Ringte dommersjefen etter finaletapet: – Fysisk spill slått for hardt ned på

Oilers-ledelsen skylder på dommeren etter 46 utvisningsminutter mot Frisk Asker, mens dommersjefen mener spillerne manglet disiplin i flere av situasjonene.

Frisk Asker vant bataljen mot Stavanger Oilers

TRÅKKET TIL: Det smalt ordentlig i andre finalekamp mellom Stavanger Oilers og Frisk Asker. Oilers-ledelsen mener dommerne var for strenge.

Mandagens kamp i NM-finalen i ishockey mellom Frisk Asker og Stavanger Oilers ble en tøff batalje.

Etter å ha pådratt seg hele 46 utvisningsminutter reagerer sportssjef i Oilers, Pål Higson, på dømmingen. Så misfornøyd var han at han ville ha svar fra dommersjef Geir Thomas Olsen, ifølge Stavanger Aftenblad.

Pål Higson

FOR STRENGT: Sportssjef i Stavanger Oilers, Pål Higson, mener dommerne var for strenge da de ga laget hans 46 utvisningsminutter mot Frisk Asker.

– Det var en del av det fysiske spillet som jeg synes det ble slått altfor hardt ned på. Vi blir idømt straff for det jeg mener er rene taklinger og situasjoner som er godt innenfor regelverket, sier Higson, til NRK.

Dommersjefen mener de må slå ned på situasjonene som kommer. Han vil ikke kalle Oilers-spillerne generelt for udisiplinerte, men reagerer på enkelte episoder under mandagens kamp.

– Enkelte av utvisningene mandag kom på grunn av dårlig disiplin kan man kanskje si, men det er en del av kampen og hockeyen, forteller Olsen til NRK.

Fikk svar fra dommersjefen

Han påpeker at dommerne hadde en tøff oppgave.

– Den kampen på mandag var en ekstremt vanskelig kamp å dømme. Det kom situasjoner som måtte vurderes til utvisning, som skapte frustrasjon. Resten av kampen ble det en kamp om å holde den i gang, sier Olsen til NRK.

Tirsdag fikk sportssjefen en lengre prat med dommersjefen, men ingen av partene ønsker å si hva som kom frem på møtet.

– Vi har hatt en god samtale. Jeg har fått sagt det jeg tenker og de har fått sagt hva de tenker, forteller Higson.

– Det stemmer at vi har snakket sammen på telefon. Det er helt fair og helt greit at de fra det sportslige apparatet ringer. Samtalen vi har med enten ham eller andre lar vi bli mellom oss, svarer Olsen.

Oilers vil ikke endre stilen

Stavanger Oilers tapte mandagens kamp mot Frisk Asker borte i Askerhallen. Dermed står det 1–1 to kamper ut i finaleserien,

Josh Soares

12 MINUTTER: Oilers' Josh Soares fik til sammen tolv utvisningsminutter i mandagens tap mot Frisk Asker.

Oilers-sportssjefen mener de mange utvisningene bidro til tapet.

– Det er klart at en del av de utvisningene ikke burde vært dømt. Det gjør det selvfølgelig vanskelig å vinne kampen, sier han.

Laget kommer ikke til å spille noe mindre fysisk i kampene som kommer.

– Vi vil ikke slutte å spille fysisk. En del av ishockeysporten er at det er en del taklinger. Det vil vi selvfølgelig fortsette med, sier Higson.

Dommerne kommer ikke til å legge om linja, men de vil ta høyde for hvordan hver enkelt kamp er, forteller dommersjef Olsen.

Onsdag møtes lagene til den tredje av potensielt syv finalekamper.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)