Hopp til innhold

Ble Jerv-helt etter banekrangel

Stabæk raste mot baneforholdene i Grimstad, men ble ikke hørt. Nedtur nummer to kom da Michael Ogungbaro kjempet inn målet som sørger for at bæringene nærmer seg nedrykk.

Jubel Ogungbaro

HELTEN: Nigerianske Michael Ogungbaro sendte Stabæk nærmere 1. divisjon på Levermyr. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Schr¯der, Tor Erik, Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

I en sjansefattig kamp ble Ogungbaro den store helten i sør med kampens eneste mål 14 minutter før slutt.

Stabæk-keeper Mande Sayouba ga en svak retur på et frispark fra Kristoffer Tønnesen og 20-åringen fra Nigeria nikket såvidt returen over streken før Birger Meling rakk å klarere.

Det betyr at Jerv fra 1. divisjon har 1-0 å gå på foran den helt avgjørende returkampen på Nadderud søndag.

– Michael har nesten alt snart, så han er vi glade for å ha her. Vi viste hva vi kan. Nå blir det ulidelig spennende. Vi skal opp der og tøre å være oss selv igjen. Scorer vi et mål, blir det kaos, sier Jerv-trener Arne Sandstø til NRK.

– Vi skapte et par sjanser etter de scoret, men det var ikke nok. Det er ganske jevnt, men de føler seg nok litt mer selvsikre nå. Nå er presset tilbake, men det er vi vant til, sier Stabæk-trener Toni Ordinas til NRK.

– Vi er vanskelige å slå om dagen og takler alle forhold, advarer Jerv-keeper Øyvind Knutsen og smiler.

Les også: Kritisk til dommerens avgjørelse: – Jeg syns det er hårreisende

Oppgitt Ohi

– Ballen spratt ikke helt min vei i dag. Det var en tøff bane og de var litt heldige. Synd. Banen var ikke bra nok. Det ble ikke fotball, men mye kriging. Skal man se hvem som er best kan det ikke være så mye tilfeldigheter. Nå skal vi gjøre vårt beste for å få bedre fotball på Nadderud, sier Stabæks Ohi Omoijuanfo - som i fjor spilte for Jerv.

Jervs spillere feirer seieren etter kvalik-kampen til Eliteserien mellom Jerv-Stabæk 1-0 på Levermyr stadion i Grimstad.

PÅ VEI OPP? Jerv-spillerne feirer foran Spaberget etter 1-0-seieren. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Han fikk kampens to største sjanser, men skjøt like utenfor rett etter pause og ballen danset på streken etter at keeper Øyvind Knutsen mistet kula et innlegg like før slutt.

Da Muhamed Keitas frispark to minutter på overtid slo i stolpen ble det nok en ettmålsseier for Jerv.

Dramatikken på Levermyr startet allerede i god tid før avspark da Stabæk ga beskjed om at de mente med tele i ikke var spillbar.

Banekrangel

Dommer Tommy Skjerven brukte god tid ute på det mye omtalte Levermyr-gresset, både i finsko og senere fotballsko, før han konkluderte annerledes.

– Jeg syns det er en hårreisende avgjørelse. Det er ikke forsvarlig å spille på denne banen. Så får vi håpe avgjørelsen er tatt uten at TV og rettigheter har presset dette gjennom. Jeg kan ikke forstå fornuftige folk klarer å ta en avgjørelse på at det skal være forsvarlig å spille kamp på en bane med tele i. Jeg frykter alvorlige skader, sa Stabæks sportslige leder Inge André Olsen til NRK.

– Vi må respektere dommerens avgjørelse. Slik er fotballen, sier trener Ordinas etter kampslutt.

Alternativet var å flytte kampen til Sør Arena der Starts bannemannskaper sto klare til å ta over arrangementet. Slik ble det ikke og nå avgjøres det hele på Nadderud søndag kveld.

Oppsummering og intervjuer etter kampen
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

    Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

    Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

    På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

    Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

    Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

    Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

    Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)

    Robert Lewandowski i 4-2-seieren mot Valencia
    Foto: Joan Monfort / AP
  • Vardy-dobbel ga Leicester-gull

    Jamie Vardy (37) dunket inn de to første målene da Leicester slo Preston 3-0 og ble seriemester på nivå to i engelsk fotball.

    Tittelen var i boks få dager etter at klubben rykket opp til toppdivisjonen uten å spille selv.

    Med sine 97 poeng kan ingen ta igjen Leicester på tabelltoppen i mesterskapsserien. Ligamesterskapet kom åtte år etter at blåtrøyene sensasjonelt vant Premier League.

    Som i 2015/16-sesongen har Vardy hatt viktige bidrag på veien. Mandag tok 37-åringen seg opp i 18 seriemål.

    Bak Leicester er det fortsatt spenning om den siste direkte opprykksplassen. Både Leeds og Ipswich har 90 poeng, men sistnevnte har én kamp mindre spilt.

    Lagene som ender på tredje- til sjetteplass skal spille om den siste av de tre opprykksplassene. (NTB)

    Jamie Vardy jubler for scoring mot Preston North End
    Foto: Nick Potts / AP
  • Thorsby med praktfull heading i storseier

    I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

    Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

    Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

    Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

    Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

    Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

    Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.

    Morten Thorsby etter scoring mot Cagliari i Serie A
    Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal