Hopp til innhold

Dropper OneLove-kapteinsbind

Fifa har bestemt seg for å straffe kapteiner som ønsker å bære OneLove-kapteinsbindet under VM i Qatar med et gult kort.

I en felles uttalelse sier de syv europeiske landene som sto bak OneLove-kampanjen:

«Vi kan ikke putte spillerne våre i en posisjon hvor de kan få sportslige sanksjoner, inkludert gult kort. Derfor har vi bedt kapteinene om å ikke benytte armbindene i VM».

England, Nederland, Danmark, Tyskland, Wales, Belgia og Sveits har derfor valgt å droppe å bruke det LHBT+-vennlige kapteinsbindet.

«Vi beklager dypt at det ikke var mulig å komme til en fornuftig løsning sammen. Vi står for OneLove-budskapet og vil fortsette å spre det, men vår førsteprioritet i verdensmesterskapet er å vinne kampene. Da vil du ikke at kapteinen skal starte kampen med gult kort.», heter det i en uttalelse fra det nederlandske fotballforbundet (KNVB).

Det danske fotballforbundet (DBU) sier at de ikke ønsker ikke at spillerne og lagets prestasjoner skal lide på grunn av markeringen.

Harry Kane, Virgil van Dijk og Gareth Bale blir dermed ikke å se med «OneLove» på overarmen i deres åpningskamper mandag.

Harry Kane
Foto: Nick Potts / Pa Photos

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Klæbo herjet på Tolga – seier til Byåsen i NM-lagsprinten

  Johannes Høsflot Klæbo rykket fra resten av sine konkurrenter og gikk inn til et kontrollert NM-gull sammen med sin venn og lagkamerat Martin Buvarp.

  Buvarp erstattet en forkjølet Didrik Tønseth som meldte forfall tidligere onsdag.

  Byåsen vant foran Bærums Verk Hauger med Sindre Bjørnestad Skar og Nikolai Elde Holmboe. Bronsen gikk til Strindheims Even Northug og Håkon Skaanes.

  uQIq3mo2pC0
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Skistad gjorde som hun ville i NM-lagsprinten

  Konnerud med Kristine Stavås Skistad og Maria Hartz Melling forsvarte favorittstempelet og gikk inn til NM-gull i lagsprint på Tolga.

  På oppløpet med Byåsens Julie Myhre var Skistad suveren.

  – Jeg kjente at jeg hang greit på. Da var det bare å ta det på slutten, sa Skistad til NRK og kalte seieren for en «lettelse».

  – Det er en toppfart som er helt unik! ropte NRK-kommentatoren Jann Post.

  Myhre og Hanne Wilberg Rofstad tok sølvet, mens Asker endte på bronseplass med Hedda Østberg Amundsen og Elena Rise Johnsen. (NTB)

  w-HkeQfsCAo
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fifa fjerner Indonesia som mesterskapsvert

  Indonesia er ikke lenger oppsatt som vertsnasjon for årets U-20-VM for herrer. Det skriver det internasjonale fotballforbundet (Fifa) i en pressemelding.

  «Etter dagens møte mellom FIFA-president Gianni Infantino og president i Indonesias fotballforbund (PSSI) Erick Thohir, har FIFA besluttet på grunn av de nåværende omstendighetene, å fjerne Indonesia som vert for FIFA U-20», heter det i pressemeldingen.

  De opplyser om at en ny vert vil bli annonsert så snart som mulig.

  Infantino
  Foto: SIMON MAINA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste