Hopp til innhold

Pirates of the Caribbean-sangen hjalp Stina Nilsson i kampen om OL-billett

De norske reservene viste seg frem med en sjuendeplass på fredagens stafett, men ble distansert av et svekket svensk lag på andreplass. Blant annet presterte Stina Nilsson strålende med hjelp av favorittlåten på stadion.

Skiskyting Sverige

ELSKER MUSIKK: Stina Nilsson mener låtvalget på stadion i Ruhpolding hjalp henne til en god prestasjon fredag.

Foto: Nisse Schmidt/TT / NTB

Marte Olsbu Røiseland ledet det reservepregede norske stafettlaget i Ruhpolding. Med store deler av OL-laget på høydesamling fikk Røiseland med seg Karoline Knotten, Karoline Erdal og Ragnhild Femsteinevik på fredagens stafett.

Men Norges nest beste kvinner leverte så til de grader og med bare seks ekstraskudd gikk de inn til sjuendeplass.

Sverige stilte også med et reservepreget lag uten søstrene Öberg, men det svenske laget imponerte og gikk inn til en andreplass drøye halvminuttet bak vinneren Frankrike.

Sverige

JUBLET: Selv uten søstrene Öberg kunne Sverige juble for pallplass på stafetten.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

På den svenske andreetappen gikk Stina Nilsson sin første stafett i verdenscupen. Og med bare ett ekstraskudd og beste langrennstid var den tidligere langrennsløperen en viktig bidragsyter på det svenske laget.

Etter å ha vekslet ut bare sekunder bak teten, avslørte Nilsson en spesiell grunn til at hun skjøt så bra i dag.

– Jeg elsker når de spiller musikk når vi skyter, og jeg har nesten aldri fått det. Jeg var så glad for at de spilte den låten når jeg skjøt, sier Nilsson og sikter til kjenningslåten fra Pirates of the Caribbean-filmene som ble spilt på stadion i Ruhpolding.

– Var det derfor du holdt hodet kaldt?

– 100 prosent, slår Nilsson fast som har brukt nettopp den låten for å trene på presset på standplass hjemme i Østersund.

– Det er mye press på henne

Fredagens strålende prestasjon kommer i grevens tid for Nilsson som fortsatt kjemper om en billett til OL i Beijing. Det svenske laget skal ta ut OL-troppen etter denne helga.

Svenskenes landslagstrener Johannes Lukas var imponert over Nilsson etter stafetten.

– Fantastisk bra. Det er ikke lett, for det skrives mye om henne. Det er mye press på henne og alle vil se henne i en stafett. Hun går ut i en bra situasjon, og gjør det fantastisk bra, helt enkelt, skryter Lukas til NRK.

Ser vi henne i OL?

– Det er mulig, men jeg tar ikke uttaket her og nå. Det blir vanskelig, vi må tenke på alle detaljene i kveld og i morgen. Uansett så kommer vi til å ha et sterkt svensk lag i OL.

Nilssons største konkurrenter om en OL-plass er Johanna Skottheim og Mona Brorsson. Begge leverte også sterke prestasjoner på stafetten, men Skottheim innrømmer at hun kjenner på presset før OL-uttaket.

– Jeg har følt på et høyt press før dette. Jeg hadde et løp forrige uke og et løp denne uken der jeg måtte vise hva jeg kan for å slå meg inn. Derfor er jeg ekstra fornøyd med at jeg presterer slik jeg gjør, særlig på standplass, sier Skottheim til NRK.

Knotten

IMPONERTE: Karoline Knotten var blant de norske som leverte en god stafettetappe fredag.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

– Jeg psyket henne ut

Det norske OL-laget ble tatt ut etter verdenscupen i Oberhof forrige helg, men Marte Olsbu Røiseland og Karoline Knotten er de eneste representantene fra OL-laget på plass i Ruhpolding.

Til tross for OL-plassen har Knotten hatt en tøff sesong, men i Ruhpolding har det løsnet med en 12. plass på onsdagens sprint og en sterk stafettetappe fredag.

Spesielt ga fredagens duell med superstjernen Dorothea Wierer på standplass selvtillit.

– Det var gøy når hun stresset litt på liggende, jeg hørte hun bommet ekstraskuddet, så da tenkte jeg «yes, jeg psyket henne ut». Men hun var god på stå. Det var veldig gøy, sier Knotten til NRK.

Sammen med Røiseland og Knotten gikk Karoline Erdal og Ragnhild Femsteinevik fredagens stafett. De to rekruttløperne hang godt med verdensstjernene og sikret en flott sjuendeplass for det norske laget.

Siste nytt

  • Jönsson får to kampers utestengelse

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for epsoden.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    NRK oppdaterer saken.

    Jan Jönsson
  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP
  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal