Hopp til innhold

Marerittstafett for Norge – Knotten falt og fikk ikke skutt

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Karoline Knotten tok til tårene etter at hun først tapte tid på et fall på første runde, og fikk etappen forverret av store ladeproblemer på standplass.

RDIWMqaXZV4

LÅ GODT AN: Karoline Knotten var uheldig tidlig på første etappe, og problemene tårnet seg opp etter dette fallet.

Norge fikk en krisestart på sesongens første stafett da Karoline Knotten var uheldig og falt i en nedoverbakke på første runde.

– Jeg får det ikke til i dag, og det skjer mye tull ute i løypa. Jeg krasjer skikkelig. Det er trangt og litt typisk for jenter i en fellesstart, at alle kommer alle veier. En tråkker på skia mi bakfra, og når jeg kommer meg opp, så kommer røkla bak og meier meg ned. Alt gikk feil, forklarer hun til NRK med tårer i øynene.

Fikk snø i våpenet

Hun kom inn på standplass tredje sist av de 21 startende, og stresset ble ikke mindre da 25-åringen fikk problemer med det siste skuddet. Knotten brukte ekstra tid, men fikk til slutt kontroll og unngikk strafferunde. Ut var hun 1.12 bak ledende USA.

– Jeg får snø i børsa og siktet når jeg faller, så jeg ser ingenting og det blir vanskelig å skyte, sier hun til NRK.

På stående fortsatte problemene. Etter fire skudd, begynte hun å trøble med ekstraskuddet og tapte mye tid igjen.

– Det er forferdelig vondt å se en utøver ha så store problemer, påpekte NRKs ekspert Ola Lunde.

– Det er maks uflaks, sier Ole Kristian Stoltenberg i studio.

– Beklager til alle

Knotten var fast på det norske stafettlaget, som vant alle stafettene, forrige sesong. Men heller ikke da gikk alle smertefritt. I Oberhof falt hun også på første etappe, og ødela geværet. Det endte i tårer, men Norge vant likevel.

Lørdag sendte hun Tiril Eckhoff ut på 19.-plass – 2.39,2 bak ledende Hviterussland.

– Vi får heie på de andre, og håpe at de kan senke skuldrene, så de får gode opplevelser. Det er jeg som ødelegger på en stafett igjen, og jeg beklager til alle jentene og beklager til alle hjemme. Det er veldig vondt å være den som ødelegger for hele teamet, sier Knotten.

Knotten fall

RETT NED: Både Karoline Knotten (t.h.) og Dunja Zdouc fra Østerrike falt i bakken.

Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO / AFP

– Det må nesten bli jordskjelv om Norge skal komme tilbake på denne stafetten, kommenterte Andreas Stabrun Smith da Norge kom inn til stående på andre etappe.

Strafferunder for Eckhoff

Eckhoff fikk hele fire bom, og måtte til slutt ut i tre strafferunder. Hun passerte ut over tre og et halvt minutt bak Frankrike.

– Jeg prøvde å gjøre alt jeg kunne, gikk alt jeg kunne. Da tok jeg en råsjans, og det ble altfor vanskelig på stående. Men når vi først ikke klarer å henge med, så får vi heller gå skikkelig på trynet. Det er kjipt, og jævlig kjipt for Karoline, sier Eckhoff.

– Vi får bare backe henne. Vi vinner sammen og taper sammen. Jeg og Karo var ikke gode nok i dag, legger hun til.

Ingrid Tandrevold gjorde som Eckhoff, og startet med fullt hus på liggende. Da klatret Norge til en 15.plass etter fem skytinger. Hun måtte ta i bruk alle tre ekstraskuddene på stående, men slapp unna strafferunder.

– Vi føler jo at vi hører med oppe i toppen, så det er ikke noe gøy å gå en sånn stafett. Det finnes nok ikke en skiskytter som ikke har gått en dårlig stafett, og da baller det kanskje litt på seg. Vi får bare reise kjerringa neste gang, sier Tandrevold.

Sverige best – Norge klatret

Marte Olsbu Røiseland gikk ut på en 13.-plass. VM-dronningen skjøt feilfritt, og gikk Norge oppover på resultatlisten til en åttendeplass.

– Jeg så at vi fikk et vanskelig utgangspunkt, og Karoline var uheldig. Jeg fikk ikke med meg så mye mer, annet enn at jeg gikk ut litt bak. Sånn er stafetter noen ganger, ting skjer. Vi var heldig i fjor og vant alle stafettene. Det er ikke en selvfølge,for det er mange tøffe konkurrenter og det er en del av gamet, sier Røiseland.

– Jeg forstår at Karoline er lei seg. Det er naturlig. Hun er ikke den første og ikke den siste, så vi skal støtte henne så godt vi kan, fortsetter hun.

Seieren stod mellom Sverige og Frankrike. Hanna Öberg var sterkest på siste etappe, og innfridde favorittstempelet. Frankrike ble nummer to, og Tyskland tok tredjeplassen.

  • Søndag går kvinnene jaktstart i Kontiolahti. Den vises på NRK 1 kl.15.10. Herrenes stafett går kl. 12.40.

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal