NRK Meny
Normal

Endelig VM-finale for Myrhol: – Kona og jeg er enige om at det har vært verdt det

PARIS (NRK): Bjarte Myrhol mener semifinalebragden i VM veier opp for alle nedturene og alt slitet gjennom 15 år. – Den definerer karrieren min, sier 34-åringen.

Bjarte Myrhol

FØLELSER: Bjarte Myrhol slapp jubelen og tårene løs etter semifinaleseieren over Kroatia.

Foto: Benoit Tessier / Reuters

 • Hør finalen Frankrike - Norge på radio fra klokken 17.00.

Da håndballgutta sikret seg VM-finalen mot Kroatia, var det mye følelser og jubel i den mektige Bercy-hallen i Paris.

En av dem som var mest preget var lagkaptein Bjarte Myrhol. Og det er ikke så rart. 34-åringen har vært en del av landslaget i 15 år, og opplevd både oppturer og nedturer.

Det var likevel nedturene som spilte mest inn da tårene presset seg på etter kampslutt. For Myrhol var nær finalespill i mesterskapene i både 2008, 2009 og 2010, men alle gangene endte det med stang ut for Norge før semifinalen.

Dagen etter det norske mirakelet i Paris var derfor Myrhol fortsatt en preget mann.

– Det var så stort for meg. Jeg snakket med kona mi og vi fant ut i fellesskap at det hadde vært verdt det. Hele reisen. Den ble definert av den kvelden. Når man har vært med på landslaget i 15 år, og så får man lov til å oppleve dette her. Det definerte karrieren min, sier han til NRK.

Myrhol er frontfiguren i Norges eldre – men ikke så tallrike – garde. Det store flertallet av de norske spillerne er nemlig godt nede på 20-tallet.

NRKs ekspert: – Bjarte er en solskinnshistorie

Myrhol tenker ikke så mye over at han nå leder Norges nye gylne generasjon inn i en ny æra.

– Nei, det gjør jeg ikke. Jeg går utpå der uansett hvem jeg spiller med, sier han.

Myrhol snur heller på det og mener det er unggutta som leder han.

– Jeg er evig takknemlig for at unggutta våre er så gode, slik at de kan føre meg til en semifinale og finale. Det er veldig, veldig stort, sier Myrhol.

Bjarte Myrhol
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten spilte sammen med Myrhol i mange år, og tar av seg både hatt, slips, skjorte og bukse – også for Oslo-gutten.

– Bjarte er et symbol på fremgangen til landslaget nå. Han har vært med hele veien. Det er en solskinnshistorie, sier Tvedten.

– Vi har en voldsom sult i laget

Myrhol selv bare gleder seg stort til søndagens finale mot Frankrike.

– Det er en håndballspillers drøm å få lov til å løpe ut i Bercy med 18 000 mennesker i en VM-finale. Man må klype seg i armen for å få skjønne at man får lov til å oppleve det, sier han.

– Men vi har en voldsom sult. Men går ikke ut til en VM-finale uten ett mål for øye: Å løfte pokalen, understreker Myrhol.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk