Eksperter: – Rosenborg har gitt opp Bendtner

TRONDHEIM (NRK): Adresseavisens sportskommentator Birger Løfaldli mener det er tydelig at trener Eirik Horneland har avskrevet lagets stjerne Nicklas Bendtner.

Nicklas Bendtner

USIKKER FREMTID: Rosenborgs stjernespiller Nicklas Bendtner får lite spilletid av Eirik Horneland.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Jeg tror ikke han har noen fremtid i klubben. Jeg tror det handler om å komme seg til en annen klubb så fort det lar seg gjøre, sier Løfaldli til NRK.

Den tidligere stjernespissen kom til Rosenborg i 2017.

Da var jubelen stor i klubben over å ha sikret seg spilleren, men denne sesongen har han fått minimalt med spilletid under Eirik Hornelands ledelse.

Dansken har kun startet to kamper så langt denne sesongen. Mot Sarpsborg kom han ikke inn på banen i det hele tatt, mens 19 år gamle Erik Botheim startet på topp.

Birger Løfaldli

KRITISK: Adresseavisens kommentator Birger Løfaldli.

Foto: Håvard Haugseth Jensen

– Har avskrevet ham

Løfaldli mener det var et meget sterkt signal om at Rosenborg nå har avskrevet Bendtner.

– Ikke bare ble Bendtner satt på benken, men da Botheim gikk ut var det Søderlund som kom inn. Noe som betyr at Bendtner i realiteten er tredjevalget som spiss i Rosenborg. Hvis noen hadde sagt det da han ble hentet til klubben, tror jeg få hadde trodd på det.

– Det virker som om Rosenborg har avskrevet ham.

Mandag forlangte derfor en tydelig frustrert Bendtner et svar fra RBK-treneren vedrørende hans fremtid i klubben. Spilleren fortalte at han ikke hadde snakket med Horneland om situasjonen sin på laget siden sesongåpningen mot Bodø/Glimt.

Eirik Horneland avviser imidlertid at han ønsker å kvitte seg med spissen.

– Nei, det er ikke noe jeg har tenkt på. Bendtner er en fotballspiller som har kontrakt med Rosenborg ut dette året og vi håper virkelig å få ham i storslag.

– Vi valgte det beste laget på søndag, det gjør vi alltid. Og på søndag valgte vi å starte med Botheim i spissrollen. Det var fordi jeg den dagen tenkte at han var den beste, forklarer Horneland.

Eirik Horneland

UNDER PRESS: RBK-trener Eirik Horneland.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Startet med VM-vraking

– Er Bendtner en viktig spiller for deg?

– Ja, alle våre spillere er viktige for meg. Alle i den garderoben er utrolig viktige for Rosenborg, sier treneren til NRK.

Birger Løfaldli mener likevel at Nicklas Bendtner har vært det han kaller «en negativ faktor» for Rosenborg i utviklingen av spillet.

– Det startet da han ble vraket fra VM-troppen. Det ideelle for ham og klubben da ville vært å gå til en annen klubb, men det skjedde ikke. Så kom slaget i København, soningen og en turbulent sesongoppkjøring. Nå virker det som om Eirik Horneland har gitt ham opp. Jeg kan ikke tolke det på noen annen måte, sier han.

Også NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er en av dem som tror danskens dager i Rosenborg nå er talte.

– Verken Rosenborg eller Bendtner selv vil være interessert i at han er der om han ikke bidrar på banen, sier Torp.

Eliteserien fotball 2019, Molde - Rosenborg.

UTÅLMODIGE: Rosenborg-supporterne forlangte "handling"under kampen mot Molde.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ståhl mistet seieren etter protest

  Daniel Ståhl trodde han hadde vunnet diskoskonkurransen under Diamond League-stevnet i Rabat med et kast på 69,94 meter. Noen minutter før midnatt kom kontrabeskjeden. Da kunngjorde Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) på Twitter at den svenske utøveren er fratatt seieren etter at Fedrick Dacres' kast på 70,78 meter i tredje runde, som først ikke ble godkjent, er godkjent etter at jamaicaneren la inn protest. Kastet er også ny Diamond League-rekord.

  Fedrick Dacres i aksjon under Diamond League-stevnet i Stockholm
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Rosenborg slo Vålerenga

  På dagen da statuen av Nils Arne Eggen ble avduket utenfor Lerkendal, hedret dagens Rosenborg-lag den legendariske Rosenborg-treneren med en 3-0-seier over Vålerenga. Samuel Adegbenro, Yann-Erik de Lanlay og Alexander Søderlund scoret målene.

  Eggen-statue Lerkendal
  Foto: Morten Andersen / NRK
 • Isene nest sist i Rabat

  Ola Stunes Isene kastet 61,43 meter i første forsøk under Diamond League-stevnet i Rabat. Det ble Isenes eneste tellende resultat, og han endte nest sist. Daniel Ståhl vant diskoskonkurransen med et kast på 69,94.

  Ola Stunes Isene under herrenes diskos under Diamond League-stevnet i Stockholm
  Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal