NRK Meny
Normal

Elverum pådro seg fire røde kort med vilje – ledelsen nekter å tro det

Elverum-trener Michael Apelgren innrømmer at fire av hans spillere fikk rødt kort med vilje i søndagens 30-22-seier mot Lillestrøm. Men klubbledelsen nekter å tro at det har skjedd.

Mikael Apelgren

TRENEREN INNRØMMER: Fire av Elverums spillere fikk rødt kort. Etter kampen medga Elverum-trener Michael Apelgren at det var planlagt.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Dette kan jeg ikke skjønne. Nå har jeg ikke fått snakket med Michael. Men ut ifra det kjennskapet jeg har til saken virker det helt usannsynlig, sier daglig leder i Elverum, Erik Henriksen til NRK.

Han var selv til stede på kampen der Elverum – som allerede er seriemester – knuste Lillestrøm i det som var siste hjemmekamp før sluttspillet.

NM håndball, cupfinale herrer 2016: Elverum - Haslum HK.

FIKK RØDT: Elverum-spiller Erik Toft var en av fire spillere som ble sendt i garderoben.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Men nå viser det seg at de vant på en kontroversiell måte:

Hjemmelaget pådro seg hele elleve utvisninger, og på tampen satt både Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar på tribunen etter å ha pådratt seg røde kort.

Etterpå medga trener Michael Apelgren at laget spilte på den måten slik at de fikk røde kort på akkurat de fire spillerne.

– Vi ville gjøre jobben og vinne kampen, men da vi fikk muligheten så tok vi den. Det er på grunn av at regelverket er som det er at vi gjorde dette. Jeg har ingen god følelse, sier Apelgren til NRK.

Disse fire spillerne hadde alle fått rødt kort tidligere i sesongen og får dermed karantene i siste seriekamp mot Halden. Dermed stiller de med «blanke ark» når NM-sluttspillet starter.

Det var Østlendingen som først omtalte saken.

– Ubegripelig for meg

Når NRK tar kontakt med daglig leder Erik Henriksen søndag kveld, skjønner han lite av uttalelsene til treneren.

– Hvis dette skulle være tilfelle, så er det kynisk. Jeg kan ikke skjønne at dette skulle være tilfelle. Dette er helt ubegripelig for meg, sier Henriksen til NRK.

– Hvorfor tror du ikke at de har gjort det med vilje?

– Når man ser hvordan kampen ble og hva det ble gitt tominuttere og utvisninger på, måtte det nesten bli slik. At dette skulle være bevisst er helt usannsynlig, svarer Henriksen.

Men Elverum-trener Apelgren står på sitt: Det hele var et taktisk spill.

– Jeg var i en situasjon der ting uansett ville bli feil. Det gjør at det ikke føles noe bra nå, sier treneren.

Laster Twitter-innhold

Slik begrunner han valget

Svensken begrunner valget på denne måten i et intervju med Østlendingen:

– De fire spillerne hadde rødt kort fra før. Nå blir de avstengt mot Halden, og så er de tilbake i sluttspillet der vi trenger dem. Man må stå over én kamp for annethvert røde kort man pådrar seg, og da valgte jeg å løse det på denne måten, sier treneren, og legger til:

– Jeg mener man burde slette røde kort før sluttspillet, men så lenge reglene er som de er, valgte vi å gjøre det på denne måten.

Elverum-spiller Erik Toft var blant spillerne som ble utvist. Han bekrefter at de hadde snakket om å pådra seg rødt kort med vilje.

– Vi har pratet om dette, ja. Hvis kampen ble som den ble så var det greit (å få rødt kort), men akkurat i situasjonen min ble jeg oppriktig forbannet og hadde ikke planlagt å ta et rødt kort - i hvert fall ikke i den situasjonen, sier Toft til NRK.

Mamelund

REAGERER: Haslum-profil Erlend Mamelund omtaler situasjonen som noe av det sykeste han har hørt på lenge.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Mamelund raser

Haslum-spiller Erlend Mamelund er en av flere som reagerer sterkt på det som har skjedd. Til NRK sier den tidligere landslagsprofilen at det hele virker veldig lite gjennomtenkt.

– Det er noe av det sjukeste jeg har hørt på lenge, sier han og legger til:

– På grunn av dette stiller de ikke med fullt lag i siste runde mot Halden, noe som «unfair» ovenfor andre lag som kjemper i nedrykksstriden og lagene som spiller om en plass i sluttspillet. Det er imot spillets regler at man med vilje driver og bytter inn folk feil – og tar på seg utvisninger på denne måten.

Elverum-treneren svarer slik på kritikken:

– Jeg skjønner at folk reagerer, men jeg synes ikke at vi jukser. Hadde vi tapt kampen, hadde jeg skjønt det mer. På grunn av regelverket havnet vi i en vanskelig situasjon.

Nå ønsker daglig leder i Erik Henriksen å ta en prat med treneren for å få det hele oppklart.

– Jeg må snakke med Michael i morgen, så får vi høre hva han sier, sier Henriksen.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge