– Intervallstart i langrenn er dritkjedelig

ØSTERSUND (NRK): Tiril Eckhoff er ikke i tvil om hvorfor det er flere kvinner som kjemper i toppen av internasjonal skiskyting enn langrenn. I år er det dessuten flere enn noen gang.

Tiril Eckhoff blir filmet av NRK

VINNERKANDIDAT: Denne sesongen har Tiril Eckhoff for første gang sagt at hun har mål om å vinne verdenscupen sammenlagt. Her er hun på pressetreff i Østersund fredag.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Nå får jeg hele Norge i mot meg, sier Tiril Eckhoff til NRK og ler.

Hun har nettopp kritisert nasjonalsporten langrenn for å være kjedelig.

– Personlig synes jeg skiskyting er mer spennende. Et langrenn med intervallstart er jo dritkjedelig helt til de kommer i mål, sier hun på NRKs spørsmål om hvorfor hun tror det er større bredde i toppen av internasjonal kvinneskiskyting enn kvinnelangrenn.

VM skiskyting Oslo 2016

FAVORITTER: Marie Dorin Habert (midten), Laura Dahlmeier (t.v.) og Kajsa Mäkäräinen.

Foto: Eirin Roseneng / Oslo 2016

Samtidig som det i langrenn kun har vært sammenlagtvinnere fra to forskjellige land de siste åtte sesongene, er det kvinner fra hele sju ulike nasjoner som har vunnet verdenscupen i kvinneskiskyting i samme periode.

Og i år tror Norges landslagstrener konkurransen kommer til å toppe seg.

– Bredden i toppen på kvinnesiden er mye bedre enn den har vært på ganske lenge ja, sier landslagstrener Stian Eckhoff.

Liste Tiril Eckhoff

TIRILS LISTE: Her er Tiril Eckoff sin liste over hvem hun mener kan vinne verdenscupen i år.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Sju stykker

Tiril Eckhoff mener i hvert fall seks stykker kjemper om tronen, og ramser opp følgende navn på oppfordring fra NRK (i tilfeldig rekkefølge):

 • Laura Dahlmeier (Tyskland)
 • Dorothea Wierer (Italia)
 • Marie Dorin Habert (Frankrike)
 • Gabriella Koukalova (Tsjekkia)
 • Marte Olsbu (Norge)
 • Tiril Eckhoff (Norge)

Hadde hun fått litt mer betenkningstid hadde hun trolig også tatt med finske Kajsa Mäkäräinen som vant i både 2011 og 2014.

I langrenn, derimot, er det trolig kun Finland og Krista Pärmäkoski som kan å hamle opp med Norges Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng denne sesongen.

Siden det er forventet at verken Marit Bjørgen, Charlotte Kalla eller Stina Nilsson skal gå Tour de Ski er ikke de sammenlagtkandidater.

– Det er kult at vi driver med en idrett der det er litt kamp om seieren, sier Tiril Eckhoff.

Wierer: – Tiril kan vinne

For første gang har hun denne høsten turt å lansere seg selv som en sammenlagtkandidat. Dét har konkurrentene fått med seg.

– Tiril er defintivt en av kandidatene så lenge hun forbedrer seg på stående skyting, sier italienske Dorothea Wierer til NRK.

I sommer fortalte NRK at Eckhoff har byttet ut broren som skytetrener for å bli en bedre skytter. Nå får hun i stedet hjelp fra ringreven Joar Himle.

– Jeg bruker Stian også, men det blir veldig nært med en bror. Joar er veldig trygg, som en ekstra-pappa, sa Eckhoff i august.

Til lørdag får vi det første virkelig svaret på hvor hun står når hun går sitt første verdenscuprenn for sesongen med sprinten her i Østersund.

Siste nytt

 • Neymars søte hemn

  Fleire gonger i andre omgang kasta Lyon-publikummet flasker og andre gjenstandar mot PSGs superstjerne Neymar ved hjørneflagget. Vaktene prøvde å verne brasilianaren, og speakeren måtte be publikum om å slutte.

  Men det var Neymar og PSG som lo sist og best. Tre minutter før full tid sette han inn sigersmålet, og PSG vann 1-0 og trygga tabelleiinga.

  Neymar
  Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters
 • Benzema redda Real

  Karim Benzema scora kampens einaste mål etter 64 minutt og berga sigeren for Real Madrid i bortekampen mot Sevilla.

  Real er dermed på andreplass etter seks serierunder, berre på målskilnaden bak Athletic Bilbao. Berre eitt poeng skil dei seks beste på tabellen.

  Karim Benzema
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Rosenborg vann på sjølvmål

  Rosenborg slo Mjøndalen 2-1 og held følgje i medaljekampen i eliteserien. Olivier Occean gav Mjøndalen tidleg leing, men Alexander Søderlund utlikna på straffe. Joackim Olsen Solberg gav Rosenborg sigeren på sjølvmål.

  Rosenborg er på fjerdeplass, sju poeng bak serieleiar Molde, som møter Stabæk i morgon. Mjøndalen er på kvalifiseringsplass.

  Alexander Søderlund scorer på straffe
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal