Hopp til innhold

Ekspert om Brækhus-motstander: – Lik sjanse som en is i et barneselskap

Cecilia Brækhus møter russiske Inna Sagajdakovskaja til ny tittelkamp. Ekspertene levner ikke hjemmehåpet store muligheter, men mener mye står på spill for Brækhus.

Cecilia Brækhus til innveiing før kampen mot russiske Inna Sagajdakovskaja

KLARE: Cecilia Brækhus og Inna Sagajdakovskaja under innveiingen utendørs i Moskva fredag. De to møtes i weltervektklassen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Hun knocket riktig nok en motstander Brækhus måtte gå alle 10 rundene mot, men Cecilia bokset flere av rundene med brukket fot. I utgangspunktet har russeren omtrent samme sjanse som en is i et barneselskap, mener NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti.

Lørdag kveld går Cecilia Brækhus i ringen mot russiske Inna Sagajdakovskaja under kjempestevnet i Moskva.

Brækhus er ubeseiret på sine 33 proffkamper, og motstanderen er langt mindre erfaren med sine sju proffseiere på like mange forsøk.

– Det sier jo litt om utvalget når en relativt ukjent bokser plutselig står med muligheten til å kapre alle beltene som betyr noe i boksing. Jeg har ikke sett henne, men har hun gått den russiske bokseskolen så kan hun nok slå fra seg, sier Øfsti, som likevel ikke tror det hjelper med russisk slagkraft.

– Problemet hennes er at Brækhus er så god teknisk og taktisk, og alltid tar oppgaven på alvor, legger han til.

Forventer maktdemonstrasjon

Heller ikke Roar Petäjämaa, tidligere proffbokser og Viasat-ekspert, ser noe annet utfall enn at verdensmesterbeltene blir værende hos den norske boksedronningen.

– Hun møter ei jente som jakter en sensasjon på hjemmebane, men jeg forventer en Cecilia som er aggressiv og vil vise en maktdemonstrasjon. Differansen sportslig sett er stor, understreker han.

– Jeg har et internasjonalt støtteapparat og forbereder meg internasjonalt, så alle rundt meg vet at dette er en dame man ikke skal ta lett på, sier Brækhus til NTB.

Cecilia Brækhus på vei til innveiing før kampen mot russiske Inna Sagajdakovskaja

PÅ BORTEBANE: – Jeg aner ikke hva som venter meg, og det er jo det som gjør dette så spennende, sier Cecilia Brækhus til NTB før tittelkampen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hun har tilbrakt de siste ukene på samling i Kiev sammen med trener Jonathan Banks.

– Alt kan selvfølgelig skje i boksing, og for Brækhus er det først og fremst viktig å vise seg fram på enda et kvalitetsstevne, sier Øfsti.

– Mye på spill

Det er forventet nærmere 20.000 tilskuere til stevnet hvor hovedkampen er cruiservektfinalen i «World Boxing Super Series» mellom Oleksandr Usyk og Murat Gassiev.

– Dette er en av de største kampene i år, og Cecilia kan sette seg selv på boksekartet for alvor, for det vil vises i mange land, blant annet i USA, forteller Petäjämaa.

36-åringen vant på poeng da hun møtte Kali Reis i California i mai. Også det ble beskrevet som en døråpner til en karriere i USA.

– Amerikanerne elsker show og gode prestasjoner, men forrige kamp er glemt nå, så det står veldig mye på spill. Det har hun nok i bakhodet, men Cecilia er så proff at det forsvinner når hun går i ringen, sier eksperten, som tror på en raskere avgjørelse i lørdagens kamp.

– Jeg tipper at hun stopper henne etter fem runder.

Oleksandr Usyk (Ukraina) og Murat Gassiev (Russland) til innveiing

HOVEDKAMP: Oleksandr Usyk fra Ukraina (t.v.) møter russiske Murat Gassiev under innveiingen til storkamp i Moskva lørdag.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Cecilia Brækhus' kamp vises på Viasat 4 og forventet start er klokken 21.00.

Siste nytt

 • Slik spilles neste års ishockey-VM: Norge i pulje med tittelforsvarer Tsjekkia og USA

  Det internasjonale ishockeyforbundet la torsdag ut oppsettet for neste års elite-VM i Sverige og Danmark.

  Norge havnet i puljen som legges til Herning. Dette blir motstanderne: Tsjekkia, Danmark, Tyskland, Ungarn, Kasakhstan, Sveits og USA.

  Den andre gruppen spilles i Stockholm. I tillegg til Sverige vil den bestå av Østerrike, Canada, Finland, Frankrike, Latvia, Slovakia og Slovenia.

  Nylig ble Tsjekkia verdensmester på hjemmebane etter finaleseier over Sveits. På veien ble Tobias Johanssons norske landslag slått 6-3 i gruppespillet.

  Norge slo Danmark og Storbritannia i årets VM. Det holdt til å havne foran begge de to lagene på tabellen. Britene rykket ned.

  Neste års VM spilles fra 9. til 25. mai. (NTB)

  Czech Republic Ice Hockey Worlds
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Stene vant EM-bronse

  Jenny Stene var tredje best på 50 meter rifle liggende under EM i skyting i Kroatia torsdag. Det ble samtidig norsk sølv i lagkonkurransen.

  26-åringen fra Lørenskog leverte seks solide serier og fikk opp poengsummen 628,5. Opp til gullvinner Sara Jarasiva fra Tsjekkia skilte det 0,9 poeng, mens Daria Chuprys tok sølvet 0,3 poeng foran Stene.

  Jeanette Hegg Duestad endte på 9.-plass med 626 poeng, mens Mari Bårdseng Løvseth ble nummer 23 med 622,2.

  De norske prestasjonene holdt til sølv i lagkonkurransen. Der ble også Tsjekkia mester, mens Sveits tok bronsen. Norge fikk 1876,7 poeng, mens vinnerne tok 1881,4.

  Tidligere i mesterskapet tok den norske trioen lagsølv på 50 meter match. Der ble Duestad best av de norske med sin fjerdeplass.

  (©NTB)

  Jenny Stene
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Haugesund utestenger supporter for rasistisk omtale av hovedtreneren

  En supporter får ikke komme på Haugesunds stadion de neste 35 kampene etter rasistisk omtale av hovedtrener Sancheev Manoharan i en podkast-episode.

  Det opplyser klubben en pressemelding torsdag.

  Tidligere har TV 2 omtalt podkast-episoden som skapte sinne i FKH-leiren. Der skal Manoharan ha blitt sammenlignet med en tegneseriefigur som er en ulovlig innvandrer.

  – Det er rystende. Vi har et ansvar for å stoppe slike ting, og derfor synes jeg det er på sin plass å si fra på det kraftigste her, sa Manoharan til TV 2 for noen dager siden.

  – Uakseptabel ordbruk

  Nå har klubben tatt grep.

  – Utestengelsen kommer som følge av en helt uakseptabel ordbruk vi som klubb ikke kan akseptere. Det skjer gjentatte ganger i samme episode, og det er tidligere også blitt benyttet andre, nedsettende begreper om en av våre ansatte som er langt over streken. Sett i lys av det, er vi heller ikke veldig imponert over beklagelsen som er kommet fra podkastens redaksjon i etterkant, sier daglig leder Martin Fauskanger.

  Personen som nå er utestengt, må dessuten gjennom et holdningsprogram før vedkommende får komme tilbake på stadion.

  Norsk Toppfotball reagerer

  Personene bak podkasten har i en uttalelse beklaget hendelsen.

  – Vi beklager at vi i siste episode brukte en referanse som kunne oppfattes som støtende for FKHs trener Sancheev Manoharan. Dette var selvsagt ikke vår intensjon, står det i en uttalelse sendt til TV 2.

  Episoden er senere blitt slettet.

  Også Norsk Toppfotball reagerer sterkt.

  – Rasisme hører ikke hjemme i fotballen, uansett om du befinner deg på tribunen, på banen eller i et podkaststudio. At FK Haugesund reagerer sterkt når en av deres ansatte blir omtalt på denne måten, har vi full forståelse for, sier NTFs administrerende direktør Jens Haugland.

  (©NTB)

  Haugesunds trener Sancheev Manoharan
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal