Hopp til innhold

Kan sende gamleklubben ned: – Ekstra spesielt

Søndag kjemper Stabæk og Jerv om en plass i eliteserien 2017. For Eirik Haugstad blir søndagens kvalifiseringskamp ekstra spesiell.

Fotball: Stabæk - Tromsø (0-3)

MØTER GAMLE KJENTE: Eirik Haugstad i aksjon for Stabæk mot Tromsø forrige sesong.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det er fra sine egne man skal ha det. I sommer forlot Eirik Haugstad Stabæk til fordel for kvalik-motstander Jerv, etter seks sesonger i Bærumsklubben.

Søndag returnerer 22-åringen tilbake til Nadderud, med håp om å sikre eliteseriespill i Grimstad, på bekostning av sin gamle klubb.

– Det hadde vært ekstremt deilig å rykke opp, og det er ekstra spesielt at det kan skje mot Stabæk, sier Haugstad til NRK.

Viktig rolle i kvalifiseringen

Haugstad har vært en viktig brikke for Jerv så langt i kvalifiseringen. Først scoret han 1-0-målet i førsteomgangen før tidenes lengste pause mot Mjøndalen, før han skaffet frisparket i forkant av 1-0-scoringen mot Stabæk på Levermyr onsdag.

– De angrer kanskje ikke, men det føles sikkert litt bittert hvis det er jeg som blir utslagsgivende med scoring eller assist, sier Haugstad om hvorvidt det var en tabbe å slippe han til Jerv.

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, sier at det ikke er noen vonde følelser etter overgangen til Jerv.

– Absolutt ikke. Jeg er kjempeglad for at Eirik gjør det bra, fordi han er en veldig bra mann, sier Olsen til NRK.

Jervs spillere feirer seieren etter kvalik-kampen til Eliteserien mellom Jerv-Stabæk 1-0 på Levermyr stadion i Grimstad.

JERV-JUBEL: Her jubler Jerv-spillerne foran fansen etter 1-0-seieren hjemme over Stabæk i den første kvalifiseringskampen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Vi prøver alltid å se an hvordan utviklingen er. Eirik var i en fase både vi og han var enig om at spilletid på høyest mulig nivå var viktig. Når vi ikke kunne gi han garantier om spilletid utover høsten, var viktigere å tenke på hans beste.

Det er den tidligere Stabæk-spilleren takknemlig for.

– Jeg er veldig glad for at de tenkte på mitt beste og at det lot meg gå, sier Haugstad.

Vennskapelig rivalisering

Før kampen på Levermyr var tidligere lagkamerater Birger Meling og Morten Morisbak Skjønsberg på besøk hos Haugstad i Grimstad.

– Det ble litt mimring fra Stabæk-tiden. De følte seg litt sikre på at de kom til å vinne, men det skjedde jo ikke, ler Haugstad.

Det var også Skjønsberg som felte Haugstad og pådro seg gult kort i forkant av scoringen.

– Var det egentlig gult kort? Tok jeg ikke ballen da? Han får gjerne prøve den igjen, svarer Skjønsberg.

– Vi får slå han nå isteden. Jeg er ikke så veldig redd, sier Stabæk-kapteinen.

Fart er Eirik Haugstad fremste spisskompetanse. Jervs lynhurtige høyrekant, som tidligere har vunnet medaljer fra Norgesmesterskap i sprint, håper å kunne få med kameraten på løpetur.

Eirik Haugstad ble kjent da Bob Bradley valgte å gi han eliteseriedebuten som keeper, før Espen Isaksen, som ikke hadde tillatelse til å starte kampen, ble byttet inn etter åtte sekunder.

Siste nytt

 • U20-landslaget knuste Romania

  Seedy Jatta (20) scoret to mål da Norges U-20-landslag slo Romania 4-0 i en privatkamp i Sandnes mandag.

  De tre første målene ble scoret allerede før det var spilt 15 minutter. Vålerenga-talentet Jatta brukte ni minutter på å score to ganger, mens Bodø/Glimt-spissen Lasse Nordås noterte seg for en nettkjenning etter 14 minutter. Helt på tampen fastsatte KFUM-angriper Petter Nosa Dahl resultatet.

  Strømsgodset-spiller Jonas Torrissen Therkelsen hadde målgivende pasning på to mål. (NTB)

  Seedy Jatta
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Pål Trøan Aune legger skiene på hylla

  Sprinteren Pål Trøan Aune (30) er ferdig som aktiv langrennsløper, melder han på Instagram.

  Aune var sist i aksjon på verdenscupsprinten i Drammen i midten av mars, der han ble nummer åtte. Etter sesongen er det slutt for 30-åringen.

  «En æra er over for meg etter sesongen. Tusen takk til familie, venner, støttespillere, lagkamerater og konkurrenter for noen minnerike år!», skriver Aune på Instagram.

  Han har en fjerdeplass fra sprinten i tyske Dresden i 2020 som beste resultat. Han gikk sitt første verdenscuprenn i italienske Asiago tilbake i 2013, men greide aldri å etablere seg i verdenstoppen på distansen. (NTB)

  w5Hrh-4JUZM
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Ibrahimovic mister EM-kvalifiseringskamp

  Zlatan Ibrahimovic (41) er ikke i den svenske troppen som skal møte Aserbajdsjan i den andre kampen i EM-kvalifiseringen i fotball på hjemmebane mandag.

  Ibrahimovic mistet søndagens trening med en lett kjenning. Han trente alternativt, men ble ikke klar til mandagens kamp i Solna. Milan-spissen er ikke inkludert i lagoppstillingen som ble publisert på Uefas nettsider snaue to timer før kamp. Det er uklart hva slags skade 41-åringen har.

  41-åringen gjorde nylig comeback fra et langt skadeavbrekk og spilte et drøyt kvarter i 0-3-tapet for Belgia fredag. (NTB)

  xJOWv3XzLsQ
  Foto: Maja Suslin / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste