Bodø/Glimt herjet med Rosenborg: – Dette var katastrofalt dårlig

ASPMYRA/OSLO (NRK): Gullfavoritt Rosenborg gikk på en skikkelig smell i sin serieåpning mot Bodø/Glimt. Vertene slo RBK 2-0.

Eliteserien fotball 2019. Bodø/Glimt-Rosenborg

SKUFFELSE: Bodø/Glimt jubler over 2-0, mens frustrerte RBK-spillere ser på.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Dermed stod jubelen i taket i nord, mens skuffede Rosenborg-spillere måtte gå av banen etter et svært oppsiktsvekkende tap.

– Dette var katastrofalt dårlig av oss. Bodø/Glimt kunne ha vunnet med mer, sier trener Eirik Horneland til Eurosport.

RBKs serieåpning ble naturlig nok fulgt med spesiell interesse, siden det var Hornelands første kamp i Eliteserien som RBK-trener. Den endte ikke helt som han hadde håpet.

– Det var masse gode fotballspillere som ikke henger sammen og som er dårlige som lag og kollektiv, og det er mitt ansvar, sier han til NRK.

– Vi er rett og slett veldig dårlige. Akkurat nå er vi et lag i motgang, og det må snus fort.

Rosenborgs trener Eirik Horneland

Rosenborgs trener Eirik Horneland var ikke fornøyd med laget etter tapet.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

– Spiller på Glimt sine premisser

Rosenborg er sammen med Molde spådd som gullfavoritter av de aller fleste i årets sesong, men laget har slitt i treningskampene før sesongstart.

Og i likhet med moldenserne, som i perioder slet mot Sarpsborg tidligere på kvelden, imponerte heller ikke trønderne i sin eliteseriestart.

En frustrert Pål André Helland mente Rosenborg spilte på hjemmelagets premisser.

– Når de får kontre, så er de veldig gode, kommenterer han.

– Glimt spiller oss i senk. Utover i 2. omgang så det ut som vi var spredt utover alle vinder.

Rosenborgs tidligere trener Kåre Ingebrigtsen ledet laget fra 2014 til 2018 før han fikk sparken. Han er nå ekspert for Eurosport og mener at laget er for dårlig organisert offensivt.

– Egentlig så løses de litt opp, sa han under sending.

Drømmescoring

Rosenborg skapte lite fremover, men var likevel i ferd med å få et lite overtak i kampen da Morten Konradsen plutselig tryllet frem en drømmescoring fra 25 meter to minutter før pause.

Skuddet var lekkert plassert i det lengste hjørnet, og det var ikke ufortjent at nordlendingene kunne gå til pause med ledelse.

– Det er et godt treff. De slår mye langt og når jeg kom inn der så var det viktig å prøve å finne rommene. Da var det bare å kline til, sier Konradsen til NRK.

Morten Konradsen

Morten Konradsen satte inn Glimts første mål.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Gode på kontringer

Rosenborg måtte for øvrig greie seg uten en syk keeper André Hansen i søndagens serieåpning mot Bodø/Glimt. Arild Østbø leverte imidlertid en god kamp mellom stengene i Hansens fravær.

Både Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund spilte fra start, men slet mot et solid Bodø/Glimt-forsvar. Søderlund var riktignok nære på ved et par anledninger, men ballen ville ikke i mål.

– Vi må forbedre oss til neste kamp, og det tror jeg egentlig at alle er innstilte på, sier Bendtner.

Vertene var gode på kontringer og Amor Layouni kom til en svært god mulighet etter 53 minutter, men pasningen hans til Geir Andre Herrem ble for upresis.

Men så, etter 60 minutters spill, lyktes Layouni.

Nok en gang var Glimt dyktige i angrep. Håkon Evjen fant Herrem som sendte ballen mot midten der Layouni kunne plassere ballen forbi keeper Østbø.

– Vinner fortjent

På dette tidspunktet styrte Bodø/Glimt kampen. Vertene spilte offensiv og underholdende fotball, mens fjorårets seriemestere virket som en skygge av seg selv.

– Det er vi som er gode. I dag er vi gode. Vi har en kampplan og vi følger den 100 prosent og vi vinner fortjent, sier Layouni til NRK.

– Jeg er kjempefornøyd, jeg tror de hadde en lagoppstilling som passet oss bra i dag, kommenterer Glimt-trener Kjetil Knutsen.

Rosenborgs Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner skapte lite mot Bodø/Glimt. Han ble byttet ut etter 68 minutter.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Målløst i Tuchel-debut

  Thomas Tuchel ble bekreftet som ny Chelsea-manager tirsdag. Allerede dagen etter sto han på sidelinja og ledet sin første kamp.

  Chelsea har slitt tungt den siste tiden under Frank Lampard. Det samme hadde onsdagens motstander Wolverhampton.

  I onsdagens oppgjør klarte ingen av lagene å finne nettmaskene og dermed endte det 0–0 på Stamford Bridge.

  Tuchel
  Foto: Frank Augstein / AFP
 • Verdenscuphelg avlyst

  Utenlandske idrettsutøvere kan ikke regne med å få slippe inn i Norge med de strengere innreisereglene regjeringen presenterte onsdag.

  Det skulle i utgangspunktet arrangeres hopp- og kombinertrenn i Lillehammer helgen 12.-14. februar. Det kan president i Skiforbundet, Erik Røste, bekrefte at ikke blir noe av.

  – Det er fortsatt en stund til verdenscuphelgene i mars, men verdenscuphelgen som vi skulle ha i midten av februar må vi nå gå til FIS og si at vi ikke kan arrangere, sier Røste.

  – Vi som alle andre håper at reglene som regjeringen setter nå skal få smittesituasjonen til å endre seg, også forholder vi oss til de reglene som blir satt.

  Fredag åpnet regjeringen, mot Helsedirektoratets anbefaling, for at det kan gjøres unntak fra karantenebestemmelsene slik at det kan arrangeres en rekke verdenscuprenn i Norge i februar og mars.

  Onsdag stengte statsminister Erna Solberg for denne muligheten da hun presenterte tiltak som i praksis er å stenge grensene til utlandet.

  Pressekonferanse om korona og innreise til Norge
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Carlsen sto imot angrepet

  Fabiano Caruana er ute etter Magnus Carlsens førsteplass på verdensrankingen og var på offensiven i deres duell onsdag, men Carlsen sto imot og berget remis.

  Partiet var både viktig for Carlsen med tanke på å forsvare førsteplassen på rankingen, men også for å henge med i seierskampen i den prestisjetunge Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen hadde helst trengt seier for blande seg inn i toppen.

  Remisen gjør at han er Carlsen er et helt poeng bak ledelsen med kun tre partier igjen å spille.

  Fischersjakk-semifinaler dag 2
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal