Mourinho: – Visste vi ville få trøbbel med Jones

(Manchester United – Derby 2-2, 7-8 på straffer) Manchester United har vært gjennom en blytung firedagersperiode. Tirsdag kveld ble bunnen denne høsten foreløpig nådd for José Mourinho (55) og hans menn.

SOCCER-ENGLAND-MUN-DRB/

TUNG DAG: José Mourinho tittet skuffet ned i gresset på Old Trafford underveis i kampen mot Derby.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

En sen utligning til 2-2 hjemme mot Derby i ligacupens tredje runde, berget straffesparkkonkurranse for Manchester United.

Men fra ellevemetersmerket sviktet de røde. Det var Phil Jones som misset Uniteds åttende straffe. Dermed var det Derby og manager Frank Lampard som kunne juble for avansement.

– Når det er straffespark kommer noen til å misse. Jeg visste vi ville få trøbbel med Jones, sa Mourinho etter kampen, og siktet til den avgjørende straffemissen til Phil Jones.

– Sportslig krise

– Gjett om Mourinho og United våkner til negative overskrifter i morgen, kommenterte Viasats Roar Stokke.

Kollega og ekspert i samme kanal, Morten Langli, mener det er sportslig krise i klubben basert på det spillermateriellet som er tilgjengelig.

Lars Tjærnås mener manglende lederskap i laget er påfallende. De to ekspertene mener imidlertid tiden ennå ikke er moden for å sparke Mourinho.

Medier: Pogba får ikke kapteinsansvar

Selve cup-resultatet tirsdag kveld er én ting. Det er bråk på andre fronter også. For engelske medier har skrevet om uro i kulissene i Manchester United de siste dagene.

Det startet med 1-1 mot Wolverhampton lørdag. Så uttalte stjernespiller Paul Pogba seg kritisk til lagets angrepsspill i den kampen.

Deretter svarte José Mourinho, ifølge flere medier, deriblant BBC, med å strippe franskmannen for alt kapteinsansvar i fremtiden. Det skal han gjort klart foran spillergruppen på klubbens treningsanlegg tirsdag før kampen mot Derby.

– Det er sant at jeg har besluttet at Paul ikke lenger er visekaptein, sa Mourinho etter kampen.

Og der man skulle tro Jose Mourinho & co. skulle slå tilbake etter uavgjortkampen i helgen, skjedde i stedet det motsatte.

– Jeg er sjokkert. For en prestasjon. Å ligge under på Old Trafford og spille så bra som vi gjorde var utrolig. Vi hadde karakter nok til å straffene og spille som vi gjorde. Jeg er en stolt manager, sier tidligere Chelsea-legende og nåværende Derby-sjef, Frank Lampard, til Sky Sports.

Klønete rødt kort

FBL-ENG-LCUP-MAN UTD-DERBY

MARSJORDRE: Dommer Stuart Attwell sender argentinske Sergio Romero av banen på Old Trafford tirsdag kveld.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Manchester United tok ledelsen oppkskriftsmessig ved Juan Mata etter bare tre minutter, men var svake etter pause. Da svarte Derby og Harry Wilson med et utsøkt frispark like før timen var spilt.

Og i det 67. minutt ble situasjonen enda verre fort verteene. Keeper Sergio Romero skulle avverge en langpasning i eget bakrom. Men utenfor 16-meteren presterte han å slå ballen unna med hånden.

Dommeren måtte ned i baklomma. United-sisteskansen ble vist det røde kortet.

Dramatisk avslutning

Selv om Manchester United skapte noen brukbare sjanser de neste minuttene var det Derby som skulle ta ledelsen med en mann mer. Et skudd fra distanse ble slått ut i returrommet av keeper-innbytter Lee Grant. Der stod Jack Marriott klar og nikket ballen inn i det åpnet målet.

Men i det femte av totalt seks overtidsminutter kjempet likevel hjemmelaget seg til en aller siste sjanse. Marouane Fellaini stanget inn utligningen og dermed måtte kampen avgjøres på straffespark.

Etter den var det Frank Lampard og Derby som til slutt kunne juble, til Mourinhos store fortvilelse.

– Det er en stor skuffelse. Det er ikke hyggelig å ryke ut, sier Uniteds Ashley Young til Viasat.

Siste nytt

 • Overtidspoeng for serieleiaren

  Med eit frispark av Mario Vrancic sikra Norwich seg 2-2 mot Sheffield Wednesday fredag kveld, og leier Championship med fem poeng til Leeds og Sheffield United.

  Det kan bety at opprykket kan sikrast måndag for Alexander Tetteys klubb. Tettey sat på benken heile kampen.

  Christoph Zimmermann, Norwich
  Foto: TONY O'BRIEN / Reuters
 • Tangerte 109 år gammal rekord

  Aston Villa tok sin niande strake liga-siger med 2-0 over Bolton i dag. Det er tangering av klubbrekorden frå oktober-desember 1910, og gir så godt som sikkert den gamle storklubben kvalifiseringsplass i Championship.

  Samstundes sende dei Bolton ned til League One.

  Tammy Abraham, Aston Villa
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Sju baklengs for Norge

  Finland banka Norge heile 7-0 i dagens kamp i den nordiske ishockeyturneringa. Periodesifra var 2-0, 1-0 og 4-0.

  I går tapte Norge 3-1 for Finland. Norge ligg sist etter fire tap for Sverige og Finland, og møter Danmark i to kampar neste helg.

  Lars Haugen
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal