Hopp til innhold

Horneland benket stjernespisser: – Må våge å gjøre tøffe valg når du står i dritten

En hardt presset RBK-trener Eirik Horneland gjorde oppsiktsvekkende grep før den uhyre viktige kampen mot Sarpsborg 08 og benket både Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund i årets første seier i Eliteserien.

Trenerne

STOR INTERESSE: Eirik Horneland og Geir Bakke møtte pressen etter kampen mellom Rosenborg og Sarpsborg søndag kveld.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

For Horneland viste at ordtaket «er du god nok, er du gammel nok» lever i beste velgående i Trondheim.

«Middels god fotballspiller»

Det var oppsiktsvekkende og ble omtalt som et «sjokk» at 19 år gamle Erik Botheim startet en så viktig kamp på topp, mens Bendtner og Søderlund var henvist til benken.

Til Eurosport sier RBK-treneren at «han må våge å gjøre tøffe valg når du står i dritten», når han blir spurt om grepene han foretok seg.

Saken fortsetter under bildet.

Botheim

TØFFE TAK: Rosenborgs Erik Botheim i duell med Sarpsborgs Joachim Thomassen under søndagens kamp.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Ga treneren klar beskjed

Overfor NRK begrunner han valget ytterligere. Han sier Botheim startet kampen for at Rosenborg skulle hente ny inspirasjon, og at det er det 19-åringen «gir i treningshverdagen og i garderoben». Horneland skal også ha sagt at Botheim «er en middels god fotballspiller» i et intervju før kampen.

– Nei, han er ikke bedre enn det. Men han har masse «attitude» i seg, masse sult, og så kommer han til å bli kjempegod, sier RBK-treneren til NRK og smiler.

– Det er hans oppfatning. Jeg sa til ham før kampen, det sa jeg før de andre kampene vi har tapt også, at «hvis jeg får spille, så vinner vi». Det var litt på tull, men vi vant i dag da, sier Botheim selv til pressen etter kampen.

Saken fortsetter under bildet.

Kjernen

KLAR BESKJED: Rosenborg-fansen hadde dette budskapet til folket på Lerkendal søndag kveld.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Arbeidsro

Tre poeng ble det også. I en periode hvor storspillet har manglet, poengfangsten vært elendig, og kritikken fra omgivelsene har haglet, var det Mike Jensen som sikret hele klubben sårt tiltrengt arbeidsro den kommende uken.

Laget tok riktignok årets første seier i en tellende kamp sist onsdag. Da ble 4. divisjonslaget Rørvik slått i NMs første runde.

Nå har også Rosenborg kommet i gang i serien. Horneland kaller det for «deilig» og legger til at «det er en stor lettelse» at laget endelig vant.

På spørsmål om tre poeng gir arbeidsro, svarer han slik.

– Det vet jeg ikke. Jeg tenker prestasjon og utvikling av lag. Det var litt krampaktig i dag også, men det er utrolig viktig at vi har en gjeng som har lyst til å vinne sammen.

– Men hvor godt er det å ha dette å bygge videre på?

– Det er vanvittig viktig for oss. Vi har vært ute og syklet. En seier i serien, å bryte den rekken der, og komme oss på fote, det var viktig, sier Horneland.

Saken fortsetter under bildet.

Rosenborg

JUBLET: Rosenborg-spillerne feiret 1-0-scoringen til Mike Jensen på Lerkendal søndag.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Enorm blokkering

Det er vanskelig å si hva grepene med å utelate stjernespissene hadde å si – i hvert fall ut i fra den første drøye halvtimen å dømme. Gjestene fra Østfold produserte i hvert fall kampens største sjanse etter 16 minutter – den var også enorm.

Sarpsborg kontret, ballen ble spilt ut til Kristoffer Larsen, som sendte André Hansen ut i full strekk i lengste hjørne. Returen havnet i beina på Jørgen Strand Larsen. Avslutningen mot det som kunne se ut som åpent mål, ble i siste liten blokkert på streken av Valsvik.

Jensen hamret inn ledelse

Rosenborg slapp dermed med skrekken og jobbet seg sakte, men sikkert inn i kampen igjen. Men de store sjansene og gode angrepene uteble. Helt til det 39. minutt. Da oppstod øyeblikket som roet nervene til alle med hjertet i RBK.

Da satte Anders Konradsen opp Valsvik i innleggsposisjon. Ballen ble svingt hardt inn i feltet langs bakken. Ikke en eneste Sarpsborg-forsvarer fikk en tå på den før den plutselig havnet i beina på Mike Jensen på bakerste stolpe. Dansken lot seg ikke be to ganger og hamret ballen i mål via høyrebenet til keeper Aleksandr Vasyutin.

Noen flere scoringer ble det aldri på Lerkendal før pause.

– Befriende. Men vi må jage mer, jage mer scoringer. Vi er litt engstelig, vi må slippe oss løs og bruke ballen bedre, var oppfordringen fra trener Horneland i pauseintervjuet med Eurosport.

Han fikk gode svar.

For Rosenborg var det førende laget etter hvilen. Konradsen hadde et brukbart skudd fra distanse, Tore Reginiussen var nære på corner, og RBK var farlige etter et Mike Jensen-slått frispark. Men utover det ble det mye nesten på trønderne, mens Sarpsborg i andre enden var svært tamme.

Saken fortsetter under bildet.

Bakke

SLET: Geir Bakke og hans menn hadde ingen stor dag på jobben mot Rosenborg søndag kveld. Her er treneren avbildet i pressesonen etter kampen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Skuffet Bakke

Dermed ble tre poeng igjen i Trondheim, mens østfoldingene reiser hjem uten noen ting og kun syv poeng på de seks første kampene.

Trener Geir Bakke sier til NRK etter kampen at han er brukbart fornøyd med lagets førsteomgang, at de vinner en del baller på midtbanen, har litt trykk på Rosenborgs boks, men at de rett og slett ikke scorer mål.

– Og scorer du ikke mål på Lerkendal, så kan du ikke regne med å få med noe hjem, sier han.

– Er du skuffet?

– Ja, det er jeg. Jeg skulle ønske vi hadde flere poeng.

– Hva er det som ikke fungerer?

– Vi scorer ikke nok mål, sier Sarpsborg-trener Bakke.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    Jan Jönsson
  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X. Noen timer senere fulgte Haaland opp med et innlegg i samme kanal.

    «Seks finaler igjen», skriver 23-åringen og referer til at det gjenstår seks kamper denne sesongen.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag.

    City skal spille finale mot byrival Manchester United i FA-cupen 25. mai. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal