Mourinho: – Visste vi ville få trøbbel med Jones

(Manchester United – Derby 2-2, 7-8 på straffer) Manchester United har vært gjennom en blytung firedagersperiode. Tirsdag kveld ble bunnen denne høsten foreløpig nådd for José Mourinho (55) og hans menn.

SOCCER-ENGLAND-MUN-DRB/

TUNG DAG: José Mourinho tittet skuffet ned i gresset på Old Trafford underveis i kampen mot Derby.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

En sen utligning til 2-2 hjemme mot Derby i ligacupens tredje runde, berget straffesparkkonkurranse for Manchester United.

Men fra ellevemetersmerket sviktet de røde. Det var Phil Jones som misset Uniteds åttende straffe. Dermed var det Derby og manager Frank Lampard som kunne juble for avansement.

– Når det er straffespark kommer noen til å misse. Jeg visste vi ville få trøbbel med Jones, sa Mourinho etter kampen, og siktet til den avgjørende straffemissen til Phil Jones.

– Sportslig krise

– Gjett om Mourinho og United våkner til negative overskrifter i morgen, kommenterte Viasats Roar Stokke.

Kollega og ekspert i samme kanal, Morten Langli, mener det er sportslig krise i klubben basert på det spillermateriellet som er tilgjengelig.

Lars Tjærnås mener manglende lederskap i laget er påfallende. De to ekspertene mener imidlertid tiden ennå ikke er moden for å sparke Mourinho.

Medier: Pogba får ikke kapteinsansvar

Selve cup-resultatet tirsdag kveld er én ting. Det er bråk på andre fronter også. For engelske medier har skrevet om uro i kulissene i Manchester United de siste dagene.

Det startet med 1-1 mot Wolverhampton lørdag. Så uttalte stjernespiller Paul Pogba seg kritisk til lagets angrepsspill i den kampen.

Deretter svarte José Mourinho, ifølge flere medier, deriblant BBC, med å strippe franskmannen for alt kapteinsansvar i fremtiden. Det skal han gjort klart foran spillergruppen på klubbens treningsanlegg tirsdag før kampen mot Derby.

– Det er sant at jeg har besluttet at Paul ikke lenger er visekaptein, sa Mourinho etter kampen.

Og der man skulle tro Jose Mourinho & co. skulle slå tilbake etter uavgjortkampen i helgen, skjedde i stedet det motsatte.

– Jeg er sjokkert. For en prestasjon. Å ligge under på Old Trafford og spille så bra som vi gjorde var utrolig. Vi hadde karakter nok til å straffene og spille som vi gjorde. Jeg er en stolt manager, sier tidligere Chelsea-legende og nåværende Derby-sjef, Frank Lampard, til Sky Sports.

Klønete rødt kort

FBL-ENG-LCUP-MAN UTD-DERBY

MARSJORDRE: Dommer Stuart Attwell sender argentinske Sergio Romero av banen på Old Trafford tirsdag kveld.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Manchester United tok ledelsen oppkskriftsmessig ved Juan Mata etter bare tre minutter, men var svake etter pause. Da svarte Derby og Harry Wilson med et utsøkt frispark like før timen var spilt.

Og i det 67. minutt ble situasjonen enda verre fort verteene. Keeper Sergio Romero skulle avverge en langpasning i eget bakrom. Men utenfor 16-meteren presterte han å slå ballen unna med hånden.

Dommeren måtte ned i baklomma. United-sisteskansen ble vist det røde kortet.

Dramatisk avslutning

Selv om Manchester United skapte noen brukbare sjanser de neste minuttene var det Derby som skulle ta ledelsen med en mann mer. Et skudd fra distanse ble slått ut i returrommet av keeper-innbytter Lee Grant. Der stod Jack Marriott klar og nikket ballen inn i det åpnet målet.

Men i det femte av totalt seks overtidsminutter kjempet likevel hjemmelaget seg til en aller siste sjanse. Marouane Fellaini stanget inn utligningen og dermed måtte kampen avgjøres på straffespark.

Etter den var det Frank Lampard og Derby som til slutt kunne juble, til Mourinhos store fortvilelse.

– Det er en stor skuffelse. Det er ikke hyggelig å ryke ut, sier Uniteds Ashley Young til Viasat.

Siste nytt

 • Bolt tilbys kontrakt på Malta

  Usain Bolt skal være tilbudt en toårskontrakt av den maltesiske fotballklubben Valletta FC. Kontrakten inkluderer spill i klubbens kommende cupfinale, og ifølge klubbdirektør Ghasston Slimen handler tilbudet «om å skrive historie».

  Australia Soccer Bolt
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • United-aksjene stiger etter rykter

  Rykter om at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman vurderer å kjøpe Manchester United har sendt klubbens aksjekurs opp 5 prosent, ifølge Sky News. Glazer-familien, som har eid Manchester United siden 2005, har ikke kommentert saken.

 • Island tapte mot Sveits

  Island står fortsatt uten seier i nasjonsligaen. Mandag tapte de 2-1 hjemme mot Sveits. Med det blir Island degradert fra A-divisjonen i nasjonsligaen. Søndag ble Polen første lag til å rykke ned i B-divisjonen i UEFAs nyvinning.

  Nasjonsligaen
  Foto: Brynjar Gunnarsson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Nasjonsligaen: Norge - Bulgaria