NRK Meny
Normal

Kan sende gamleklubben ned: – Ekstra spesielt

Søndag kjemper Stabæk og Jerv om en plass i eliteserien 2017. For Eirik Haugstad blir søndagens kvalifiseringskamp ekstra spesiell.

Fotball: Stabæk - Tromsø (0-3)

MØTER GAMLE KJENTE: Eirik Haugstad i aksjon for Stabæk mot Tromsø forrige sesong.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det er fra sine egne man skal ha det. I sommer forlot Eirik Haugstad Stabæk til fordel for kvalik-motstander Jerv, etter seks sesonger i Bærumsklubben.

Søndag returnerer 22-åringen tilbake til Nadderud, med håp om å sikre eliteseriespill i Grimstad, på bekostning av sin gamle klubb.

– Det hadde vært ekstremt deilig å rykke opp, og det er ekstra spesielt at det kan skje mot Stabæk, sier Haugstad til NRK.

Viktig rolle i kvalifiseringen

Haugstad har vært en viktig brikke for Jerv så langt i kvalifiseringen. Først scoret han 1-0-målet i førsteomgangen før tidenes lengste pause mot Mjøndalen, før han skaffet frisparket i forkant av 1-0-scoringen mot Stabæk på Levermyr onsdag.

– De angrer kanskje ikke, men det føles sikkert litt bittert hvis det er jeg som blir utslagsgivende med scoring eller assist, sier Haugstad om hvorvidt det var en tabbe å slippe han til Jerv.

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, sier at det ikke er noen vonde følelser etter overgangen til Jerv.

– Absolutt ikke. Jeg er kjempeglad for at Eirik gjør det bra, fordi han er en veldig bra mann, sier Olsen til NRK.

Jervs spillere feirer seieren etter kvalik-kampen til Eliteserien mellom Jerv-Stabæk 1-0 på Levermyr stadion i Grimstad.

JERV-JUBEL: Her jubler Jerv-spillerne foran fansen etter 1-0-seieren hjemme over Stabæk i den første kvalifiseringskampen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Vi prøver alltid å se an hvordan utviklingen er. Eirik var i en fase både vi og han var enig om at spilletid på høyest mulig nivå var viktig. Når vi ikke kunne gi han garantier om spilletid utover høsten, var viktigere å tenke på hans beste.

Det er den tidligere Stabæk-spilleren takknemlig for.

– Jeg er veldig glad for at de tenkte på mitt beste og at det lot meg gå, sier Haugstad.

Vennskapelig rivalisering

Før kampen på Levermyr var tidligere lagkamerater Birger Meling og Morten Morisbak Skjønsberg på besøk hos Haugstad i Grimstad.

– Det ble litt mimring fra Stabæk-tiden. De følte seg litt sikre på at de kom til å vinne, men det skjedde jo ikke, ler Haugstad.

Det var også Skjønsberg som felte Haugstad og pådro seg gult kort i forkant av scoringen.

– Var det egentlig gult kort? Tok jeg ikke ballen da? Han får gjerne prøve den igjen, svarer Skjønsberg.

– Vi får slå han nå isteden. Jeg er ikke så veldig redd, sier Stabæk-kapteinen.

Fart er Eirik Haugstad fremste spisskompetanse. Jervs lynhurtige høyrekant, som tidligere har vunnet medaljer fra Norgesmesterskap i sprint, håper å kunne få med kameraten på løpetur.

Eirik Haugstad ble kjent da Bob Bradley valgte å gi han eliteseriedebuten som keeper, før Espen Isaksen, som ikke hadde tillatelse til å starte kampen, ble byttet inn etter åtte sekunder.

Siste nytt

 • Antonsen forlenger med Tromsø

  Kent-Are Antonsen har signert ny kontrakt med TIL. Venstrebackens nye avtale strekker seg ut 2020.

  – Jeg er veldig stolt over å kunne representere TIL i tre år, og så er det greit å få det ut av verden, sier Antonsen til klubbens hjemmeside.

  Motorsaga
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Tre kamper utsatt

  Tre kamper i Toppserien er utsatt, melder NFF. Lørdagens oppgjør mellom Stabæk og Avaldsnes ryker. Det samme gjør to kamper i 2. runde: Avaldsnes-Klepp og Kolbotn-Røa.

  Utfordrende baneforhold er årsaken, nye kampdatoer er ikke klare.

  Semifinale i NM-cupen fotball kvinner 2017: Avaldsnes - Arna-Bjørnar (1-0).
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • VG: Martinsen tilbake til NHL

  Andreas Martinsen hentes opp til NHL-laget Chicago Blackhawks, melder VG.

  Han har spilt for farmerlaget Rockford IceHogs de siste månedene, men hentes nå opp til Chicago. Han kan få debuten natt til onsdag, mot gamleklubben Colorado Avalanche.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag