Eckhoff overrasket over egen sykdom: – Jeg gjorde mye rart

ØSTERSUND (NRK): Tiril Eckhoff ble syk for første gang på åtte måneder da hun forrige helg gikk i dåpen til broren - og trenerens - barn.

Tiril Eckhoff ser opp

USIKKER: – Jeg aner ikke hvordan det kommer til å gå, sier Tiril Eckhoff om lørdagens sprint i Østersund. 26-åringen mistet sesongens første verdenscuprenn på grunn av sykdom.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

 • Se skiskyting på NRK1 eller NRK.no fra 11.40 lørdag!

– Ja, jeg ble litt overrasket, sier Tiril Eckhoff om sitt eget sykdomsutbrudd.

I et sykdomsplaget landslag har Tiril Eckhoff denne høsten holdt seg frisk.

Hun er nesten aldri syk, men uka før sesongstarten ble også hun rammet av «irriterte luftveier».

– Jeg gjorde mye rart og var sammen med masse mennesker. Det var dåp for datteren til Stian (Eckhoff) og jeg stresset litt og så ble jeg syk, sier tante Tiril.

Stian Eckhoff på podiet sammen med laget

TRENER OG BROR: Stian Eckhoff hadde dåp for datteren for to uker siden, der var tante Tiril som fadder og det var ifølge henne selv etter det hun ble syk. Her er Stian Eckhof under VM i Holmenkollen i mars.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Aner ikke hva som skjer

Det er ca to uker siden dåpen og torsdag i forrige uke ble hun syk for første gang siden april. Konsekvensen ble at hun mistet både søndagens mixed stafett og sesongens første individuelle renn på onsdag.

Men torsdag ble hun friskmeldt og lørdag er hun klar for sprint, men 26-åringen røper at hun er svært spent på formen.

– Jeg aner ikke hvordan det kommer til å gå, sier hun før det første møtet med verdenseliten.

– Jeg er faktisk spent

Treneren er også ærlig på at han er usikker.

– Jeg er faktisk spent på hvor Tiril står. Hun har trent kjempebra fysisk så det er bare et spørsmål om tid før hun går veldig fort, men skytemssig har hun hatt en lengre pause enn planlagt, sier landslagstrener Stian Eckhoff.

Under sykdomsperioden tok ikke Tiril Eckhoff sjansen på å gå ut i blåsten og ned til skytebanen, derfor har hun havnet litt bakpå.

– Jeg er litt usikker på skytingen hennes, men treningen i går var bra og får vi overkommelige forhold på lørdag er jeg positiv, sier treneren.

Angrer ikke

Når alt kommer til alt sier Tiril Eckhoff at hun er glad sykdommen kom tidlig i sesongen og bare så det er klart:

– Jeg var fadder så det var verdt å gå i dåpen, sier hun med et smil

Siste nytt

 • Lagkamerater barket sammen

  Aston Villas Tyrone Mings og Anwar El Ghazi barket sammen i oppgjøret mellom Villa og West Ham. De var oppe og nikket med hverandre, men ble holdt fra hverandre av øvrige lagkamerater og det endte uten at noen av dem ble skadd. Oppgjøret endte 0-0.

  Premier League
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • God Dæhli bidro til seier i byderby

  Mats Møller Dæhli hadde en fot med i spillet på begge scoringene da St. Pauli slo Hamburg 2-0 i 2. Bundesliga. Først slo Dæhli slo et innlegg som ble headet i stolpen. Dimitris Diamantakos satte returen i mål. Dæhli var også involvert i 2-0-målet.

  Trening i Reykjavik.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Sarpsborg med viktig seier over VIF

  Sarpsborg 08 vant 1-0 over Vålerenga i mandagens kveldskamp i Eliteserien. Jonathan Lindseth scoret kampens eneste mål, og sikret sarpingene sin første trepoenger siden 16. juni. De poengene kan vise seg veldig viktige i kampen for Eliteseriespill også neste sesong. – Vi får marginene med oss i dag og drar i land dette her. Vi blir litt lettere til sinns med en trepoenger nå, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Etter seieren over Vålerenga ligger Sarpsborg på kvalikplass, og har like mange poeng som både Ranheim og Strømsgodset på nedrykksplassene.

  Jonathan Lindseth jubler for scoring
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal