Hopp til innhold

Eckhoff vurderte å gjøre som langrennsstjerner: – Har hatt en stor klump i magen

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Tiril Eckhoff (30) slo tilbake med full klaff på jaktstarten. Marte Olsbu Røiseland sikret norsk dobbeltseier, mens Ingrid Tandrevold har «en høne å plukke med» Ola Lunde.

SLO TILBAKE: Tiril Eckhoff har hatt flere nedturer i Kontiolahti, men på jaktstarten så det meste bedre ut.

– Det var veldig, veldig deilig. Jeg har slitt de siste ukene, sier Eckhoff med tårer øynene.

Forventningene var store da hun kom til Finland, men det startet med en 67.-plass på normaldistansen og en 43.-plass på sprinten dagen etter. Lørdagens stafett ble heller ingen god opplevelse.

På jaktstarten søndag startet Eckhoff som nummer åtte, 1.01 minutt bak ledende Hanna Öberg. Og for en thriller det skulle bli. Inn på siste stående kom Öberg, Marte Olsbu Røiseland og Eckhoff inn samtidig. Kun sistnevnte fylte blinkene, og gikk alene og smilende inn til seier.

– Det er så imponerende av Tiril, som har hatt så mye trøbbel, roser Ola Lunde.

Tiril Eckhoff

OPP OG NED: Tiril Eckhoff ble nummer åtte på sprinten torsdag.

Foto: Antti Aimo-Koivisto / AP

– Jeg har fått veldig god hjelp av det teamet jeg har rundt meg. De fikk meg opp igjen. Nå forstår jeg at det er gøy å prestere selv om det ikke er mennesker her, sier 30-åringen etter sin 14. verdenscupseier.

Praten før start hjalp

Eckhoff har uttalt at hun synes det er både trist og mentalt tøft med de strenge koronarestriksjonene. Når resultatene også uteble, var det ekstra tungt med to uker i de finske skoger.

– Seieren var viktig for meg. Jeg har tenkt at når de norske langrennsløperne reiste hjem, så har jeg hatt en stor klump i magen, så nå tør jeg kanskje å fortsette ferden videre, forteller hun.

Tilbakemeldinger hjemmefra fikk henne til å slå fra seg en tidlig hjemreise.

– Vi spiser alene på rommene våre, og det er veldig spesielt. Men heldigvis har jeg snakket med en del hjemme som sier vi gir god underholdning på TV, så jeg får takke de der hjemme som minner meg på det.

Tiril Eckhoff

ENDELIG: Tiril Eckhoff gikk alene over målstreken, og tok sin 14. verdenscupseier.

Foto: Antti Aimo-Koivisto / AP

Det er bare andre gang hun får 20 av 20 treff. Forrige gang var på jaktstarten i Hochfilzen i fjor, da hun også startet som nummer åtte. Før jaktstarten fikk hun råd av herrenes skytetrener.

– Jeg har jobbet hardt med hodet og har fått god hjelp. Jeg fikk hjelp av Siegfried (Mazet) på standplass i dag, og han hjalp meg å finne noen nøkler. Det er små detaljer som gjør at man treffer, men det var jævlig deilig, forteller hun.

«Kjefter» på Ola Lunde

I sporet rykket også Røiseland fra Öberg, og dermed ble det dobbelt norsk.

– Det føles veldig bra, men det var rått å se på Tiril i dag. Hvordan hun tar den opphentingen. To på pallen, og tre topp seks er skikkelig oppreising fra i går, sier Røiseland.

Røiseland og Eckhoff

DOBBELTSEIER: Marte Olsbu Røiseland startet som nummer fire, 34 sekunder bak Öberg, men knuste den svenske skiskytteren på siste runde.

Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO / Reuters

For i tillegg til dobbeltseieren ble Ingrid Tandrevold nummer seks. Hun er stolt av laget, men benyttet intervjuet til å kommentere NRKs ekspert på standplass.

– Jeg har en høne å plukke med Ola Lunde. Når man har vært så lenge i skiskyttersirkuset som han har vært, så vet man jo at skytebanen er stillesone, men da Tiril skjøt fullt hus på første stående, så måtte jeg ta opp førsteskuddet mitt på nytt fordi det han ropte ljomet utover hele stadion så det ristet, sier Tandrevold.

– Det er bra det er siste dagen for jeg tror han hadde fått et gult kort av skytebanesjefen for det der, legger hun til, og smiler bak munnbindet.

– Hans glede gikk utover din skyting?

– At det ikke ble tre på pallen i dag får vi vel skylde på Ola Lunde for faktisk, he-he. Vi får ta det igjen i Hochfilzen, og nå er vi i hvert fall der vi vil være, svarer Tandrevold.

– Får begynne med ørepropper

Lunde tar kommentaren med knusende ro.

– Jeg tenker at da må Ingrid konsentrere seg mer om skytinga. Hun skal ikke høre noe, og hvis hun har problemer med det, så får hun begynne med ørepropper, som mange av de andre gjør, svarer NRKs kommentator i en god tone.

– Laget du mye lyd da Tiril skjøt fullt der?

– Det gjorde jeg helt sikkert. For det er en del av det å kommentere. I koronatider så er jeg jo der nesten alene, svarer Lunde, og legger til at han nå forventer 20 og ikke 19 treff av Tandrevold i Hochfilzen siden NRK ikke vil være til stede der.

  • De norske herrene fikk en perfekt start på sesongens stafetter, da Sturla Holm Lægreid, Vetle Sjåstad Christiansen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø stort sett ledet fra start til mål, og vant foran Sverige og Tyskland.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal