Hopp til innhold

Elverum-leder: – Vi synes det er en kraftig reaksjon

Elverum-trener Michael Apelgren risikerer å bli utestengt fra all håndball i én måned etter kortskandalen tidligere i mars.

Michael Apelgren

OMDISKUTERT TRENER: Michael Apelgren, trener for Elverum.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Vi synes det er en kraftig reaksjon, men nå får vi se hva som kommer ut av det. Det kan bli noe annet enn det som er innstillingen, sier Erik Henriksen, daglig leder i Elverum Håndball, til NRK.

Erik Henriksen

ELVERUM-TOPP: Erik Henriksen, daglig leder i Elverum Håndball.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Tirsdag ble det kjent at påtalenemnda i Håndballforbundet har kommet med en innstilling i saken om Elverum-trener Michael Apelgren. Der heter det at svensken skal utestenges fra all håndball i 30 dager.

Bakgrunnen for dette er at Elverum pådro seg fire røde kort i eliteseriekampen mot Lillestrøm for å slippe å få suspensjoner i sluttspillet.

Apelgren innrømmet etter kampen at hans spillere fikk de røde kortene med vilje. Årsaken var at spillerne skulle kunne stille med «blanke ark» når NM-sluttspillet startet.

Det var Østlendingen (ab.) som omtalte saken om innstillingen først.

Vet ikke når endelig avgjørelse blir klar

Elverum-sjef Erik Henriksen ønsker å si minst mulig om saken på nåværende tidspunkt.

– Nå får vi se hva som kommer ut av domskomiteens avgjørelse først, sier han.

Om svensken blir utestengt i 30 dager får han ikke lede, trene eller kommunisere med laget og han får heller ikke jobbe fra Elverum Håndballs lokaler i denne perioden.

Det kan bety at treneren mister flere viktige kamper i sluttspillet.

Per Eirik Magnussen, assisterende generalsekretær i Håndballforbundet, sier at det er påtalenemnda som har saken og at de akkurat nå er inne i en tilsvarsrunde.

Hvor lang tid kan det ta fra i dag til det faller en endelig avgjørelse?

– Det er egentlig ikke mulig å si. Vi forventer at påtalenemnda har fullført sin dokumentinnhenting i løpet av denne uka, og at saken oversendes i sin helhet til domskomiteen mandag 3. april. Så er det opp til domskomiteen å vurdere sakens kompleksitet og hvor lang tid de trenger, sier Magnussen til NRK.

Det ble mange røde kort i kampen mellom Elverum og Lillestrøm

Tvedten mener straffen kunne vært strengere

NRK-ekspert Håvard Tvedten sier dette om påtalenemndas innstilling:

– Jeg synes det er en helt fin straff med tanke på det som har skjedd. Her har man forsøkt å utnytte et hull i regelverket og gjort det på uetisk vis. Det er noe vi må få vekk fra idretten.

– Kunne innstillingen ha vært enda strengere?

Tvedten

NRK-EKSPERT: Håvard Tvedten.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Ja, den kunne fort ha vært det. Han kunne fort fått resten av sesongen. Fair play er en stor del av de norske verdiene innenfor idretten. Man kan si at det er flott at han tør å være ærlig og si at han har utnyttet et system, men du får ikke noen stjerne i boka mi for det. Du må tenke på at det har konsekvenser for helt andre lag enn bare Elverum. Det er en utrolig egoistisk avgjørelse, svarer Tvedten.

Østlendingen skriver også at innstillingen går ut på at tre av de fire spillerne som pådro seg røde kort, skal utestenges i to kamper.

Elverum, som valgte Drammen i første kamp i sluttspillet, har 14 dager fra dommen foreligger til å anke saken.

NRK har vært i kontakt med trener Apelgren, men han ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

Les også: Kaller trenerens handling for «uetisk»

Siste nytt

  • Nadal videre etter lang Madrid-kamp

    Rafael Nadal (37) fikk en pangstart, men måtte likevel svette litt for å nå åttedelsfinalen i tennisturneringen Madrid Open.

    Spanjolen vant 6-1 i det første settet mot Pedro Cachin fra Argentina og så ut til å få en komfortabel reise til neste runde. I stedet tok kampen en ny vending.

    Nadal ble brutt to ganger i settet som fulgte. Han lå under 1-4, men Cachin greide ikke å holde på overtaket. Mange brudd kom tett, og spillerne måtte ut i tiebreak.

    Der tapte Nadal 5-7. Et tredje sett ble spilt for å kåre en vinner, og der viste den gamle gruskongen rutine og vant 6-3. Oppgjøret varte i litt over tre timer.

    I neste runde skal Nadal opp mot Jiri Lehecka. Den unge tsjekkeren er nummer 31 på verdensrankingen, mens Nadal er helt nede på 512.-plass som følge av et langt skadeavbrekk.

    Nylig var Nadal tilbake i konkurranse for første gang på over tre måneder. Trolig er han inne i sitt siste år som elitespiller. (NTB)

    Rafael Nadal
    Foto: OSCAR DEL POZO / AFP
  • Casper Ruud briljerte i Madrid

    Casper Ruud herjet med briten Cameron Norrie på rødgrusen i 3. runde av Madrid Open i tennis. Det var hans 31. seier for året.

    Snarøya-mannen er med god margin spilleren med flest enkeltseirer på ATP-touren så langt i år. Han har fem flere enn Jannik Sinner på 2.-plass.

    Mandag var Ruud klart best så å si hele veien. Han nedsablet Norrie med sifrene 6-2, 6-4 og revansjerte Australian Open-exiten fra januar. Den gang vant briten 3-1 i sett.

    Senere i uken skal Ruud opp mot Felix Auger-Aliassime fra Canada i åttedelsfinalen.

    Nylig tok 25-åringen sin største seier i karrieren ved å vinne ATP500-turneringen i Barcelona. Alle hans ti første ATP-titler kom på 250-nivået.

    Nå sikter Ruud seg inn på ATP1000-suksess i Madrid.

    (NTB)

    Zu-fKyPYJV4
    Foto: Reuters
  • BBC: Premier League vil innføre kostnadstak

    En forbruksgrense ligger an til å bli en realitet i Premier League. Forslaget fikk nok støtte blant klubbene på et toppmøte mandag.

    Det melder BBC. Vedtaket betyr at det for første gang skal settes tak på hvor mye PL-klubbene i framtiden kan bruke på overganger, lønninger og agenthonorarer.

    Detaljene er ventet å være på plass før årsmøtet i juni. Man må blant annet bli enige om størrelsen på kostnadstaket.

    Ifølge engelske medier har Premier League-flertallet stilt seg bak prinsippet om at ingen kan bruke mer enn et gitt antall ganger av det beløpet ligaens dårligste lag mottar i TV-penger.

    Formålet med begrensingen er å sikre at Englands øverste divisjon forblir konkurransedyktig. Mange frykter at ligaen vil bli dominert av én eller to superrike klubber om det ikke tas grep.

    Alle forslag på et aksjonærmøte i Premier League krever et klart flertall for å bli vedtatt. Minst 14 av 20 klubber må si ja.

    Fra før har Premier League innført en regel som begrenser klubbene til å bruke opptil 85 prosent av sine totale inntekter på lønninger og overganger. Ordningen gjelder fra 2025/26-sesongen. (NTB)

    Premier League - Manchester City v Chelsea
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal