Kan sende gamleklubben ned: – Ekstra spesielt

Søndag kjemper Stabæk og Jerv om en plass i eliteserien 2017. For Eirik Haugstad blir søndagens kvalifiseringskamp ekstra spesiell.

Fotball: Stabæk - Tromsø (0-3)

MØTER GAMLE KJENTE: Eirik Haugstad i aksjon for Stabæk mot Tromsø forrige sesong.

Det er fra sine egne man skal ha det. I sommer forlot Eirik Haugstad Stabæk til fordel for kvalik-motstander Jerv, etter seks sesonger i Bærumsklubben.

Søndag returnerer 22-åringen tilbake til Nadderud, med håp om å sikre eliteseriespill i Grimstad, på bekostning av sin gamle klubb.

– Det hadde vært ekstremt deilig å rykke opp, og det er ekstra spesielt at det kan skje mot Stabæk, sier Haugstad til NRK.

Viktig rolle i kvalifiseringen

Haugstad har vært en viktig brikke for Jerv så langt i kvalifiseringen. Først scoret han 1-0-målet i førsteomgangen før tidenes lengste pause mot Mjøndalen, før han skaffet frisparket i forkant av 1-0-scoringen mot Stabæk på Levermyr onsdag.

– De angrer kanskje ikke, men det føles sikkert litt bittert hvis det er jeg som blir utslagsgivende med scoring eller assist, sier Haugstad om hvorvidt det var en tabbe å slippe han til Jerv.

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, sier at det ikke er noen vonde følelser etter overgangen til Jerv.

– Absolutt ikke. Jeg er kjempeglad for at Eirik gjør det bra, fordi han er en veldig bra mann, sier Olsen til NRK.

Jervs spillere feirer seieren etter kvalik-kampen til Eliteserien mellom Jerv-Stabæk 1-0 på Levermyr stadion i Grimstad.

JERV-JUBEL: Her jubler Jerv-spillerne foran fansen etter 1-0-seieren hjemme over Stabæk i den første kvalifiseringskampen.

– Vi prøver alltid å se an hvordan utviklingen er. Eirik var i en fase både vi og han var enig om at spilletid på høyest mulig nivå var viktig. Når vi ikke kunne gi han garantier om spilletid utover høsten, var viktigere å tenke på hans beste.

Det er den tidligere Stabæk-spilleren takknemlig for.

– Jeg er veldig glad for at de tenkte på mitt beste og at det lot meg gå, sier Haugstad.

Vennskapelig rivalisering

Før kampen på Levermyr var tidligere lagkamerater Birger Meling og Morten Morisbak Skjønsberg på besøk hos Haugstad i Grimstad.

– Det ble litt mimring fra Stabæk-tiden. De følte seg litt sikre på at de kom til å vinne, men det skjedde jo ikke, ler Haugstad.

Det var også Skjønsberg som felte Haugstad og pådro seg gult kort i forkant av scoringen.

– Var det egentlig gult kort? Tok jeg ikke ballen da? Han får gjerne prøve den igjen, svarer Skjønsberg.

– Vi får slå han nå isteden. Jeg er ikke så veldig redd, sier Stabæk-kapteinen.

Fart er Eirik Haugstad fremste spisskompetanse. Jervs lynhurtige høyrekant, som tidligere har vunnet medaljer fra Norgesmesterskap i sprint, håper å kunne få med kameraten på løpetur.

Eirik Haugstad ble kjent da Bob Bradley valgte å gi han eliteseriedebuten som keeper, før Espen Isaksen, som ikke hadde tillatelse til å starte kampen, ble byttet inn etter åtte sekunder.

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

• Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

– Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)
  • Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

Kristian Thorstvedt
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)