United-innsatsen slaktes - Mourinho skyldte på dommerne

(West Ham – Manchester United 3-1) I løpet av bare syv dager har Manchester Uniteds situasjon gått fra vondt, til verre, til rene marerittet.

bilder fra TV2 Sport Premium

Manchester United taper for West Ham lørdag. Bilder fra TV2 Sport Premium

Laster innhold, vennligst vent..

Lørdag formiddag ble det nemlig et helt fortjent tap for et West Ham i form, men som kun stod med fire poeng før helgens Premier League-runde.

Skyldte på dommerne

FBL-ENG-PR-WEST HAM-MAN UTD

UNDER PRESS: Manchester United-manager gestikulerer underveis i kampen mot West Ham på London Stadium lørdag formiddag.

Foto: IAN KINGTON / AFP

Manchester United har nå ti poeng på syv kamper. Allerede åtte poeng bak ligaleder Liverpool og én kamp mer spilt.

Manager José Mourinho har ansvaret for det hele. I et intervju vist på TV 2 oppsummerte han de to første scoringene som en linjedommerfeil, i hans oppfatning var det nemlig offside, og mente forsvaret ikke var intense nok i presset i det som endte med et selvmål på 2-0. Deretter mente han dommeren unnlot å blåse frispark til United i forkant av West Hams tredje mål.

– Deres tredje mål «drepte» mentaliteten vår fordi dommeren ikke så hendelsen før scoringen. Vi hadde 20 minutter der vi forsøkte å endre kampen etter vi scoret selv, men vi kunne ikke, fordi mentaliteten var borte, sier Mourinho.

– Helt feil holdning

Londonerne ledet 2-0 til pause. Kritikken mot United-innsatsen haglet. Petter Myhre, ekspert og kommentator i TV 2, mente man ikke kunne synke lavere etter de første 45 minuttene. United-legende Paul Scholes i BT Sports-studio mente laget manglet «holdninger», mens ekspertkollega Rio Ferdinand slo fast at «det ikke er dette United-fansen vil se».

Da det til slutt endte 3-1 til hjemmelaget var dommen enda mer brutal.

– Det er noen store avgjørelser som skal bli gjort i United nå. Det kommer til å bli samtaler på toppnivå, om manageren og troppen, fordi de ikke klarer det grunnleggende. Noe vil bli gjort, sier Ferdinand, Uniteds tidligere stopperkjempe, ifølge BBC.

Lest denne? Hevder Mourinho er i krig med spillerne sine

Mareritt-uke

SOCCER-ENGLAND-WHU-MUN/

BYTTET UT: José Mourinho startet med Paul Pogba, men tok ut stjernen etter 71 minutter.

Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Resultatet i London ble avslutningen på en marerittuke for Manchester United. Sist helg spilte de røde uavgjort hjemme mot Wolverhampton. Isolert sett et resultat som svir, men ingen krise.

Men etter kampen var United-stjerne Paul Pogba kritisk til eget lags offensive spill. Manager Mourinho svarte med å strippe ham for kapteinsansvar i fremtiden. Og så røk United ut av ligacupen mot Championship-klubben Derby.

I dagene etter cup-exiten gikk en video, som angivelig skal vise dårlig stemning mellom både Pogba og Mourinho på treningsfeltet, sin seiersgang på både sosiale- og tradisjonelle medier.

– Han prøver hardt, var det eneste Mourinho ville si om Pogbas misnøye etter kampen.

Lekker West Ham-scoring

SOCCER-ENGLAND-WHU-MUN/

FREKKIS: Felipe Anderson hælflikker inn 1-0 for West Ham mot Manchester United lørdag.

Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Mot West Ham i London ble det altså ingen revansje etter en tøff uke. Allerede etter seks minutter lå den første ballen i mål bak keeper David de Gea. Et godt innlegg fra Pablo Zabaleta trakk Felipe Anderson i boksen. I høy fart klarte han likevel å levere fra seg en avslutning av det lekre slaget. Med hælen satte han inn ledermålet fra kort hold.

To minutter før pause fikk Andrej Yarmolenko fyrt av i et tettpakket United-felt. Via United-midtstopper Victor Lindelöf endret ballen retning og dalte ned i de Geas korthjørne. Hjemmefansen klappet sine spillere inn i garderoben. José Mourinho så svært bekymret ut.

Knuste håpet

Etter hvilen var det en viss United-bedring å spore og etter 70 minutter øynet imidlertid bortefansen håp. Luke Shaw slo en lav corner inn mot første stolpe. Der stod innbytter Marcus Rashford og flikket inn reduseringen.

Et drøyt kvarter før slutt ble håpet knust. Mark Noble slo en glitrende gjennombruddspasning til Marko Arnautovic. Alene med keeper gjorde han ingen feil. 3-1 og luften gikk ut av United-ballongen.

– For å være ærlig, slik ting går i øyeblkket, så kunne United stilt opp på mange ulike måter med alt talentet de har. Men vi har jobbet hele uken med hvordan vi skal fremstå. Selvtilliten er god. Du ser på hvordan vi spilte at vi kom ikke hit for å delta, men vi kom hit for å vinne - og det så du fra første minutt, sier West Ham-kaptein Noble.

Øvrige resultater Premier League 7. runde:

Arsenal Watford 2-0, Everton - Fulham 3-0, Huddersfield - Tottenham 0-2, Manchester City - Brighton 2-0, Wolverhampton - Southampton 2-0. Chelsea - Liverpool (spilles kl 18.30, lørdag).

Spilles søndag 30.09: Cardiff - Burnley. Spilles mandag 1. oktober: Bournemouth - Crystal Palace.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Narvik tapte ankesak – rykker ned

  Narvik blir ikke å se i toppdivisjonen i norsk ishockey neste sesong. Klubben fikk avslag i kampen om å få omgjort vedtaket som sender den ned til nivå to.

  Det melder TV 2 torsdag. Avgjørelsen i ankesaken kom en snau måned etter at forbundsstyret lot være å utvide eliteserien til tolv lag kommende sesong.

  I praksis betyr det at Narvik rykker ned, mens Ringerike tar turen opp fra 1. divisjon.

  Det skjer selv om 2020/21-sesongen aldri ble ferdigspilt på grunn av koronapandemien. Narvik hadde det svakeste poengsnittet og endte sist.

  Narvik hockey
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Får ikke rykke fram i vaksinekøen

  Danmarks deltakere i Tokyo-OL får ikke særegen vaksinehjelp fra egne myndigheter i tiden før avreise.

  Det fastslår kulturpolitisk talsmann Kasper Sand Kjær for regjeringspartiet Socialdemokratiet.

  Danmarks idrettsforbund har ytret ønske om å få sikret vaksiner til deres OL-deltakere før sommerlekene i Japan.

  Heller ikke i Norge har det vært aktuelt å la OL-utøvere få «snike» i vaksinekøen.

  Pernille Blume
 • Haslum-trenaren må gå

  Sten Stockfleth er ferdig som trenar for Haslums eliteserielag i handball, opplyser klubben i ei pressemelding torsdag.

  Stockfleth har leia laget dei siste fire sesongane og hadde opphavleg to år igjen av avtalen sin med Haslum. Den er no avslutta.

  – Styret har sett at klubben gradvis har bevega seg i ei retning som vi ønskjer å forandre, og den forandringa meiner vi må skje no, seier styreleiar Knut Guldbrandsen i ei melding.

  Stockfleth vart informert om avgjerda til klubben torsdag morgon.

  – Det kom litt som eit sjokk, seier han til Budstikka.

  Sten Stockfleth
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal