NRK Meny
Normal

Brækhus: – Jeg fikk panikk

Cecilia Brækhus trodde hun skulle tape kampen og miste VM-beltene, men hun klarte å fullføre kampen mot Jennifer Retzke i København. Nå er det klart at hun bokset med tre brudd i foten.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus fikk tre brudd i foten under kampen mot Jennifer Retzke lørdag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Med en gang det skjedde fikk jeg panikk og tenkte shit, nå er jeg skadet og mister VM-beltene. Denne kampen ryker, sier Brækhus til NRK.

Da satt hun igjen med to valg. Gi seg, eller bite i seg smertene. Hun valgte det siste fordi hun mente hun fortsatt kunne vinne kampen.

– Da sa jeg fra meg retten til å sutre. Hvis motstanderen hadde skjønt hvor alvorlig det var hadde hun lagt til et gir til.

Det var VG som først meldte om at Brækhus har fått konstatert tre brudd i foten etter en MRT-undersøkelse i dag.

Landet skjevt

Brækhus forteller at skaden ikke vil få noen konsekvenser for henne fremover. Hun hadde uansett planer om en lengre ferie etter et år med ikke mindre enn fire VM-kamper.

Hun må vente seks uker på å komme tilbake i full trening.

Full kontroll

FORTSATTE KAMPEN: Brækhus passet på at Jennifer Retzke ikke skjønte at hun bokset med store smerter.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Nå kan jeg begynne å trene igjen i januar. Det passer egentlig greit. Fire VM-kamper på ett år er absolutt på grensen, det ble kanskje én for mye. Det kan diskuteres.

Hun forteller videre om hvordan skaden kom under kampen. Midt i en kombinasjon, legger hun full tyngde bak det neste slaget. I det hun treffer mister hun balansen og lander skjevt med full kroppstyngde.

– Jeg har ikke sett episoden i ettertid, men det er sånn jeg husker det, sier Brækhus.

Mentalt sterk

Hun fullførte kampen og for publikum så det ut til at hun vant hun en komfortabel sier. Men egentlig kjempet hun mot smertene.

– Det er litt kult å tenke på at jeg bokset med et brukket bein. Det er litt "badass", sier Brækhus.

– Jeg vet at jeg er mentalt sterk, kanskje til og med litt for mentalt sterk. Kroppen klarer ikke å henge med. Uansett hva som skjer vil jeg kunne takle det i ringen.


Siste nytt

 • Klare for EM-kvartfinale

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-kvartfinale etter at de slo belgiske Dries Koekelkoren/Tom Van Walle med settsifrene 21-18, 19-21, 15–11 – 2–1 sammenlagt i åttedelsfinalen. Kvartfinalen spilles klokken 16.00.

  Switzerland Beach Volleyball
  Foto: Peter Schneider / AP
 • Tap for Manchester City

  Manchester City tapte 0-1 mot tyske Borussia Dortmund i sin første kamp i sesongoppkjøringen. Mario Götze scoret på straffe i første omgang. Forrige sesongs seriemestere stilte uten flere av sine største stjerner, men Riyad Mahrez spilte fra start.

  FOC-SPO-SOC-MANCHESTER-CITY-V-BORUSSIA-DORTMUND---INTERNATIONAL-
  Foto: ELSA / AFP
 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale