Hopp til innhold

Ekspert om Brækhus-motstander: – Lik sjanse som en is i et barneselskap

Cecilia Brækhus møter russiske Inna Sagajdakovskaja til ny tittelkamp. Ekspertene levner ikke hjemmehåpet store muligheter, men mener mye står på spill for Brækhus.

Cecilia Brækhus til innveiing før kampen mot russiske Inna Sagajdakovskaja

KLARE: Cecilia Brækhus og Inna Sagajdakovskaja under innveiingen utendørs i Moskva fredag. De to møtes i weltervektklassen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Hun knocket riktig nok en motstander Brækhus måtte gå alle 10 rundene mot, men Cecilia bokset flere av rundene med brukket fot. I utgangspunktet har russeren omtrent samme sjanse som en is i et barneselskap, mener NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti.

Lørdag kveld går Cecilia Brækhus i ringen mot russiske Inna Sagajdakovskaja under kjempestevnet i Moskva.

Brækhus er ubeseiret på sine 33 proffkamper, og motstanderen er langt mindre erfaren med sine sju proffseiere på like mange forsøk.

– Det sier jo litt om utvalget når en relativt ukjent bokser plutselig står med muligheten til å kapre alle beltene som betyr noe i boksing. Jeg har ikke sett henne, men har hun gått den russiske bokseskolen så kan hun nok slå fra seg, sier Øfsti, som likevel ikke tror det hjelper med russisk slagkraft.

– Problemet hennes er at Brækhus er så god teknisk og taktisk, og alltid tar oppgaven på alvor, legger han til.

Forventer maktdemonstrasjon

Heller ikke Roar Petäjämaa, tidligere proffbokser og Viasat-ekspert, ser noe annet utfall enn at verdensmesterbeltene blir værende hos den norske boksedronningen.

– Hun møter ei jente som jakter en sensasjon på hjemmebane, men jeg forventer en Cecilia som er aggressiv og vil vise en maktdemonstrasjon. Differansen sportslig sett er stor, understreker han.

– Jeg har et internasjonalt støtteapparat og forbereder meg internasjonalt, så alle rundt meg vet at dette er en dame man ikke skal ta lett på, sier Brækhus til NTB.

Cecilia Brækhus på vei til innveiing før kampen mot russiske Inna Sagajdakovskaja

PÅ BORTEBANE: – Jeg aner ikke hva som venter meg, og det er jo det som gjør dette så spennende, sier Cecilia Brækhus til NTB før tittelkampen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hun har tilbrakt de siste ukene på samling i Kiev sammen med trener Jonathan Banks.

– Alt kan selvfølgelig skje i boksing, og for Brækhus er det først og fremst viktig å vise seg fram på enda et kvalitetsstevne, sier Øfsti.

– Mye på spill

Det er forventet nærmere 20.000 tilskuere til stevnet hvor hovedkampen er cruiservektfinalen i «World Boxing Super Series» mellom Oleksandr Usyk og Murat Gassiev.

– Dette er en av de største kampene i år, og Cecilia kan sette seg selv på boksekartet for alvor, for det vil vises i mange land, blant annet i USA, forteller Petäjämaa.

36-åringen vant på poeng da hun møtte Kali Reis i California i mai. Også det ble beskrevet som en døråpner til en karriere i USA.

– Amerikanerne elsker show og gode prestasjoner, men forrige kamp er glemt nå, så det står veldig mye på spill. Det har hun nok i bakhodet, men Cecilia er så proff at det forsvinner når hun går i ringen, sier eksperten, som tror på en raskere avgjørelse i lørdagens kamp.

– Jeg tipper at hun stopper henne etter fem runder.

Oleksandr Usyk (Ukraina) og Murat Gassiev (Russland) til innveiing

HOVEDKAMP: Oleksandr Usyk fra Ukraina (t.v.) møter russiske Murat Gassiev under innveiingen til storkamp i Moskva lørdag.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Cecilia Brækhus' kamp vises på Viasat 4 og forventet start er klokken 21.00.

Siste nytt

 • Besim vender hjem til FK Sarajevo

  Aalesund og den bosniske klubben FK Sarajevo er enige om en overgang for midtstopper Besim Serbecic, skriver Aafk i en pressemelding.

  – Vi har vært i forhandlinger med FK Sarajevo siden tidlig i forrige uke, og basert på det valgte vi å ikke ta med Besim til Marbella. Vi har nå kommet til enighet om en overgang. Ut fra en helhetsvurdering mener vi at det er til det beste for AaFK som klubb, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

  Besim Serbecic ble hentet fra Rosenborg til Aalesund i forkant av 2022-sesongen, og spilte 28 kamper for Sunnmørsklubben.

  – Å reise hjem er alltid en god følelse, men akkurat nå har jeg veldig blandede følelser. Det var en veldig vanskelig avgjørelse. Jeg hadde en fantastisk tid i Ålesund, og jeg tar bare gode minner med meg hjem. Det er en veldig fin klubb med veldig fine folk, fra spillere til ansatte, som jeg kommer til å savne, sier Besim.

  besim
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Lampic sa nei til VM på hjemmebane

  Slovenske Anamarija Lampic (27) var en av verdens beste i sprintlangrenn, men byttet overraskende sport til skiskyting før denne sesong. Det har vært spekulert i om hun likevel ville dukke opp i Ski-VM på hennes hjemmebane i Planica, men det kommer ikke til å skje.

  Det bekrefter Slovenias norske landslagstrener, Ola Vigen Hattestad, overfor NRK mandag.

  – Hun ønsket å ha fokus på skiskyting, sier han.

  Hattestad legger ikke skjul på at langrennsledelsen hadde håpet på et comeback.

  – Vi ønsket å ha henne med, bekrefter han.

  Til tross for sykdom den siste tiden, er Lampic nå på plass i Oberhof, der VM i skiskyting innledes med blandet stafett onsdag.

  ktVEHbJQBks
  Foto: JOE KLAMAR / AFP
 • Vipers signerer den kroatiske landslagskapteinen Katarina Jezic

  Den kroatiske håndballstjernen Katarina Jezic har signert en korttidskontrakt med Vipers Kristiansand ut sesongen.

  De regjerende mesterligavinnerne opplyser om overgangen på sine nettsider tirsdag.

  – Vi har fulgt med på Katarina Jezic over tid, og er glade for at hun nå kommer til Vipers. Hun er en fighter som er god i begge ender av banen, og som har en litt annerledes spillestil enn de to linjene vi har i stallen nå, sier trener Ole Gustav Gjekstad, som forsvinner til dansk håndball neste sesong, i en uttalelse.

  Strekspiller Jezic, som også er solid i forsvar, vil raskt være spilleklar skriver NTB.

  Jezic er fristilt fra sin nåværende klubb Kastamonu.

  klatarina jezic
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste