Hopp til innhold

NRKs ekspert etter norsk skytekollaps: – De må skjerpe seg

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland var blant favorittene i sesongens første renn. Begge fikk en kalddusj.

lZenwzOQ33A

SKUFFENDE: Tiril Eckhoff fikk ingen drømmestart på sesongen. Her fra sesongavslutningen i Kontiolahti forrige sesong.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Med hele sju tilleggsminutter havnet Tiril Eckhoff på en 67.-plass på normaldistansen i Finland.

– Det var skikkelig dårlig. Jeg er skuffa. Jeg følte jeg har kommet godt inn i det, og så blir jeg skikkelig defensiv. Det er kjedelig, forteller hun til NRK.

Med fire bom ble det heller ingen topplassering for VM-dronning Marte Olsbu Røiseland.

– Kort oppsummert er det for mange bom, men jeg føler kroppen funker. Jeg er skikkelig misfornøyd både på liggende og stående, sier hun etter 24.-plassen.

– Det er skikkelig irriterende, legger hun til.

– Jeg skuffet over resultatlista, sett under ett. De norske går bra på ski, men det er altfor mye høye skuldre og mye stress. De må skjerpe seg litt om de skal klare å hamle opp med Dorothea Wierer (1) og Denise Herrmann (2) utover sesongen, oppsummerer NRKs ekspert Liv Grete Skjelbreid.

– Dette var ikke bra, jeg har ikke lyst til å si ræva, men nå har jeg sagt det, sier Ole Kristian Stoltenberg i NRKs studio.

Karoline Knotten ble beste norske kvinne med en 20.-plass, med tre bom og Ingrid Tandrevold nummer 28. Mens Ida Lien bommet to ganger og ble nummer 30, og Emilie Kalkenberg havnet på 59.-plass med fire bom.

Tiril Eckhoff

OPPGITT: Tiril Eckhoff håper hun klarer å snu det til sprinten søndag.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

– Hva skjer her?

Både Eckhoff og Røiseland hadde blant de beste tidene inn til første liggende, men startet begge med én bom hver.

– Det er unødvendig å bomme når det er så fine forhold, påpekte Ola Lunde.

Heller ikke på stående ble det klaff for de to norske favorittene. Eckhoff fikk ett tilleggsminutt, og Røiseland to, og raste på resultatlistene.

– Hva skjer her da? spurte Lunde da de to var inne på liggende igjen.

– De første bommene er veldig små, men på tredje ligg så var det veldig, veldig dårlig. Det er kjipt, forklarer Eckhoff.

Hun bommet hele tre ganger. Røiseland kom seg feilfritt ut i sporet igjen. De to fikk henholdsvis to en én bom også på siste tur innom standplass.

– Jeg er ikke helt på i dag. Man må fullføre hvert skudd, og det gjorde ikke jeg. Det var heldigvis kult med Sturla i dag, sier Eckhoff og sikter til seieren til lagkameraten.

Tett seiersduell

Ingrid Landmark Tandrevold lå an til en god plassering, men på siste skyting fikk også hun to tilleggsminutter. Da ble hun i stedet nummer 28.

– Det var gøy frem til den. Siste skyting ødelegger hele løpet, slår hun fast.

– Jeg misfornøyd med skytinga, og jeg hater det føret her. Men i dag funker det, og jeg ser at teknikkjobben jeg har gjort funker. Det var gøy i løypa, og jeg ble litt revet med på skytinga, forteller Knotten.

Italienske Dorothea Wierer skjøt derimot feilfritt, men på sisterunden fikk hun det tøft mot langrennsspesialist Denise Herrmann, som hadde én bom. I mål var Wierer bare 0,8 sekunder foran.

ayMMNXYeke8

FØRSTE SEIER: Dorothea Wierer vant verdenscupen sammenlagt i fjor, og startet solid også i år.

Foto: MARKKU ULANDER / AFP

– Jeg aner ikke hvordan formen er og jeg føler meg ikke super, sa stjernen til NRK fredag.

De svenske kvinnene fikk en meget god sesongåpning, og hadde fem inne på topp 10 - med Johanna Skottheim på en tredjeplass.

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal