Hopp til innhold

Ekspert om Brækhus-motstander: – Lik sjanse som en is i et barneselskap

Cecilia Brækhus møter russiske Inna Sagajdakovskaja til ny tittelkamp. Ekspertene levner ikke hjemmehåpet store muligheter, men mener mye står på spill for Brækhus.

Cecilia Brækhus til innveiing før kampen mot russiske Inna Sagajdakovskaja

KLARE: Cecilia Brækhus og Inna Sagajdakovskaja under innveiingen utendørs i Moskva fredag. De to møtes i weltervektklassen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Hun knocket riktig nok en motstander Brækhus måtte gå alle 10 rundene mot, men Cecilia bokset flere av rundene med brukket fot. I utgangspunktet har russeren omtrent samme sjanse som en is i et barneselskap, mener NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti.

Lørdag kveld går Cecilia Brækhus i ringen mot russiske Inna Sagajdakovskaja under kjempestevnet i Moskva.

Brækhus er ubeseiret på sine 33 proffkamper, og motstanderen er langt mindre erfaren med sine sju proffseiere på like mange forsøk.

– Det sier jo litt om utvalget når en relativt ukjent bokser plutselig står med muligheten til å kapre alle beltene som betyr noe i boksing. Jeg har ikke sett henne, men har hun gått den russiske bokseskolen så kan hun nok slå fra seg, sier Øfsti, som likevel ikke tror det hjelper med russisk slagkraft.

– Problemet hennes er at Brækhus er så god teknisk og taktisk, og alltid tar oppgaven på alvor, legger han til.

Forventer maktdemonstrasjon

Heller ikke Roar Petäjämaa, tidligere proffbokser og Viasat-ekspert, ser noe annet utfall enn at verdensmesterbeltene blir værende hos den norske boksedronningen.

– Hun møter ei jente som jakter en sensasjon på hjemmebane, men jeg forventer en Cecilia som er aggressiv og vil vise en maktdemonstrasjon. Differansen sportslig sett er stor, understreker han.

– Jeg har et internasjonalt støtteapparat og forbereder meg internasjonalt, så alle rundt meg vet at dette er en dame man ikke skal ta lett på, sier Brækhus til NTB.

Cecilia Brækhus på vei til innveiing før kampen mot russiske Inna Sagajdakovskaja

PÅ BORTEBANE: – Jeg aner ikke hva som venter meg, og det er jo det som gjør dette så spennende, sier Cecilia Brækhus til NTB før tittelkampen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hun har tilbrakt de siste ukene på samling i Kiev sammen med trener Jonathan Banks.

– Alt kan selvfølgelig skje i boksing, og for Brækhus er det først og fremst viktig å vise seg fram på enda et kvalitetsstevne, sier Øfsti.

– Mye på spill

Det er forventet nærmere 20.000 tilskuere til stevnet hvor hovedkampen er cruiservektfinalen i «World Boxing Super Series» mellom Oleksandr Usyk og Murat Gassiev.

– Dette er en av de største kampene i år, og Cecilia kan sette seg selv på boksekartet for alvor, for det vil vises i mange land, blant annet i USA, forteller Petäjämaa.

36-åringen vant på poeng da hun møtte Kali Reis i California i mai. Også det ble beskrevet som en døråpner til en karriere i USA.

– Amerikanerne elsker show og gode prestasjoner, men forrige kamp er glemt nå, så det står veldig mye på spill. Det har hun nok i bakhodet, men Cecilia er så proff at det forsvinner når hun går i ringen, sier eksperten, som tror på en raskere avgjørelse i lørdagens kamp.

– Jeg tipper at hun stopper henne etter fem runder.

Oleksandr Usyk (Ukraina) og Murat Gassiev (Russland) til innveiing

HOVEDKAMP: Oleksandr Usyk fra Ukraina (t.v.) møter russiske Murat Gassiev under innveiingen til storkamp i Moskva lørdag.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
  • Cecilia Brækhus' kamp vises på Viasat 4 og forventet start er klokken 21.00.

Siste nytt

  • Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

    Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

    – Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

    Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

    Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)
    Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

    Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

    Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

    Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

    Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

    Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

    Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

    Kristian Thorstvedt
    Foto: AP
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

    Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

    Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

    Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

    Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

    Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

    Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

    Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

    Hugo Vetlesen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal