Hopp til innhold

Elverum-leder: – Vi synes det er en kraftig reaksjon

Elverum-trener Michael Apelgren risikerer å bli utestengt fra all håndball i én måned etter kortskandalen tidligere i mars.

Michael Apelgren

OMDISKUTERT TRENER: Michael Apelgren, trener for Elverum.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Vi synes det er en kraftig reaksjon, men nå får vi se hva som kommer ut av det. Det kan bli noe annet enn det som er innstillingen, sier Erik Henriksen, daglig leder i Elverum Håndball, til NRK.

Erik Henriksen

ELVERUM-TOPP: Erik Henriksen, daglig leder i Elverum Håndball.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Tirsdag ble det kjent at påtalenemnda i Håndballforbundet har kommet med en innstilling i saken om Elverum-trener Michael Apelgren. Der heter det at svensken skal utestenges fra all håndball i 30 dager.

Bakgrunnen for dette er at Elverum pådro seg fire røde kort i eliteseriekampen mot Lillestrøm for å slippe å få suspensjoner i sluttspillet.

Apelgren innrømmet etter kampen at hans spillere fikk de røde kortene med vilje. Årsaken var at spillerne skulle kunne stille med «blanke ark» når NM-sluttspillet startet.

Det var Østlendingen (ab.) som omtalte saken om innstillingen først.

Vet ikke når endelig avgjørelse blir klar

Elverum-sjef Erik Henriksen ønsker å si minst mulig om saken på nåværende tidspunkt.

– Nå får vi se hva som kommer ut av domskomiteens avgjørelse først, sier han.

Om svensken blir utestengt i 30 dager får han ikke lede, trene eller kommunisere med laget og han får heller ikke jobbe fra Elverum Håndballs lokaler i denne perioden.

Det kan bety at treneren mister flere viktige kamper i sluttspillet.

Per Eirik Magnussen, assisterende generalsekretær i Håndballforbundet, sier at det er påtalenemnda som har saken og at de akkurat nå er inne i en tilsvarsrunde.

Hvor lang tid kan det ta fra i dag til det faller en endelig avgjørelse?

– Det er egentlig ikke mulig å si. Vi forventer at påtalenemnda har fullført sin dokumentinnhenting i løpet av denne uka, og at saken oversendes i sin helhet til domskomiteen mandag 3. april. Så er det opp til domskomiteen å vurdere sakens kompleksitet og hvor lang tid de trenger, sier Magnussen til NRK.

Det ble mange røde kort i kampen mellom Elverum og Lillestrøm

Tvedten mener straffen kunne vært strengere

NRK-ekspert Håvard Tvedten sier dette om påtalenemndas innstilling:

– Jeg synes det er en helt fin straff med tanke på det som har skjedd. Her har man forsøkt å utnytte et hull i regelverket og gjort det på uetisk vis. Det er noe vi må få vekk fra idretten.

– Kunne innstillingen ha vært enda strengere?

Tvedten

NRK-EKSPERT: Håvard Tvedten.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Ja, den kunne fort ha vært det. Han kunne fort fått resten av sesongen. Fair play er en stor del av de norske verdiene innenfor idretten. Man kan si at det er flott at han tør å være ærlig og si at han har utnyttet et system, men du får ikke noen stjerne i boka mi for det. Du må tenke på at det har konsekvenser for helt andre lag enn bare Elverum. Det er en utrolig egoistisk avgjørelse, svarer Tvedten.

Østlendingen skriver også at innstillingen går ut på at tre av de fire spillerne som pådro seg røde kort, skal utestenges i to kamper.

Elverum, som valgte Drammen i første kamp i sluttspillet, har 14 dager fra dommen foreligger til å anke saken.

NRK har vært i kontakt med trener Apelgren, men han ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

Les også: Kaller trenerens handling for «uetisk»

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga (2-0)

Fansen roper «Fagermo ut» – treneren frykter ikke sparken

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Tidligere Formel 1-topp arrestert i Brasil for våpenbesittelse

  Tidligere Formel 1-sjef Bernie Ecclestone ble onsdag arrestert i Brasil etter å ha forsøkt å ta med en pistol om bord på et fly til Sveits, ifølge Sky Sports.

  Det brasilianske politiet skal ha funnet en pistol i bagasjen til 91-åringen under sikkerhetskontrollen. Ecclestone erkjente at han eier pistolen, men sa at han ikke var klar over at den var i bagasjen hans på det tidspunktet, skriver kanalen.

  91-åringen ble arrestert og ført til en celle på Viracopos flyplass i Campinas. Ecclestone betalte senere kausjon og ble løslatt slik at han kunne reise til Sveits. (NTB)

  FILE PHOTO: Formula One F1 - Russian Grand Prix
  Foto: MAXIM SHEMETOV / Reuters
 • Zlatan: – Aldri lidd så mye på og utenfor banen

  Fotballhverdagen har vært ekstra tøff for Zlatan Ibrahimovic det siste halvåret. Smerter i kneet har skapt problemer for den svenske Milan-stjernen.

  – I seks måneder har jeg knapt sovet på grunn av smertene. Jeg har aldri lidd så mye på og utenfor banen, skriver Ibrahimovic åpenhjertig på Instagram.

  40-åringen har slitt med kneet i lengre tid og har ikke spilt fra start siden 17. januar.

  – I de siste seks månedene har jeg spilt uten et korsbånd i mitt venstre kne. Et hovent kne i seks måneder. Jeg har kun trent med laget ti ganger de siste månedene, uttaler svensken.

  – Jeg har tatt 20 injeksjoner i kneet. Jeg har tømt kneet én gang i uka i seks måneder og tatt smertestillende hver dag i seks måneder, fortsetter han. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Fagermo inviterer supporterne til prat

  Dag-Eilev Fagermo og Klanen inviterer til en prat med hovedtreneren etter en periode med lite poeng og murring blant egne supportere.

  – Økta starter 12.00 og sjefen gjør seg tilgjengelig på Østblokka der det er høyt under taket, skriver klubben på Twitter.

  Vålerenga har ikke vunnet på de fire siste kampene og har bare 10 poeng så langt denne sesongen. Opp til erkerivalen og serieleder Lillestrøm, som de tapte 2–0 mot onsdag, er det hele 13 poeng.

  Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga (2-0)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste