling Braut Haaland. Og i et intervju med TV 2 forteller manageren om forholdet de har.

  – Veldig bra. Han kan snakke med meg om hva som helst. Jeg har sagt det til ham flere ganger om Norge: «Gi meg råd om hvor jeg kan dra på ferie med familien min!» Jeg har fortsatt ikke gjort det … avslører Guardiola.

  Spanjolen forteller også om sitt synlige temperament og om den første samtalen med nordmannen. Men på spørsmål fra kanalen om han forventet at Haaland skulle bli en så stor suksess som han er blitt, svarer han mer humoristisk.

  – Det jeg ikke forventet, var hvor høy han var. Jeg visste han var høy, men jeg måtte jo se på ham sånn her, sier Guardiola, som er rundt 15 centimeter lavere enn spissen.

  Han legger til at hvor rolig og profesjonell Haaland også overrasket alle sammen.

  Haaland Guardiola
  Foto: Reuters
 • Dommersjefen innrømmer: City-mål skulle ikke blitt godkjent

  Dommersjef Howard Webb opplyser at Nathan Akés mål for Manchester City i 5-1-seieren over Fulham sist helg aldri skulle blitt stående.

  – Det er en klar offsidesituasjon, sa Webb i den første episoden av Premier League-sesongens nyvinning hvor det blir delt kommunikasjon mellom dommerne fra kampene.

  Aké headet inn 2-0-målet mot Fulham på en corner. Mellom ballen og mål sto Manuel Akanji og lot ballen passere like ved seg og så ut til å forstyrre keeperen.

  – Fra første stund synes jeg dette burde vært underkjent. Det ser absolutt ut til at Akanji har en innvirkning på målvakten som ser ut til å nøle, sa Webb, gjengitt av BBC.

  Webb erkjente også at VAR skulle gitt Wolverhampton et straffespark på overtid i åpningskampen mot Manchester United.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Guardiola: De Bruyne ute med skade i tre-fire måneder

  Manchester City må greie seg uten playmaker Kevin De Bruyne i tre til fire måneder på grunn av en hamstringskade, sier manager Pep Guardiola.

  Den belgiske midtbanestjernen måtte ut i 1. omgang da City slo Burnley 3–0 i helgens serieåpning. Guardiola svarte om skaden på pressekonferansen kvelden før onsdagens supercupkamp mot Sevilla i Hellas.

  – Det er alvorlig. Vi må avgjøre om han skal opereres eller ikke, men han kommer til å være ute av spill i noen måneder, sa City-manageren.

  Han sa at man i løpet av de nærmeste dagene vil avgjøre om en operasjon er nødvendig.

  – Det kommer til å bli tre-fire måneder, la han til om tidsaspektet.

  De Bruyne måtte ut med skade før pause i mesterligafinalen mot Inter i juni, og han spilte ikke et eneste minutt for City i sesongoppkjøringen. Han var tilbake som innbytter i Community Shield-kampen mot Arsenal, og fredag kom han på banen som kaptein mot Burnley i Premier League-åpningen.

  Han holdt bare 23 minutter før han signaliserte at han måtte ut.

  – Før jeg sendte ham på banen, snakket jeg med legen, fysioterapeuten og Kevin selv. Han sa at han følte seg bra, sa Guardiola.

  Lagkamerat Rodri sa på pressekonferansen at De Bruyne kommer til å bli savnet:

  – Jeg visste ikke at det var så ille. Han er en av våre viktigste spillere, og vi kommer til å savne ham veldig.

  (©NTB)

  ¨de bruyne
  Foto: AP
 • Haaland uten fulltreffer – Manchester City slo Bayern München 2–1

  Erling Braut Haaland kom ikke på scoringslisten da han spilte 2.-omgangen i Manchester Citys 2-1-seier over Bayern München.

  James McAtee ga City ledelsen 1–0 etter 21 minutter. Han scoret fra kloss hold i Bayerns straffefelt.

  Haaland og landsmannen Oscar Bobb var på banen fra start av 2.-omgangen. Duoen kom inn sammen med sju andre reserver i et massebytte. Bayern byttet hele startelleveren.

  Mathys Tel utlignet for Bayern etter 82 minutter da han satte inn retur fra keeper.

  Kort tid etter fikk Haaland sin første sjanse. Spissen bråvendte inne i feltet, men skuddet hans ble blokkert og gikk til corner.

  Det tok ikke lange tiden før Aymeric Laporte sikret City seieren. Han var våkent framme og fikk inn en retur etter et Phil Foden-skudd.

  Haaland hadde et forsøk til på overtid, men det gikk ikke hans vei foran cirka 68.000 tilskuere på OL-stadion i den japanske hovedstaden.

  Søndag møter City spanske Atlético Madrid i Seoul (Sør-Korea). 6. august venter Community Shield-kampen mot Arsenal.

  (©NTB)

  haaland. City-bayern
  Foto: Reuters
 • Guardiola til NRK: Slik stopper man Haaland

  City-manager Pep Guardiola møtte pressen dagen før det enorme oppgjøret mellom Manchester City og Arsenal onsdag kveld.

  På spørsmål fra NRK om hvordan Guardiola tror hans gode venn og Arsenal-manager Mikel Arteta planlegger å stanse toppscorer Erling Braut Haaland i onsdagens storkamp, svarer City-sjefen slik:

  – Jeg vet ikke, jeg har ikke snakket med ham, sier Guardiola og smiler lurt.

  – Hvordan stopper man egentlig en spiller som Erling Haaland?

  – Etter det han har vist igjennom karrieren, ikke bare her, kan jeg skjønne at det er vanskelig. Jeg tror, som et lag, må du få ham til å være så lite involvert som mulig, innleder City-sjefen overfor NRKs reporter i Manchester.

  Han forteller at han husker godt hvordan det var å møte Haaland da spissen spilte for Borussia Dortmund mot City i Mesterligaen.

  – Da prøvde vi å ha 70-80 prosent ballinnehav. Man må ha ballen så mye som mulig. Men kampen vi skal spille i morgen kommer til å bli en kamp med mange overganger og dueller. De planlegger å spille en aggressiv kamp, mann mot mann rundt om på hele banen. Da er keeperen den eneste som er fri. Derfor blir det vanskelig, sier City-sjefen til NRK.

  Guardiola innrømmer at han fortsatt blir nervøs før storkamper som dette.

  – Å komme til dette punktet i ligaen, og fortsatt ha sjansen til å vinne … Men de (Arsenal) har også sjansen, skjebnen vil være i deres hender hvis de vinner, men hvis vi vinner vil skjebnen være i våre hender, sier Guardiola.

  Inn mot oppgjøret de to imellom er det City som har den beste rekken på papiret. De lyseblå er ubeseiret på de siste 16 kampene i alle turneringer. Arsenal har derimot snublet gang på gang den siste tiden, og de tre siste kampene har endt med tre uavgjort.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Alastair Grant / AP

Siste nytt

 • Hovland med stadig overtak i Ryder Cup – USA må ha et mirakel

  Viktor Hovland leder kontrollert mot Collin Morikawa i singlekampen i Ryder Cup søndag. Europa-laget har fortsatt grepet om turneringsseieren.

  Hovland og co. ledet 10,5-5,5 før den siste dagen, og Europa-laget trenger 14,5 poeng totalt for å hente hjem seieren i den prestisjetunge turneringen.

  Status i de tolv pågående kampene er fem ganger Europa-ledelse og amerikansk ledelse i like mange kamper. I de to resterende singleduellene er det ingenting som skiller.

  Den 26 år gamle nordmannen storspiller i duell mot Collin Morikawa, og allerede på det tredje hullet knep nordmannen første stikk. Ledelsen ble doblet på det neste hullet.

  Søndag er alle de 24 spillerne i aksjon i tolv enkeltkamper. Det ligger dermed totalt tolv poeng til fordeling. USA trenger et lite mirakel for å hente hjem turneringsseieren.

  The 2023 Ryder Cup
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Råsterkt Ruud-comeback i Beijing – møter Alcaraz i kvartfinalen

  Casper Ruud ble rundspilt av Tomas Martin Etcheverry fra start, men slo tilbake og avanserte i ATP500-turneringen i Beijing.

  Nordmannen vant 2-1 i sett på hardcourt-underlaget i Beijing. Han møter verdenstoppen Carlos Alcaraz i kvartfinalen.

  Ruud tapte førstesettet hele 1-6. Det var ferdigspilt på cirka en halvtime.

  Ruud brøt Etcheverrys serve direkte i andre sett. Nordmannen ga så etter hvert fra seg et ganske klart grep om settet, men han rodde det inn med 7-5.

  Oppgjøret ble avgjort i et tiebreak etter at Ruud utlignet til 6-6 i sin serve. Ruud havnet under med 0-4, men fightet seg tilbake og vant med sifrene 9-7.

  Ruud må fikse solide resultater tiden som kommer for å gi seg selv en mulighet til å bli kvalifisert til ATP-sluttspillet senere i høst.

  Laver Cup Tennis
  Foto: DARRYL DYCK / AP
 • Kibrab tangerte Ingebrigtsen-rekord: – Megabra

  Awet Kibrab tok en sterk 8. plass på femkilometeren i VM i gateløp søndag. Med tiden 13.28 tangerte han Jakob Ingebrigtsens norske rekord på distansen fra 2020.

  Den norske langløpslegenden Ingrid Kristiansen er på plass under VM i Riga. Hun er mektig imponert.

  – Det synes jeg er veldig bra. Det forteller bare at vi har mange, mange flotte løpere på lange løp nå. Det er megabra, sier hun til NRK.

  Det ble en etiopisk kamp om seieren, hvor Hagos Gebrhiwet viste seg som den sterkeste på slutten og vant med tiden 12.59, tre sekunder foran Yomif Kejelcha.

  Bak ham var Awet Kibrab blant løperne som fulgte tettest da farten ble skrudd opp underveis. Nordmannen var helt oppe på en femteplass etter tre kilometer, bare tre sekunder bak teten, men fikk det tyngre mot slutten og kom i mål til en åttendeplass.

  – Han er ingen redd løper. Jeg liker sånne offensive løpere. Jeg var sånn selv. Han er på god vei, sier Kristiansen om Kibrab.

  Magnus Tuv Myhre ble nummer elleve med tiden 13.33.

  Friidrett: Boysen memorial 2022
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste