Solskjær tar selvkritikk: – Jeg skal ikke finne unnskyldninger

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær innrømmer etter tapet for Leicester at han gjorde dårlige vurderinger.

Solskjær

SE MÅLENE FRA KAOSKAMPEN: Det ble hele fem scoringer da Leicester slo Manchester United 3-2 lørdag.

– Vi fortjente å tape. For å være ærlig, så har vi hatt slike kamper en lang stund, sier Paul Pogba til BBC etter kampen.

4-2-tapet for Leicester kommer på toppen av flere haltende kamper for Manchester United den siste måneden.

Rødtrøyene har kun vunnet én av sine siste fem kamper i alle turneringer, og seieren var av den heldige sorten mot Villarreal (2-1) i mesterligaen.

Nå står også Manchester United med tre strake kamper uten seier i Premier League.

– Ikke prestert godt nok

Dermed øker presset på Ole Gunnar Solskjær. Den neste måneden er fylt av knalltøffe kamper.

– Er du langt unna svarene du ønsker, og finne det beste laget? spør Sky Sports-reporteren.

– Nei, jeg har mange gode spillere. Hver kamp er forskjellig. Du savner spillere som Fred og Edinson (Cavani), men jeg skal ikke finne unnskyldninger. Det er et lag med toppspillere, men vi har ikke produsert noe som er i nærheten av godt nok, svarer manageren.

Harry Maguire rakk akkurat kampstart i Leicester, men midtstopperen hadde en svak kamp på gamle trakter og var involvert i flere av baklengsmålene.

– Jeg velger laget. Harry hadde ingen plager, og jeg strekker hånda i været hvis det ikke funker. Noen ganger gjør det ikke det. Når vi slipper inn fire, har jeg nok gjort noen dårlige vurderinger, sier Solskjær til Sky Sports.

– Ikke bra i det hele tatt

Manchester United står nå overfor en viktig kamp mot Atalanta i mesterligaen.

Bare noen dager senere venter erkerival Liverpool i Premier League.

– Han vil få veldig mye press på seg fremover. Det de leverer nå, er ikke bra i det hele tatt. Flere og flere supportere kan snu. Det ser ut som laget stagnerer, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Haugstad er imidlertid klar på at han tror Solskjær fortsatt vil kjenne på støtte internt.

– Han er jo litt heldig at det ikke står en åpenbar kandidat klar. Jeg tror han fortsetter å få støtte innad i klubben, men presset eksternt øker, sier Haugstad.

Nå venter altså en kritisk måned med enda tøffere motstand. Liverpool, Tottenham og Manchester City er de tre neste motstanderne i Premier League.

– De har ingen energi på midtbanen. De er individualister. Det er ikke et lag, konkluderer tidligere Arsenal-spiller Paul Merson.

– Jeg tror han (Solskjær) får mindre tid med de kjøpene. Han har fått tid, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen, og tenker på blant andre Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho og Raphaël Varane.

Kaoskamp

Varane pådro seg en skade på landslagsoppdrag og mistet Leicester-kampen, men heller ikke de andre stjernene klarte å avgjøre den.

Drøyt ti minutter før slutt sendte Caglar Söyüncü hjemmelaget opp i en 2-1-ledelse, men det skulle vise seg å være bare starten på en ellevill avslutning.

Marcus Rashford fikk sine første minutter for sesongen, og mange trodde nok at comebacket ble kronet med 2-2 og ett poeng da han løp seg helt fri og ventet ut Kasper Schmeichel.

Men så, bare minuttet senere, svarte Leicester og ringreven Jamie Vardy. Da Manchester United startet råkjøret for en ny utligning, la Patson Daka på 4-2 på overtid.

Manchester United gikk utrolige 29 kamper uten bortetap i Premier League, men Leicester satte altså en stopper for rekordrekka.

Etterlengtet comeback

Rashford stod for et sjeldent lyspunkt for Manchester United lørdag. 23-åringen var gjennom en skulderoperasjon i august, men nå var han klar for sine første minutter denne sesongen.

I det 65. minutt kom Rashford inn for Sancho, som igjen slet med å sette sitt preg på kampen.

Storsigneringen fra Dortmund venter fortsatt på sitt første målpoeng for rødtrøyene denne sesongen.

Det er nå fire poeng opp til ligaleder Liverpool, men Chelsea kan øke avstanden med seier over Brentford lørdag kveld:

Sportsnyheter

«Nepo» forbløffet av Carlsens trekk: – En grov tabbe av Magnus

Et vanvittig sjakkdrama utspilte seg i Dubai lørdag: Magnus Carlsen hadde et solid overtak mot Jan Nepomnjasjtsjij, men to tabbetrekk endret alt. Utrolig nok klarte nordmannen å redde remis.

Siste nytt

 • Langrenn utsettes på grunn av kulde

  Det er sprengkaldt i Ruka der verdenscupens åpningshelg skulle avsluttes med jaktstart i 10 og 15 kilometer fristil for damer og menn søndag.

  Men på morgenkvisten kom meldingen om at damerennet, som var tenkt startet klokken 10:20, ble utsatt på grunn av sprengkulde.

  NRK-ekspert Torgeir Bjørn har vært mye ute i løypa og inspisert forholdene. Ifølge Bjørn har FIS (Det internasjonale skiforbundet) opplyst at det er 19,4 minusgrader på stadion, mens det er 23,2 minusgrader på løypas kaldeste punkt. Kuldegrensen i langrenn er 20 minusgrader.

  Men NRK får klokken 10:28 opplyst at damerennet utsettes til klokken 13:45 norsk tid. En endelig avgjørelse skal tas klokken 12:45. Damene har vært ute og varmet opp i morgentimene, men må nå avbryte oppvarmingen og trekke inn i varmen.

  NRK møtte langrennssjef Espen Bjervig i målområdet like etter juryens avgjørelse. Han legger ikke skjul på at situasjonen er utfordrende for utøverne.

  – Det er mye nerver her, du har kommet i gang og skal sette deg ned igjen. Men det er likt for alle. Om du er norsk, russisk, svensk eller tysk, så skal de gjøre det samme. Men det er tøft for utøverne, sier Bjervig, som deretter ble spurt om utøverne ønsket seg en endelig avgjørelse.

  – Det er det beste å få en endelig avgjørelse. Å sitte å vente er det verste. Det blir man sliten av og ikke minst nervøs av.

  Ifølge renndirektør i FIS (Det internasjonale skiforbundet), Pierre Mignerey, planlegger arrangøren for at herrelangrennet skal gå som oppsatt klokken 12:30.

  Søndag, Ruka
  Foto: Jann Post / NRK
 • Riiber slo hardt tilbake

  Jarl Magnus Riiber, som ble disket lørdag, hadde utstyret i orden og var best i kvalifiseringsrennet i dag.

  Også Jørgen Graabak med to sjuendeplasser fra de to første rennene fikk opp 131 meter og hadde det femte beste hoppet. Espen Bjørnstad hadde 133 meter og hadde det tiende beste hoppet, melder NTB.

  Alle de norske utøverne er klar for søndagens konkurranse som avslutter minitouren i Ruka.

 • Nedtur for Kilde i comebacket

  Etter et 316 dager langt skadeavbrekk var Aleksander Aamodt Kilde tilbake i verdenscupsirkuset. Han var best på trening, men da det virkelig gjaldt holdt det ikke helt inn for nordmannen.

  Kilde hang godt med fra start, men etter henget var han halvsekundet bak. Derfra og ut tapte han tid og i mål var han 1,01 sekund bak Matthias Mayer som vant. Dermed endte comebacket med en niendeplass.

  – Det var godt å komme i gang. Jeg vil si at en topp ti-plassering er greit. Litt som forventet egentlig, men samtidig har det gått veldig bra på trening da. Så jeg hadde lagt lista litt høyere kanskje, sier Kilde til NRK.

  – Når det ble som det ble i dag, startnummer 19 på forhold hvor det har snødd en meter på toppen og samtidig mørkt og høy hastighet, da ble det litt mye på en gang for å ta hjem noen seier.

  Heller ikke for Kjetil Jansrud gikk det veien i Canada. 36-åringen havnet litt for langt bak i den øverste delen av traseen og fortsatte å tape nedover løypa. Nordmannen endte på 18.-plass.

  – Litt skuffende avstand opp til de foran meg, men samtidig kanskje av de vanskeligere forholdene jeg har kjørt på i Lake Louise noen gang, sier Jansrud til NRK.

  Adrian Smiseth Sejersted leverte bra i øverste del av løypa, men tapte en del tid nedover. Han endte til slutt på 29.-plass. Henrik Røa ble nummer 53.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup
  Foto: Sergei Belski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal