England

 • Fem år i fengsel for kattedrap

  En britisk mann er dømt til fem år og tre måneder i fengsel for å ha drept mange katter over flere måneder i byen Brighton i England.

  En dommer ved Hove Crown Court kom til at den 54 år gamle vekteren hadde tatt livet av ni katter og skadd sju andre.

  Kattedrapene foregikk mellom oktober 2018 og juni 2019.

 • Storbritannia fjerner karantenekrav

  Fullvaksinerte EU-borgere og amerikanske statsborgere må ikke i karantene når de ankommer Storbritannia. Endringen trer i kraft 2. august, melder nyhetsbyrået Reuters.

  Reisende må fortsatt koronatestes ved ankomst, ifølge den britiske transportministeren Grant Shapps.

  – Vi hjelper til med å binde folk som bor i USA og europeiske land sammen med venner og familie, skriver Shapps på Twitter.

 • Fullvaksinerte innlagt på sjukehus

  Av dei som har blitt innlagt på sjukehus i England smitta med delta-varianten av koronaviruset, var 22,8 prosent fullvaksinerte. 58,3 prosent var uvaksinerte.

  Det oppgir den engelske folkehelsemyndigheita i ei ny risikovurdering.

  Totalt 3692 personar i England har blitt innlagt på sjukehus smitta med delta-varianten. R-talet er estimert til å vere mellom 1,2 og 1,4 den siste veka, medan éin av 75 no er smitta i landet.

 • Flom i London: Veier oversvømmes

  Kraftig regn har forårsaket flom i forskjellige deler av London. Flere veier er oversvømmet og politiet ber bilister unngå visse veier i sørvestlige deler av den engelske hovedstaden. Også Nord-London er berørt. I tillegg er flere togtjenester kansallert som følge av flommen, melder BBC.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no