NRK Meny
Normal

Eggen om Høgmos trønderfest: – Ikke bytt!

ULLEVAAL (NRK): Per-Mathias Høgmo satte inn fem trøndere fra start. Fire av dem var juniorer sammen. Den sjette, innbytter Alexander Sørloth, ble matchvinner.

Trønder

TRØNDERFEST: Her feirer Vegard Forren (f.v.), Pål André Helland, Ole Selnæs og Markus Henriksen frisparkmålet til Helland som ga 1-1. Jonas Svensson startet også kampen, mens Alexander Sørloth kom inn og ble matchvinner.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Eggen

APPLAUDERER: Rosenborg-legende Nils Arne Eggen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Alle, unntatt Vegard Forren, har gått gradene i Rosenborg (se faktaboks).

Hvis du legger til at Molde-stopperen er barndomskamerat med målscorer Pål André Helland, har du en sekstett som står for det en viss trønder vil kalle relasjoner og samhandling.

– Det gjør det jo enklere for oss, sier Helland om trønderbataljonen og smiler.

– Spilt i den formasjonen nesten hele livet

Helland vokste utover i 1.-omgang og skapte stadig farligheter på høyresiden. Her fikk han også god drahjelp fra klubbkamerat Jonas Svensson.

Like før pause viste han frem venstreslegga og banket inn 2-1-målet på direkte frispark.

– Når jeg får ha Jonas, Markus (Henriksen) og Ole (Selnæs) ved meg, så gjør det det enkelt. Vi har spilt sammen på juniorlaget. Vi har spilt sammen i den formasjonen nesten hele livet, forklarer Helland.

– Det er trygt å ha dem rundt seg når du spiller for første gang. Jeg kommer på overlap, og jeg synes jeg har god kontroll defensivt, supplerer Svensson.

23-åringen har storspilt denne sesongen og fulgte opp med en bunnsolid Norge-debut.

Tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen rendyrket i sin tid relasjonene i 4-3-3 på Lerkendal.

Han likte naturlig nok det han så.

– Relasjonene på høyresiden var merkbare og mange av angrepene kom på Rosenborg-måten, mener Eggen.

– Nå har vi ikke tid til å bytte mye mer så nå håper jeg samme startellever mot Belgia. Man må spille sammen et godt lag, sier ekstreneren.

Johansen: – Vante roller

Island-kampen var Høgmos første omlegging til 4-3-3 fra start. Han ble kritisert da han la om mot Estland (i mars), men onsdag fikk han en helt annen respons fra spillerne.

– Det er mange her som er kjent med den formasjonen. Det er vante roller. Ole Selnæs er trygg, Henriksen er en veldig bra indreløper. Du har Pål der oppe, og det er ikke tilfeldig at det går bra, sier Stefan Johansen, som selv spilte mye sentralt i 4-3-3 i Strømsgodset.

Også Joshua King synes det funket merkbart bedre med støtte fra to vinger.

– Jeg synes det gikk mye bedre i dag. Laget kom bedre etter, sier King, som også måtte svare for filmeepisoden.

Spissen trekker frem at Island ikke var «helt på topp», men han tror 4-3-3 kan være fremtiden for Norge.

Og han trives aller best sentralt.

– Ja, i hvert fall når vi møter gode lag som Belgia og Portugal. Det kan være lurere med tanke på kontringer og blokkering av angrep, mener King.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Helle Thomsen ny trener i Molde HK

  Danske Helle Thomsen blir ny trener for Molde Håndballklubb Elite. Hun har tidligere trent det svenske landslaget, men har siden 2016 trent det nederlandske landslaget, som under hennes ledelse har vunnet både EM-sølv og VM-bronse.

  Helle Thomsen
  Foto: Molde HK
 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag