Hopp til innhold

Dette skjer i EM i dag: Forventer fransk fyrverkeri

NRK-ekspertene har ulike forventninger til EM-kveldens første kamp, men de er fullstendig samstemte om hvem som går videre fra den siste.

STJERNER: Frankrike nevnes ofte som én av de aller største favorittene til å vinne hele mesterskapet.

STJERNER: Frankrike nevnes ofte som én av de aller største favorittene til å vinne hele mesterskapet.

Foto: Bernadett Szabo / Reuters

Dagens kamper

18:00 Kroatia – Spania (NRK)

21:00 Frankrike – Sveits (TV 2)

Dagens snakkiser

 • Gårsdagens EM-kveld bød på aldri så liten sjokk-exit da både VAR og Tsjekkia stjal overskriftene på bekostning av Nederland.
 • For første gang i Spanias historie har de bommet på fem strake straffespark. Det er derfor grunn til å tro at Luis Enriques menn kan bli ekstra nervøse dersom åttedelsfinalen mot Kroatia går til straffesparkkonkurranse.
 • Kveldens siste kamp blir det fjerde oppgjøret mellom Sveits og Frankrike i et mesterskap. Aldri har det gått i sveitsernes favør. Kan de klare det i kveld?

Kroatia – Spania

EM-kveldens første åttedelsfinale spilles mellom Kroatia og Spania. Her får vi trolig en skikkelig godbit mellom to lag som begge hadde kniven på strupen før forrige kamp, men taklet presset da det virkelig gjaldt.

Carl-Erik Torp

NRK-EKSPERT: Carl-Erik Torp

Foto: Julia Marie Naglestad

– Det er en veldig åpen fotballkamp, tror NRKs ekspert Carl-Erik Torp.

– I utgangspunktet er Spania favoritter, men Kroatia hadde en veldig god fotballkamp i siste gruppespillkamp og så bra ut der, men de har variert mye, fortsetter han.

Ekspertkollega Melissa Wiik-Kovács tviler på at kampen blir så åpen som Torp spår.

– Jeg gleder meg til å se Kroatia-Spania. Spania har ikke helt overbevist med spillet sitt, men med en overbevisende 5–0-seier over Slovakia er de soleklare favoritter, konstaterer hun.

Frankrike – Sveits

I kveldens siste kamp møter Sveits de regjerende verdensmesterne Frankrike. Førstnevnte tok seg videre til åttedelsfinalen etter Xherdan Shaqiri-show i gruppespillets siste oppgjør, men nå får de langt tøffere motstand.

NRKs eksperter er overbevist om at Frankrike kommer til å bryte ned Sveits.

– De kommer til å møte et sveitsisk lag som kommer til å ha høy intensitet, legge seg kompakte og prøve å utnytte de mulighetene, overgangene og dødballene de får. Men Frankrike er så komplette, sier Torp.

Frankrike sikret førsteplassen i «dødens gruppe» etter 1-0-seier over Tyskland, og uavgjort mot både Ungarn og Portugal. Større favoritter enn det «Les Blues» er, går det nesten ikke an å være, skal vi tro Torp.

– Blir de nødt til å slå innlegg, så har de gode spillere i Antoine Griezmann og Karim Benzema som kommer inn i boksen. De håndterer alle kampbilder, mener eksperten.

Melissa Wiik

NRK-EKSPERT: Melissa Wiik-Kovács.

Foto: NRK/Julia Marie Naglestad

I likhet med Torp er Wiik-Kovács skråsikker på hvem som sikrer seg en plass i kvartfinalen, og hun anser de som favoritter til å vinne mer enn bare kveldens oppgjør.

– Det er ingen tvil om at det er Frankrike som stikker av med seieren. Men gøy for Sveits å prøve seg i sluttspillet. Det stjernespekka laget til Frankrike kan gå hele veien til finalen, avslutter Wiik-Kovács.

Siste nytt

 • Baldauf røk ut av VM i kvartfinalen

  Felix Baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske Mohammadhadi A. Saravi i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd fredag.

  Det norske håpet røk 1-4 i møtet med Saravi og måtte håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. Da måtte Saravi gha vunnet sin semifinale mot Gabriel Kindelan og sikre seg finaleplass, men det skjedde ikke. Saravi tapte, og dermed er mesterskapet over for Baldauf.

  Felix Baldauf
  Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK
 • Warholm og Ingebrigtsen nominert til prestisjefull pris

  De to nybakte verdensmesterne, Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm, ble i dag nominert til årets mannlige friidrettsutøver i Europa.

  Avgjørelsen vil bestå av en fjerdedel fra stemmeavgivning på sosiale medier, sammen med en fjerdedel fra nasjonale forbund, presse og et ekspert panel.

  Forrige år ble Jakob Ingebrigtsen og Armand Duplantis de første i historien til å dele prisen på herresiden.

  Prisseremonien vil skje 21. oktober, i Vilnius i Litauen.

  Track & Field: Prefontaine Classic Press Conference
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Nedtur for Baldauf i kvartfinalen i bryte-VM

  Felix Baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske Mohammadhadi A. Saravi i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd fredag.

  Det norske håpet røk 1-4 i møtet med Saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering.

  Dersom Baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må Saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass.

  Baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren Giorgi Melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. Deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske Aleksandar Georgije Stjepanetic. Den duellen gikk Baldauf seirende ut av med hele 9-0.

  Kampen var avgjort allerede før pause. Oppgjøret ble stanset som følge av at Baldauf var i egen klasse poengmessig.

  Så kom tapet for Saravi. (NTB)

  baldauf
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste