NRK Meny
Normal

Kan sende gamleklubben ned: – Ekstra spesielt

Søndag kjemper Stabæk og Jerv om en plass i eliteserien 2017. For Eirik Haugstad blir søndagens kvalifiseringskamp ekstra spesiell.

Fotball: Stabæk - Tromsø (0-3)

MØTER GAMLE KJENTE: Eirik Haugstad i aksjon for Stabæk mot Tromsø forrige sesong.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det er fra sine egne man skal ha det. I sommer forlot Eirik Haugstad Stabæk til fordel for kvalik-motstander Jerv, etter seks sesonger i Bærumsklubben.

Søndag returnerer 22-åringen tilbake til Nadderud, med håp om å sikre eliteseriespill i Grimstad, på bekostning av sin gamle klubb.

– Det hadde vært ekstremt deilig å rykke opp, og det er ekstra spesielt at det kan skje mot Stabæk, sier Haugstad til NRK.

Viktig rolle i kvalifiseringen

Haugstad har vært en viktig brikke for Jerv så langt i kvalifiseringen. Først scoret han 1-0-målet i førsteomgangen før tidenes lengste pause mot Mjøndalen, før han skaffet frisparket i forkant av 1-0-scoringen mot Stabæk på Levermyr onsdag.

– De angrer kanskje ikke, men det føles sikkert litt bittert hvis det er jeg som blir utslagsgivende med scoring eller assist, sier Haugstad om hvorvidt det var en tabbe å slippe han til Jerv.

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, sier at det ikke er noen vonde følelser etter overgangen til Jerv.

– Absolutt ikke. Jeg er kjempeglad for at Eirik gjør det bra, fordi han er en veldig bra mann, sier Olsen til NRK.

Jervs spillere feirer seieren etter kvalik-kampen til Eliteserien mellom Jerv-Stabæk 1-0 på Levermyr stadion i Grimstad.

JERV-JUBEL: Her jubler Jerv-spillerne foran fansen etter 1-0-seieren hjemme over Stabæk i den første kvalifiseringskampen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Vi prøver alltid å se an hvordan utviklingen er. Eirik var i en fase både vi og han var enig om at spilletid på høyest mulig nivå var viktig. Når vi ikke kunne gi han garantier om spilletid utover høsten, var viktigere å tenke på hans beste.

Det er den tidligere Stabæk-spilleren takknemlig for.

– Jeg er veldig glad for at de tenkte på mitt beste og at det lot meg gå, sier Haugstad.

Vennskapelig rivalisering

Før kampen på Levermyr var tidligere lagkamerater Birger Meling og Morten Morisbak Skjønsberg på besøk hos Haugstad i Grimstad.

– Det ble litt mimring fra Stabæk-tiden. De følte seg litt sikre på at de kom til å vinne, men det skjedde jo ikke, ler Haugstad.

Det var også Skjønsberg som felte Haugstad og pådro seg gult kort i forkant av scoringen.

– Var det egentlig gult kort? Tok jeg ikke ballen da? Han får gjerne prøve den igjen, svarer Skjønsberg.

– Vi får slå han nå isteden. Jeg er ikke så veldig redd, sier Stabæk-kapteinen.

Fart er Eirik Haugstad fremste spisskompetanse. Jervs lynhurtige høyrekant, som tidligere har vunnet medaljer fra Norgesmesterskap i sprint, håper å kunne få med kameraten på løpetur.

Eirik Haugstad ble kjent da Bob Bradley valgte å gi han eliteseriedebuten som keeper, før Espen Isaksen, som ikke hadde tillatelse til å starte kampen, ble byttet inn etter åtte sekunder.

Siste nytt

 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Danmark topp 12 på Fifa-rankingen

  Åge Hareide sitt Danmark går sju plasser oppover Fifa-rankingen og ligger nå på en 12. plass. Sverige går også sju plasser opp og legger seg på 18. plass. Island går ned en plass til 22. plass, mens Norge ligger uendret på 58. plass.

  Åge Hareide
  Foto: Terje Haugnes / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad