Hopp til innhold

Søndag: – Jeg filmer aldri. Onsdag: Gult kort for filming

Joshua King gikk hardt ut mot de portugiskske spillerne som han mente filmet i treningskampen mot Norge. I dag fikk han gult kort for å filme.

Joshua King

FALT: Joshua King falt innenfor sekstenmeteren, men fikk ikke annet enn et gult kort for filming.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Folk er forskjellig. Hvis de har lyst til å filme så er ikke det mitt problem. Jeg har ikke noe med det å gjøre, sa Joshua King etter landskampen mot Portugal på søndag.

Selv mente King at han kunne fått straffe hvis han hadde falt i en situasjon i starten av den andre omgangen mot Portugal.

– Jeg filmer aldri. Jeg prøver å holde meg på beina, sa King etter kampen.

Falt innenfor sekstenmeteren

Men det er altså tre dager siden. For onsdag fikk King gult kort for å filme i Norges seier mot Island.

På overtid i førsteomgang dro King seg inn i feltet mellom to islandske forsvarere. Den ene av dem strakk ut foten, men bildene viser klart at det ikke var fysisk kontakt før King kaster seg i bakken.

– Ja, jeg var sliten. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Han strakk ut beinet, men trakk det tilbake i det han traff meg. Da blir det filming. Hadde han holdt beinet ute hadde det blitt straffe, sier en smilende Joshua King til NRK etter kampen.

– Vi ser jo at det ikke er straffe. Det er pinlig, mener NRKs fotballekspert, Lise Klaveness.

Det var riktignok ingen protester fra Norges angriper etter det gule kortet. King tørket litt svette før han ruslet bort fra situasjonen.

– Jeg prøvde å skaffe en straffe for laget mitt. Det ser selvfølgelig dumt ut når man ikke får straffe, men jeg er ikke flau sier King.

- Han møter seg selv i døren

Landslagssjef Per Mathias Høgmo var soleklar i sin tale etter kampen mot Portugal. Han mente blant annet at filming dreper fotballen. Det mener han også i dag.

– Det er aldri akseptabelt med filming, det skal vi ikke ha noe av, sier Høgmo.

Klaveness mener man må være forsiktige med å anklage folk for å jukse.

– Han (King) møter seg selv i døren med det utspillet. Det understreker det jeg mener på et generelt grunnlag om at man skal være ganske forsiktige med å stemple andre som juksere. Det bør være ganske markante overtramp over tid før man gjør det, sier hun.

– Jeg kritiserte ingen etter den kampen. Jeg bare sa at jeg ikke var noen skuespiller. Men jeg tar tilbake det nå, sier King.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Rovanperä ble verdensmester – Solberg nummer fem

  Finske Kalle Rovanperä kunne søndag juble for VM-seier i WRC-klassen etter at han vant Rally New Zealand. Oliver Solberg havnet på 5.-plass.

  Det gjenstår to VM-runder av årets sesong, men Rovanperä sikret seg tittelen med triumfen i New Zealand. Etter 17 fartsprøver skilte deg 34 sekunder ned til franske Sébastien Ogier.

  Den 22 år gamle finnen er nå historiens yngste VM-vinner i rally. Ikonet Colin McRae hadde den tidligere rekorden. Han var 27 år da han tok tittelen i 1995.

  Estiske Ott Tänak, som lå på nærmest i VM-sammendraget før helgens runde, endte på tredjeplass i New Zealand og kunne med det ikke hindre Rovanperä.

  Norsk-svenske Oliver Solberg kjørte inn til en femteplass, 3.55 minutter bak Rovanperä. Solberg kjørte rallyet for første gang. (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB
 • Ruuds overmann til topps i Sør-Korea

  Japanske Yoshihito Nishioka slo overraskende canadiske Denis Shapovalov i finalen i ATP 250-turneringen i Sør-Korea og tok sin første ATP-tittel på fire år.

  27-åringen vant med sifrene 6-4, 7-6 (7-5) i den sørkoreanske hovedstaden Seoul søndag morgen norsk tid. Nishioka står nå med to ATP-triumfer etter at han tok sin første i kinesiske Shenzheni september 2018.

  Shapovalov var fjerdeseedet i turneringen og hadde ikke tapt ett eneste sett før finalen. Nishioka slo ut femteseedede Daniel Evans i 1. runde før landsmann Taro Daniel ble slått i annen runde. I kvartfinalen storspilte Nishioka da han slo den norske stjernen Casper Ruud 6-2, 3-6, 6-2.

  Ruud var førsteseedet i turneringen og storfavoritt til tittelen.

  South Korea Tennis Korea Open
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • 129 døde i opptøyer på fotballkamp

  I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Minst 180 skal være skadd i trengselen.

  Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan stadion i Malang da hjemmelagets tilhengere stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3.

  Politiet svarte med tåregass, noe som fikk mange tilhengere til å besvime og få pusteproblemer, melder CNN Indonesia. To av de døde skal være politimenn.

  Fotballtilhengere stormer banen i Malang 1. okt 2022
  Foto: Yudha Prabowo / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste