NRK Meny
Normal

Kan sende gamleklubben ned: – Ekstra spesielt

Søndag kjemper Stabæk og Jerv om en plass i eliteserien 2017. For Eirik Haugstad blir søndagens kvalifiseringskamp ekstra spesiell.

Fotball: Stabæk - Tromsø (0-3)

MØTER GAMLE KJENTE: Eirik Haugstad i aksjon for Stabæk mot Tromsø forrige sesong.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det er fra sine egne man skal ha det. I sommer forlot Eirik Haugstad Stabæk til fordel for kvalik-motstander Jerv, etter seks sesonger i Bærumsklubben.

Søndag returnerer 22-åringen tilbake til Nadderud, med håp om å sikre eliteseriespill i Grimstad, på bekostning av sin gamle klubb.

– Det hadde vært ekstremt deilig å rykke opp, og det er ekstra spesielt at det kan skje mot Stabæk, sier Haugstad til NRK.

Viktig rolle i kvalifiseringen

Haugstad har vært en viktig brikke for Jerv så langt i kvalifiseringen. Først scoret han 1-0-målet i førsteomgangen før tidenes lengste pause mot Mjøndalen, før han skaffet frisparket i forkant av 1-0-scoringen mot Stabæk på Levermyr onsdag.

– De angrer kanskje ikke, men det føles sikkert litt bittert hvis det er jeg som blir utslagsgivende med scoring eller assist, sier Haugstad om hvorvidt det var en tabbe å slippe han til Jerv.

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, sier at det ikke er noen vonde følelser etter overgangen til Jerv.

– Absolutt ikke. Jeg er kjempeglad for at Eirik gjør det bra, fordi han er en veldig bra mann, sier Olsen til NRK.

Jervs spillere feirer seieren etter kvalik-kampen til Eliteserien mellom Jerv-Stabæk 1-0 på Levermyr stadion i Grimstad.

JERV-JUBEL: Her jubler Jerv-spillerne foran fansen etter 1-0-seieren hjemme over Stabæk i den første kvalifiseringskampen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Vi prøver alltid å se an hvordan utviklingen er. Eirik var i en fase både vi og han var enig om at spilletid på høyest mulig nivå var viktig. Når vi ikke kunne gi han garantier om spilletid utover høsten, var viktigere å tenke på hans beste.

Det er den tidligere Stabæk-spilleren takknemlig for.

– Jeg er veldig glad for at de tenkte på mitt beste og at det lot meg gå, sier Haugstad.

Vennskapelig rivalisering

Før kampen på Levermyr var tidligere lagkamerater Birger Meling og Morten Morisbak Skjønsberg på besøk hos Haugstad i Grimstad.

– Det ble litt mimring fra Stabæk-tiden. De følte seg litt sikre på at de kom til å vinne, men det skjedde jo ikke, ler Haugstad.

Det var også Skjønsberg som felte Haugstad og pådro seg gult kort i forkant av scoringen.

– Var det egentlig gult kort? Tok jeg ikke ballen da? Han får gjerne prøve den igjen, svarer Skjønsberg.

– Vi får slå han nå isteden. Jeg er ikke så veldig redd, sier Stabæk-kapteinen.

Fart er Eirik Haugstad fremste spisskompetanse. Jervs lynhurtige høyrekant, som tidligere har vunnet medaljer fra Norgesmesterskap i sprint, håper å kunne få med kameraten på løpetur.

Eirik Haugstad ble kjent da Bob Bradley valgte å gi han eliteseriedebuten som keeper, før Espen Isaksen, som ikke hadde tillatelse til å starte kampen, ble byttet inn etter åtte sekunder.

Siste nytt

 • Norske Mathias (18) til NHL-lag

  NHL-laget Calgary Flames har draftet den norske 18-åringen Mathias Emilio Pettersen fra Manglerud, opplyser klubben på Twitter. Det siste året har han spilt på Muskegon Lumberjacks i United States Hockey League.

  Mathias Emilio Pettersen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal