Mener svensken har startet psykologisk spill: – Han prøver å lure oss

Sebastian Samuelsson sa han var i dårlig form da han kom til Oberhof, men dro fra det tyske skiskyttermekkaet med en andreplass på jaktstarten. Nå mener de norske gutta at svensken har startet det psykologiske spillet før OL.

Biathlon, IBU World Cup, day 9, Men's 12,5 km Pursuit

NARRESPILL: Vetle Sjåstad Christiansen og Sebastian Samuelsson har en god tone, men førstnevnte mener det psykologiske spillet før OL har begynt.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

For i begynnelsen av verdenscuphelgen i Oberhof gjorde Samuelsson alt for å spille ned sin egen form.

– Jeg kjenner meg i ganske dårlig form. Jeg blir overrasket om jeg gjør noe topprenn, sa Samuelsson til den svenske avisa Expressen.

Årsaken var svenskenes plan om å legge inn en periode med hardtrening i juleferien. «Söta bror» har derfor vært klare på at formen nå skulle være svak.

– Det ser veldig bra ut før Beijing, men kanskje mindre bra for denne helgen, fulgte svenskenes stjerne opp.

Det fikk de norske gutta selvfølgelig med seg, og etter at Samuelsson gikk inn til en andreplass på jaktstarten i Oberhof søndag, kunne de ikke dy seg.

Vetle Sjåstad Christiansen mener svensken har startet et narrespill før OL.

– Jeg tror han bare prøver å lure oss og psyke oss ut, sier Sjåstad Christiansen.

– Jeg hørte de si i går at det var helt som planlagt at de skulle gjøre det dårlig, men kanskje Sebbe (Samuelsson) har glemt planen, spøker Sturla Holm Lægreid.

– Er det litt mind games mellom dere?

– Ja, selvfølgelig. Vi prøver å lure hverandre så mye som mulig. Det er mest vennskapelig tone mellom oss, men vi vil jo aller helst slå svenskene, forsikrer Lægreid.

Lægreid og Samuelsson

VENNER: Sturla Holm Lægreid, Ingrid Tandrevold og Sebastian Samuelsson viser at det er en god tone mellom den norske og svenske leiren.

Foto: MICHAL CIZEK / AFP

– Jeg lurer ingen

Samuelsson fastholder at han føler seg i dårlig form når han blir konfrontert med Christiansen og Lægreids uttalelser.

– Jeg lurer ingen. Tror man så i fjor at jeg ikke gikk så bra i Oberhof og Anterselva, men i VM var jeg i god form og jeg prøver å gjøre noe liknende i år. Men nivået mitt er bedre i år så jeg tror jeg er i en bedre fase nå, mener svenskenes største OL-håp på herresiden.

Biathlon, IBU World Cup, day 9, Men's 12,5 km Pursuit

STERK KONKURRENT: Samuelsson tror nordmennene frykter han i OL.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Han legger også til at han har veldig mye å hente formmessig de neste ukene.

– Bør Norge frykte deg i OL?

– Ja, det tror jeg faktisk de gjør, smiler han lurt.

– Vi har minst like mye å gå på

Sjåstad Christiansen lar seg ikke skremme av at Samuelsson leverer så godt til tross for det han mener er dårlig form.

– Jeg tror vi har minst like mye å gå på som Sebbe har, forsikrer geilingen.

Han mener man kunne se konturene av at flere av skiskytterne hadde begynt å tenke mot OL denne helga.

– Det er nok noen som har trent mer enn andre i jula og begynt å tenke på det som skjer om en måned. Man må nesten tørre å trene litt nå hvis man skal ha noe å slippe opp med inn mot OL. Da må man bare akseptere å være i litt dårligere form nå, sier Sjåstad Christiansen som selv ikke var i sin beste form i Oberhof.

Nå skal geilingen til høyden i italienske Lavazè for prikke inn toppformen til OL. Det samme skal Sturla Holm Lægreid. Derfor står de, sammen med resten av gutta på elitelaget, over verdenscuprunden i Ruhpolding.

Sportsnyheter

Vilde Nilsen 2,8 sekunder bak en gullmedalje: – Jeg slet med å stå på beina

Det ble et dramatisk oppgjør om sekunder da Vilde Nilsen (21) tok VM-sølv i VM i snøsport på Lillehammer tirsdag. 21-åringen var kun 2,8 sekunder bak gullvinneren Ludmila Liasjenko.

Siste nytt

 • EM: Tyskland svekka av korona

  Tysklands EM-tropp i handball er råka av to nye koronatilfelle og har berre 14 spelarar tilgjengeleg til kampen mot Polen i kveld.

  Begge disse laga blir norske motstandarar i hovudrunden i kampar torsdag og fredag.

  Tyskland har hatt koronatrøbbel også i før EM. Per måndag er det ni tyske spelarar som har gitt frå seg positiv koronatest.

  Tyskerne henta inn nye spelarar tysdag, men disse må gjennom et testregime før de kan inkluderast i troppen.

  Alle de seks laga i hovudrundegruppa er innlosjert på same hotell i Bratislava. Der sjekka også Noregs tropp inn tysdag.

  – Det er ei utfordring, og det er mat. Vi er sett opp for å dele matsal med Polen, seier Noregs landslagslege Thomas Torgalsen til NTB.

  Ingen spelarar eller leiarar i den norske troppen har gitt frå seg positiv koronatest i oppkøyringa til EM eller under meisterskapen.

  Johannes Golla, Tyskland
  Foto: RADOVAN STOKLASA / Reuters
 • God start for curling-kvinnene

  Noregs kvinnelandslag i curling fekk ein god start på VM-kvalifiseringa med 10–1 over vertsnasjonen Finland.

  Det norske laget skulle etter oppsettet møte Tsjekkia seinare tysdag, men den kampen fall bort etter at to tsjekkiske spelarar avga positive koronaprøver då dei kom til til Finland, og resten av laget hamna i karantene. Dermed forsvann ein av favorittane.

  På laget i kvalifiseringa spelar Martine Rønning, Eirin Mesloe, Mille Haslev Nordbye og skip Marianne Rørvik.

  Kristin Skaslien spelte på laget som sikra opprykk til A-gruppa i EM, men ho prioriterer opplading til OL-turneringa i miks-dobbel og blir erstatta i kvalifiseringa av Mesloe.

  Seks lag deltar i kvalifiseringa, og dei to beste går til VM i Canada i mars.

  Marianne Rørvik
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • 22 nye utøvere klare for Beijing-OL

  Det er nå tatt ut de siste 22 utøverne til OL i Beijing.

  Den norske troppen besto fra før av 59 utøvere. Torsdag ble den utvidet med i hovedsak skihoppere og alpinister. Uttaket inneholdt få store overraskelser.

  Slik så tirsdagens uttak ut i sin helhet:

  Alpint:

  Lucas Braathen (Bærums Skiklub), Timon Haugan (Oppdal), Mina Fürst Holtmann (Bærums), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Atle Lie McGrath (Bærum), Ragnhild Mowinckel (Rival), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Sebastian Foss Solevåg (Spjelkavik), Thea Louise Stjernesund (Hakadal), Maria Therese Tviberg (Geilo), Rasmus Windingstad (Bærum).

  Friski:

  Tormod Frostad (Bærum).

  Hopp:

  Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Johann André Forfang (Tromsø), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta), Daniel-André Tande (Kongsberg).

  Snowboard:

  Ståle Sandbech (Bærum).

  FIS Ski World Cup Men's Super G
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal