Solskjær tar selvkritikk: – Jeg skal ikke finne unnskyldninger

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær innrømmer etter tapet for Leicester at han gjorde dårlige vurderinger.

Solskjær

SE MÅLENE FRA KAOSKAMPEN: Det ble hele fem scoringer da Leicester slo Manchester United 3-2 lørdag.

– Vi fortjente å tape. For å være ærlig, så har vi hatt slike kamper en lang stund, sier Paul Pogba til BBC etter kampen.

4-2-tapet for Leicester kommer på toppen av flere haltende kamper for Manchester United den siste måneden.

Rødtrøyene har kun vunnet én av sine siste fem kamper i alle turneringer, og seieren var av den heldige sorten mot Villarreal (2-1) i mesterligaen.

Nå står også Manchester United med tre strake kamper uten seier i Premier League.

– Ikke prestert godt nok

Dermed øker presset på Ole Gunnar Solskjær. Den neste måneden er fylt av knalltøffe kamper.

– Er du langt unna svarene du ønsker, og finne det beste laget? spør Sky Sports-reporteren.

– Nei, jeg har mange gode spillere. Hver kamp er forskjellig. Du savner spillere som Fred og Edinson (Cavani), men jeg skal ikke finne unnskyldninger. Det er et lag med toppspillere, men vi har ikke produsert noe som er i nærheten av godt nok, svarer manageren.

Harry Maguire rakk akkurat kampstart i Leicester, men midtstopperen hadde en svak kamp på gamle trakter og var involvert i flere av baklengsmålene.

– Jeg velger laget. Harry hadde ingen plager, og jeg strekker hånda i været hvis det ikke funker. Noen ganger gjør det ikke det. Når vi slipper inn fire, har jeg nok gjort noen dårlige vurderinger, sier Solskjær til Sky Sports.

– Ikke bra i det hele tatt

Manchester United står nå overfor en viktig kamp mot Atalanta i mesterligaen.

Bare noen dager senere venter erkerival Liverpool i Premier League.

– Han vil få veldig mye press på seg fremover. Det de leverer nå, er ikke bra i det hele tatt. Flere og flere supportere kan snu. Det ser ut som laget stagnerer, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Haugstad er imidlertid klar på at han tror Solskjær fortsatt vil kjenne på støtte internt.

– Han er jo litt heldig at det ikke står en åpenbar kandidat klar. Jeg tror han fortsetter å få støtte innad i klubben, men presset eksternt øker, sier Haugstad.

Nå venter altså en kritisk måned med enda tøffere motstand. Liverpool, Tottenham og Manchester City er de tre neste motstanderne i Premier League.

– De har ingen energi på midtbanen. De er individualister. Det er ikke et lag, konkluderer tidligere Arsenal-spiller Paul Merson.

– Jeg tror han (Solskjær) får mindre tid med de kjøpene. Han har fått tid, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen, og tenker på blant andre Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho og Raphaël Varane.

Kaoskamp

Varane pådro seg en skade på landslagsoppdrag og mistet Leicester-kampen, men heller ikke de andre stjernene klarte å avgjøre den.

Drøyt ti minutter før slutt sendte Caglar Söyüncü hjemmelaget opp i en 2-1-ledelse, men det skulle vise seg å være bare starten på en ellevill avslutning.

Marcus Rashford fikk sine første minutter for sesongen, og mange trodde nok at comebacket ble kronet med 2-2 og ett poeng da han løp seg helt fri og ventet ut Kasper Schmeichel.

Men så, bare minuttet senere, svarte Leicester og ringreven Jamie Vardy. Da Manchester United startet råkjøret for en ny utligning, la Patson Daka på 4-2 på overtid.

Manchester United gikk utrolige 29 kamper uten bortetap i Premier League, men Leicester satte altså en stopper for rekordrekka.

Etterlengtet comeback

Rashford stod for et sjeldent lyspunkt for Manchester United lørdag. 23-åringen var gjennom en skulderoperasjon i august, men nå var han klar for sine første minutter denne sesongen.

I det 65. minutt kom Rashford inn for Sancho, som igjen slet med å sette sitt preg på kampen.

Storsigneringen fra Dortmund venter fortsatt på sitt første målpoeng for rødtrøyene denne sesongen.

Det er nå fire poeng opp til ligaleder Liverpool, men Chelsea kan øke avstanden med seier over Brentford lørdag kveld:

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

Kristian Eriksen
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

Vetlesen
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

– Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)