Pirates of the Caribbean-sangen hjalp Stina Nilsson i kampen om OL-billett

De norske reservene viste seg frem med en sjuendeplass på fredagens stafett, men ble distansert av et svekket svensk lag på andreplass. Blant annet presterte Stina Nilsson strålende med hjelp av favorittlåten på stadion.

Skiskyting Sverige

ELSKER MUSIKK: Stina Nilsson mener låtvalget på stadion i Ruhpolding hjalp henne til en god prestasjon fredag.

Foto: Nisse Schmidt/TT / NTB

Marte Olsbu Røiseland ledet det reservepregede norske stafettlaget i Ruhpolding. Med store deler av OL-laget på høydesamling fikk Røiseland med seg Karoline Knotten, Karoline Erdal og Ragnhild Femsteinevik på fredagens stafett.

Men Norges nest beste kvinner leverte så til de grader og med bare seks ekstraskudd gikk de inn til sjuendeplass.

Sverige stilte også med et reservepreget lag uten søstrene Öberg, men det svenske laget imponerte og gikk inn til en andreplass drøye halvminuttet bak vinneren Frankrike.

Sverige

JUBLET: Selv uten søstrene Öberg kunne Sverige juble for pallplass på stafetten.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

På den svenske andreetappen gikk Stina Nilsson sin første stafett i verdenscupen. Og med bare ett ekstraskudd og beste langrennstid var den tidligere langrennsløperen en viktig bidragsyter på det svenske laget.

Etter å ha vekslet ut bare sekunder bak teten, avslørte Nilsson en spesiell grunn til at hun skjøt så bra i dag.

– Jeg elsker når de spiller musikk når vi skyter, og jeg har nesten aldri fått det. Jeg var så glad for at de spilte den låten når jeg skjøt, sier Nilsson og sikter til kjenningslåten fra Pirates of the Caribbean-filmene som ble spilt på stadion i Ruhpolding.

– Var det derfor du holdt hodet kaldt?

– 100 prosent, slår Nilsson fast som har brukt nettopp den låten for å trene på presset på standplass hjemme i Østersund.

– Det er mye press på henne

Fredagens strålende prestasjon kommer i grevens tid for Nilsson som fortsatt kjemper om en billett til OL i Beijing. Det svenske laget skal ta ut OL-troppen etter denne helga.

Svenskenes landslagstrener Johannes Lukas var imponert over Nilsson etter stafetten.

– Fantastisk bra. Det er ikke lett, for det skrives mye om henne. Det er mye press på henne og alle vil se henne i en stafett. Hun går ut i en bra situasjon, og gjør det fantastisk bra, helt enkelt, skryter Lukas til NRK.

Ser vi henne i OL?

– Det er mulig, men jeg tar ikke uttaket her og nå. Det blir vanskelig, vi må tenke på alle detaljene i kveld og i morgen. Uansett så kommer vi til å ha et sterkt svensk lag i OL.

Nilssons største konkurrenter om en OL-plass er Johanna Skottheim og Mona Brorsson. Begge leverte også sterke prestasjoner på stafetten, men Skottheim innrømmer at hun kjenner på presset før OL-uttaket.

– Jeg har følt på et høyt press før dette. Jeg hadde et løp forrige uke og et løp denne uken der jeg måtte vise hva jeg kan for å slå meg inn. Derfor er jeg ekstra fornøyd med at jeg presterer slik jeg gjør, særlig på standplass, sier Skottheim til NRK.

Knotten

IMPONERTE: Karoline Knotten var blant de norske som leverte en god stafettetappe fredag.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

– Jeg psyket henne ut

Det norske OL-laget ble tatt ut etter verdenscupen i Oberhof forrige helg, men Marte Olsbu Røiseland og Karoline Knotten er de eneste representantene fra OL-laget på plass i Ruhpolding.

Til tross for OL-plassen har Knotten hatt en tøff sesong, men i Ruhpolding har det løsnet med en 12. plass på onsdagens sprint og en sterk stafettetappe fredag.

Spesielt ga fredagens duell med superstjernen Dorothea Wierer på standplass selvtillit.

– Det var gøy når hun stresset litt på liggende, jeg hørte hun bommet ekstraskuddet, så da tenkte jeg «yes, jeg psyket henne ut». Men hun var god på stå. Det var veldig gøy, sier Knotten til NRK.

Sammen med Røiseland og Knotten gikk Karoline Erdal og Ragnhild Femsteinevik fredagens stafett. De to rekruttløperne hang godt med verdensstjernene og sikret en flott sjuendeplass for det norske laget.

Siste nytt

 • BBC: Lampard tilbudt jobben som Everton-manager

  Everton har tilbudt Frank Lampard jobben som manager i klubben, melder BBC, som hevder at han fikk tilbudet etter en intervjurunde og et styremøte fredag.

  Lampard har vært uten jobb siden han fikk sparken som Chelsea-manager for ett år siden. Han fikk 18 måneder som sjef i klubben han i mange år tjente som spiller, og der han skaffet seg status som klubblegende.

  Soccer Chelsea Lampard
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Glenn Solberg ledet Sverige til EM-finale

  Keeper Andreas Palicka ble helten med avgjørende redninger i sluttsekundene da Sverige halte i land 34-33-seier over Frankrike og tok seg til EM-finale.

  Et par sekunder før slutt brøt Ludovic Fabregas gjennom og kastet seg inn for å satte inn utligningsmålet, men Palicka satte seg rett og slett på ballen. Dermed kunne landslagssjef Glenn Solberg juble på sidelinja. Han har ledet sitt svenske landslag til finale etter noen svært dramatiske kamper. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Frankrike - Sverige
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Spania slo ut EM-favoritt Danmark

  Danmark kom til fredagens EM-semifinale mot Spania som stor favoritt, men kom til kort mot tittelforsvarer Spania, som vant 29-25.

  Danmark er regjerende verdensmester og tok med seg OL-sølv hjem fra Tokyo i fjor, begge ganger etter å ha slått Spania i semifinalen. I EM må laget fortsatt vente på sin første finale siden 2014.

  Spania fortsetter på sin side ferden mot det som kan bli lagets tredje EM-triumf på rad.

  Det så lenge ut til å skulle gå helt fint for danskene. I første omgang ledet danskene med inntil fire mål. Lasse Svan satte inn 14-11 et drøyt minutt før pause, men to spanske reduseringer gjorde at den danske ledelsen halvveis var 14-13.

  Etter pause var Spania best. To raske mål av Barcelona-spiller Aleix Gómez sendte laget i ledelse første gang på 17-16, og danskene kom aldri à jour igjen.

  EM i håndball for menn 2022: Spania - Danmark
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal