NRK Meny
Normal

Brækhus buet av banen etter ny seier: – Bryr meg ikke

LOS ANGELES/OSLO (NRK): Cecilia Brækhus (36) tok telling for første gang i proffkarrieren, men tok seieren mot amerikanske Kali Reis (32). Det likte publikum svært dårlig.

Brækhus bokser i Los Angeles.

FORSVARTE BELTENE: Cecilia Brækhus forsvarte VM-beltene i det som ble en dramatisk boksekamp mot amerikanske Kali Reis.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Reis hadde publikummet i ryggen i Los Angeles, men Brækhus vant kampen på poeng. Det likte hjemmefansen dårlig, så da Brækhus fikk mikrofonen etter kampslutt, ble «The First Lady» bøtt av buing og en voldsom pipekonsert.

Reis' støtteapparat svarte da med å løfte opp Reis på skuldrene, og amerikaneren fikk motta publikums hyllest, selv om Brækhus tok en ganske klar poengseier. Dommerkortene viste 97-92, 96-93, 96–93.

– Det bryr jeg meg ikke om. Det er så mye tilbakemeldinger om at det var en fantastisk kamp. Dette var den første kvinnekampen på HBO, og det var en forrykende kamp. sa Brækhus etter kampen ifølge NTB.

Tok telling

Kampen som har blitt beskrevet som Brækhus' store sjanse til å slå gjennom i USA, begynte bra for «The First Lady». I de fem første rundene var 36-åringen fra Bergen klart sterkeste kvinne i ringen.

Men i sjette runde så det ut til at Brækhus' energi fikk en dupp, og i sjuende runde holdt bergenseren på å gå i bakken etter en strak høyre fra Reis. Dommeren startet å telle, men bergenseren kom seg til hektene.

Brækhus bokser i Los Angeles.

SMELL: Kali Reis fikk inn mange slag mot Cecilia Brækhus. Her får hun en strak venstre midt i nesa.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg kunne selvfølgelig vært foruten den ene tellingen, men alt i alt har vi laget historie på den beste måten noensinne, sier Brækhus.

I åttende runde en traff Reis Brækhus i ansiktet igjen, også denne gang med en strak høyre. Brækhus sviktet i det ene kneet, men rettet seg raskt opp.

– Dette var en så tøff kamp. Reis er en så tøff og god bokser, sa Brækhus da hun ble intervjuet av HBO etter kampen.

– Hun hadde noen veldig harde slag, én og to ganger ble jeg veldig overrasket, sier Brækhus.

Brækhus bokser i Los Angeles.

SLITEN: Cecilia Brækhus intervjues av norsk presse etter kampen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Forhåndsfavoritt

Det var på forhånd ventet at boksedronningen fra Bergen ville forsvare sine tittelbelter mot Reis, som i utgangspunktet bokser i mellomvekt.

Før kampen sto «The First Lady» ubeseiret i alle sine 32 proffkamper. Amerikanske Reis på sin side hadde 13 seire og seks tap.

Brækhus sa i forkant av kampen at hun er overrasket over omfanget av presseoppbud og tilskuere på innveiing og andre seanser i forbindelse med det spektakulære slaget. På innveiingen fredag sto tilskuere i lang kø bare for å komme inn i lokalet.

Ifølge amerikanske ESPN har Brækhus fått utbetalt 50.000 dollar for kampen av tv-kanalen HBO – hvor kampen blir vist i USA. Det er første gang i tv-kanalens historie at den sender en kvinnekamp i boksing.

Brækhus bokser i Los Angeles.

POPULÆR: Brækhus hilste på, og tok bilder med fans etter innveiingen i Los Angeles fredag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Solbakken hissa seg opp

  FC København vann 1–0 heime mot CSKA Sofia og 4–2 samanlagt i Europaligaen. Likevel var FCK-trenar Ståle Solbakken sint. Ifølgje NTB var grunnen at lagets scoring vart vist på storskjerm i Parken. Bileta viste at målscorar N'Doye står i offside.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Rønningen står over friidretts-NM

  Sprinteren Helene Rønningen er skadd og har meldt forfall til helgens NM i friidrett i Byrkjelo. Hun har fått en skade under i plantarfacien, bindevevshinnen som går under foten. Rønningen deltok på 100- og 200 meter under friidretts-EM i Berlin.

  Helene Rønningen, Bislett 2018
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner