Hopp til innhold

Søndag: – Jeg filmer aldri. Onsdag: Gult kort for filming

Joshua King gikk hardt ut mot de portugiskske spillerne som han mente filmet i treningskampen mot Norge. I dag fikk han gult kort for å filme.

Joshua King

FALT: Joshua King falt innenfor sekstenmeteren, men fikk ikke annet enn et gult kort for filming.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Folk er forskjellig. Hvis de har lyst til å filme så er ikke det mitt problem. Jeg har ikke noe med det å gjøre, sa Joshua King etter landskampen mot Portugal på søndag.

Selv mente King at han kunne fått straffe hvis han hadde falt i en situasjon i starten av den andre omgangen mot Portugal.

– Jeg filmer aldri. Jeg prøver å holde meg på beina, sa King etter kampen.

Falt innenfor sekstenmeteren

Men det er altså tre dager siden. For onsdag fikk King gult kort for å filme i Norges seier mot Island.

På overtid i førsteomgang dro King seg inn i feltet mellom to islandske forsvarere. Den ene av dem strakk ut foten, men bildene viser klart at det ikke var fysisk kontakt før King kaster seg i bakken.

– Ja, jeg var sliten. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Han strakk ut beinet, men trakk det tilbake i det han traff meg. Da blir det filming. Hadde han holdt beinet ute hadde det blitt straffe, sier en smilende Joshua King til NRK etter kampen.

– Vi ser jo at det ikke er straffe. Det er pinlig, mener NRKs fotballekspert, Lise Klaveness.

Det var riktignok ingen protester fra Norges angriper etter det gule kortet. King tørket litt svette før han ruslet bort fra situasjonen.

– Jeg prøvde å skaffe en straffe for laget mitt. Det ser selvfølgelig dumt ut når man ikke får straffe, men jeg er ikke flau sier King.

- Han møter seg selv i døren

Landslagssjef Per Mathias Høgmo var soleklar i sin tale etter kampen mot Portugal. Han mente blant annet at filming dreper fotballen. Det mener han også i dag.

– Det er aldri akseptabelt med filming, det skal vi ikke ha noe av, sier Høgmo.

Klaveness mener man må være forsiktige med å anklage folk for å jukse.

– Han (King) møter seg selv i døren med det utspillet. Det understreker det jeg mener på et generelt grunnlag om at man skal være ganske forsiktige med å stemple andre som juksere. Det bør være ganske markante overtramp over tid før man gjør det, sier hun.

– Jeg kritiserte ingen etter den kampen. Jeg bare sa at jeg ikke var noen skuespiller. Men jeg tar tilbake det nå, sier King.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal