Hopp til innhold

NRKs ekspert etter norsk skytekollaps: – De må skjerpe seg

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland var blant favorittene i sesongens første renn. Begge fikk en kalddusj.

lZenwzOQ33A

SKUFFENDE: Tiril Eckhoff fikk ingen drømmestart på sesongen. Her fra sesongavslutningen i Kontiolahti forrige sesong.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Med hele sju tilleggsminutter havnet Tiril Eckhoff på en 67.-plass på normaldistansen i Finland.

– Det var skikkelig dårlig. Jeg er skuffa. Jeg følte jeg har kommet godt inn i det, og så blir jeg skikkelig defensiv. Det er kjedelig, forteller hun til NRK.

Med fire bom ble det heller ingen topplassering for VM-dronning Marte Olsbu Røiseland.

– Kort oppsummert er det for mange bom, men jeg føler kroppen funker. Jeg er skikkelig misfornøyd både på liggende og stående, sier hun etter 24.-plassen.

– Det er skikkelig irriterende, legger hun til.

– Jeg skuffet over resultatlista, sett under ett. De norske går bra på ski, men det er altfor mye høye skuldre og mye stress. De må skjerpe seg litt om de skal klare å hamle opp med Dorothea Wierer (1) og Denise Herrmann (2) utover sesongen, oppsummerer NRKs ekspert Liv Grete Skjelbreid.

– Dette var ikke bra, jeg har ikke lyst til å si ræva, men nå har jeg sagt det, sier Ole Kristian Stoltenberg i NRKs studio.

Karoline Knotten ble beste norske kvinne med en 20.-plass, med tre bom og Ingrid Tandrevold nummer 28. Mens Ida Lien bommet to ganger og ble nummer 30, og Emilie Kalkenberg havnet på 59.-plass med fire bom.

Tiril Eckhoff

OPPGITT: Tiril Eckhoff håper hun klarer å snu det til sprinten søndag.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

– Hva skjer her?

Både Eckhoff og Røiseland hadde blant de beste tidene inn til første liggende, men startet begge med én bom hver.

– Det er unødvendig å bomme når det er så fine forhold, påpekte Ola Lunde.

Heller ikke på stående ble det klaff for de to norske favorittene. Eckhoff fikk ett tilleggsminutt, og Røiseland to, og raste på resultatlistene.

– Hva skjer her da? spurte Lunde da de to var inne på liggende igjen.

– De første bommene er veldig små, men på tredje ligg så var det veldig, veldig dårlig. Det er kjipt, forklarer Eckhoff.

Hun bommet hele tre ganger. Røiseland kom seg feilfritt ut i sporet igjen. De to fikk henholdsvis to en én bom også på siste tur innom standplass.

– Jeg er ikke helt på i dag. Man må fullføre hvert skudd, og det gjorde ikke jeg. Det var heldigvis kult med Sturla i dag, sier Eckhoff og sikter til seieren til lagkameraten.

Tett seiersduell

Ingrid Landmark Tandrevold lå an til en god plassering, men på siste skyting fikk også hun to tilleggsminutter. Da ble hun i stedet nummer 28.

– Det var gøy frem til den. Siste skyting ødelegger hele løpet, slår hun fast.

– Jeg misfornøyd med skytinga, og jeg hater det føret her. Men i dag funker det, og jeg ser at teknikkjobben jeg har gjort funker. Det var gøy i løypa, og jeg ble litt revet med på skytinga, forteller Knotten.

Italienske Dorothea Wierer skjøt derimot feilfritt, men på sisterunden fikk hun det tøft mot langrennsspesialist Denise Herrmann, som hadde én bom. I mål var Wierer bare 0,8 sekunder foran.

ayMMNXYeke8

FØRSTE SEIER: Dorothea Wierer vant verdenscupen sammenlagt i fjor, og startet solid også i år.

Foto: MARKKU ULANDER / AFP

– Jeg aner ikke hvordan formen er og jeg føler meg ikke super, sa stjernen til NRK fredag.

De svenske kvinnene fikk en meget god sesongåpning, og hadde fem inne på topp 10 - med Johanna Skottheim på en tredjeplass.

Siste nytt

 • Gir seg som VM-leder

  Berit Svendsen forlater jobben som leder for ski-VM i 2025, melder Norges Skiforbund i en pressemelding. Der står det at Svendsen informerte styreleder Bård Benum i helgen om at hun ikke vil fortsette.

  Svendsen fortsetter i stillingen ut året, eller til en erstatter er på plass. Styret i Ski-VM 2025, som arrangeres i Trondheim, håper at stillingen er besatt i løpet av kort tid.

  Ski-VM
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Russisk OL-topp rømmer landet

  Anastasia Davydova, generalsekretæren i Russlands OL-komité (ROC), har rømt frå landet, melder det offisielle russiske telegrambyrået Tass.

  Davydovas flukt frå Russland kjem etter at Russland skreiv ut delvis mobilisering for å sende styrkar til Ukraina. Som ein del av det, kravde russiske styresmakter at ingen skulle få reise på treningsleirar i utlandet, skriv insidethegames.com.

  ROC melder likevel at Davydova ikkje har gått av som generalsekretær. Men Tass melder at ho ikkje har planar om å returnere til Russland.

  Davydova har sjølv ei stor karriere bak seg, med fem OL-gull.

  Anastasia Davydova
  Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP
 • Sier nei til omstridt sjakkprofil etter NRK-sak

  Norges Sjakkforbund er klare: De ønsker ikke at russiske Sergej Karjakin får delta i turneringer i Norge i forbundets regi, selv om hans offisielle utestengelse nå er over, skriver de i en pressemelding.

  – Vi synes det er på sin plass å fordømme krigen i Ukraina, og vil presisere at de som støtter den, ikke er velkomne. Jeg kan ikke helt se hvem som vil ha ham (Karjakin) med, sier sjakkpresident Joachim B. Nilsen til NRK.

  Mange har reagert kraftig etter at Karjakin selv annonserte comebacket ikledd en genser med Vladimir Putin-logo.

  Norway Chess, som ikke arrangeres i regi av Norges Sjakkforbund, annonserte allerede i mars at Karjakin var bannlyst.

  – Vi var de første som gikk ut og sa noe da dette startet, og var veldig tydelige på vårt standpunkt. Vi ønsker ikke at han skal få delta. Det er helt uaktuelt, sier styreleder Kjell Madland til NRK

  Sergej Karjakin med Putin-genser
  Foto: Skjermdump / Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste