NRK Meny
Normal

Endelig VM-finale for Myrhol: – Kona og jeg er enige om at det har vært verdt det

PARIS (NRK): Bjarte Myrhol mener semifinalebragden i VM veier opp for alle nedturene og alt slitet gjennom 15 år. – Den definerer karrieren min, sier 34-åringen.

Bjarte Myrhol

FØLELSER: Bjarte Myrhol slapp jubelen og tårene løs etter semifinaleseieren over Kroatia.

Foto: Benoit Tessier / Reuters

 • Hør finalen Frankrike - Norge på radio fra klokken 17.00.

Da håndballgutta sikret seg VM-finalen mot Kroatia, var det mye følelser og jubel i den mektige Bercy-hallen i Paris.

En av dem som var mest preget var lagkaptein Bjarte Myrhol. Og det er ikke så rart. 34-åringen har vært en del av landslaget i 15 år, og opplevd både oppturer og nedturer.

Det var likevel nedturene som spilte mest inn da tårene presset seg på etter kampslutt. For Myrhol var nær finalespill i mesterskapene i både 2008, 2009 og 2010, men alle gangene endte det med stang ut for Norge før semifinalen.

Dagen etter det norske mirakelet i Paris var derfor Myrhol fortsatt en preget mann.

– Det var så stort for meg. Jeg snakket med kona mi og vi fant ut i fellesskap at det hadde vært verdt det. Hele reisen. Den ble definert av den kvelden. Når man har vært med på landslaget i 15 år, og så får man lov til å oppleve dette her. Det definerte karrieren min, sier han til NRK.

Myrhol er frontfiguren i Norges eldre – men ikke så tallrike – garde. Det store flertallet av de norske spillerne er nemlig godt nede på 20-tallet.

NRKs ekspert: – Bjarte er en solskinnshistorie

Myrhol tenker ikke så mye over at han nå leder Norges nye gylne generasjon inn i en ny æra.

– Nei, det gjør jeg ikke. Jeg går utpå der uansett hvem jeg spiller med, sier han.

Myrhol snur heller på det og mener det er unggutta som leder han.

– Jeg er evig takknemlig for at unggutta våre er så gode, slik at de kan føre meg til en semifinale og finale. Det er veldig, veldig stort, sier Myrhol.

Bjarte Myrhol
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten spilte sammen med Myrhol i mange år, og tar av seg både hatt, slips, skjorte og bukse – også for Oslo-gutten.

– Bjarte er et symbol på fremgangen til landslaget nå. Han har vært med hele veien. Det er en solskinnshistorie, sier Tvedten.

– Vi har en voldsom sult i laget

Myrhol selv bare gleder seg stort til søndagens finale mot Frankrike.

– Det er en håndballspillers drøm å få lov til å løpe ut i Bercy med 18 000 mennesker i en VM-finale. Man må klype seg i armen for å få skjønne at man får lov til å oppleve det, sier han.

– Men vi har en voldsom sult. Men går ikke ut til en VM-finale uten ett mål for øye: Å løfte pokalen, understreker Myrhol.

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal