NRKs ekspert etter norsk skytekollaps: – De må skjerpe seg

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland var blant favorittene i sesongens første renn. Begge fikk en kalddusj.

lZenwzOQ33A

SKUFFENDE: Tiril Eckhoff fikk ingen drømmestart på sesongen. Her fra sesongavslutningen i Kontiolahti forrige sesong.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Med hele sju tilleggsminutter havnet Tiril Eckhoff på en 67.-plass på normaldistansen i Finland.

– Det var skikkelig dårlig. Jeg er skuffa. Jeg følte jeg har kommet godt inn i det, og så blir jeg skikkelig defensiv. Det er kjedelig, forteller hun til NRK.

Med fire bom ble det heller ingen topplassering for VM-dronning Marte Olsbu Røiseland.

– Kort oppsummert er det for mange bom, men jeg føler kroppen funker. Jeg er skikkelig misfornøyd både på liggende og stående, sier hun etter 24.-plassen.

– Det er skikkelig irriterende, legger hun til.

– Jeg skuffet over resultatlista, sett under ett. De norske går bra på ski, men det er altfor mye høye skuldre og mye stress. De må skjerpe seg litt om de skal klare å hamle opp med Dorothea Wierer (1) og Denise Herrmann (2) utover sesongen, oppsummerer NRKs ekspert Liv Grete Skjelbreid.

– Dette var ikke bra, jeg har ikke lyst til å si ræva, men nå har jeg sagt det, sier Ole Kristian Stoltenberg i NRKs studio.

Karoline Knotten ble beste norske kvinne med en 20.-plass, med tre bom og Ingrid Tandrevold nummer 28. Mens Ida Lien bommet to ganger og ble nummer 30, og Emilie Kalkenberg havnet på 59.-plass med fire bom.

Tiril Eckhoff

OPPGITT: Tiril Eckhoff håper hun klarer å snu det til sprinten søndag.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

– Hva skjer her?

Både Eckhoff og Røiseland hadde blant de beste tidene inn til første liggende, men startet begge med én bom hver.

– Det er unødvendig å bomme når det er så fine forhold, påpekte Ola Lunde.

Heller ikke på stående ble det klaff for de to norske favorittene. Eckhoff fikk ett tilleggsminutt, og Røiseland to, og raste på resultatlistene.

– Hva skjer her da? spurte Lunde da de to var inne på liggende igjen.

– De første bommene er veldig små, men på tredje ligg så var det veldig, veldig dårlig. Det er kjipt, forklarer Eckhoff.

Hun bommet hele tre ganger. Røiseland kom seg feilfritt ut i sporet igjen. De to fikk henholdsvis to en én bom også på siste tur innom standplass.

– Jeg er ikke helt på i dag. Man må fullføre hvert skudd, og det gjorde ikke jeg. Det var heldigvis kult med Sturla i dag, sier Eckhoff og sikter til seieren til lagkameraten.

Tett seiersduell

Ingrid Landmark Tandrevold lå an til en god plassering, men på siste skyting fikk også hun to tilleggsminutter. Da ble hun i stedet nummer 28.

– Det var gøy frem til den. Siste skyting ødelegger hele løpet, slår hun fast.

– Jeg misfornøyd med skytinga, og jeg hater det føret her. Men i dag funker det, og jeg ser at teknikkjobben jeg har gjort funker. Det var gøy i løypa, og jeg ble litt revet med på skytinga, forteller Knotten.

Italienske Dorothea Wierer skjøt derimot feilfritt, men på sisterunden fikk hun det tøft mot langrennsspesialist Denise Herrmann, som hadde én bom. I mål var Wierer bare 0,8 sekunder foran.

ayMMNXYeke8

FØRSTE SEIER: Dorothea Wierer vant verdenscupen sammenlagt i fjor, og startet solid også i år.

Foto: MARKKU ULANDER / AFP

– Jeg aner ikke hvordan formen er og jeg føler meg ikke super, sa stjernen til NRK fredag.

De svenske kvinnene fikk en meget god sesongåpning, og hadde fem inne på topp 10 - med Johanna Skottheim på en tredjeplass.

Siste nytt

 • Messi utvist da Barca tapte

  Barcelona og Athletic Club bydde opp til en kjempekamp i supercupfinalen.

  Det var Barcelona som gikk opp i ledelsen etter scoring av Griezmann. Men Athletic svarte like etter da Oscar De Marcos satte 1-1.

  Antoine Griezmann sendte Barca i ledelsen nok en gang, men scoringer av Villalibre og Iñaki Williams sørget for 3-2, og seier til Athletic.

  På tampen fikk vi se historiske scener. Lionel Messi ble utvist for første gang i Barca-karrieren. VAR fikk øye på et slag fra Messi som traff bakhodet til Villalibre.

  Spanish Super Cup Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Danmark lekte seg med redusert lag

  Fra benken så storscorer Mikkel Hansen et dansk lag filleriste Kongo i søndagens 39-19-seier i håndball-VM.

  Danmark lot nesten hele troppen få prøve seg, men Hansen og keeper Niklas Landin ble sittende på sidelinjen. Trener Nikolaj Jacobsen ville ikke risikere skader på sine to klart viktigste spillere i en kamp Danmark uansett var sikker på å vinne.

  EM i Håndball Menn Danmark - Bahrain
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal