Presidenten latterliggjøres – har ikke gitt opp superliga-drøm

De gjenværende lagene i superligaen i fotball sier i en uttalelse at de nå ser på hvordan de kan omforme prosjektet etter at alle de engelske lagene trakk seg.

Perez og Zidane.

PRESIDENTEN: De engelske klubbene har trukket seg. Nå ser Florentino Pérez og de gjenværende lagene i superligaen på hvilke muligheter de har videre.

Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Den europeiske superligaen i fotball falt tirsdag sammen som et korthus. Alle de seks Premier League-klubbene trakk seg en etter en.

Dermed kan det virke som om prosjektet er dødt. Men i en pressemelding fra superligaen like etter midnatt natt til onsdag kommer det frem at den nye turneringen ikke har gitt opp.

«Under de nåværende omstendighetene skal vi se på hvordan vi kan omforme prosjektet – med bakgrunn i vårt mål om å alltid gi fansen den beste mulige opplevelsen samtidig som vi øker solidaritetsutbetalingene til hele fotballsamfunnet,» heter det i uttalelsen.

«Superlatterlig»

Samtidig som de engelske klubbene har kastet inn håndkleet, verserer rykter om at italienske Inter vil gjøre det samme.

Dermed er det Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, AC Milan og Real Madrid som er igjen av de tolv klubbene opprinnelige klubbene.

Det får den spanske storavisen Marca til å slakte prosjektet, ledet av nettopp Real Madrids president Florentino Pérez.

Onsdag 21. april Marca

SLAKT: Forsiden til den spanske avisen Marca onsdag.

Foto: Faksimile / Marca

På onsdagens avisforside omtales prosjektet slik: «Superlatterlig».

Samme avis gjenga et sitat gitt av Perez gitt til den franske avisen L'Équipe, før de engelske trakk seg. Da hadde presidenten tilsynelatende fortsatt troen på prosjektet.

– Situasjonen er så alvorlig at alle er enige om å gjennomføre dette prosjektet og søke en løsning. Ingen ble presset, sa Perez tirsdag kveld.

I nattens pressemelding skriver de gjenværende utbryterklubbene at de engelske klubbene trakk seg som følge av et enormt press mot dem, og at de er overbevist om at forslaget er «fullt i tråd med europeiske lover og reguleringer».

De viser til en kjennelse fra tirsdag som forbyr Fifa og Uefa om å gripe inn mot planene om superligaen eller straffe de involverte.

– Systemet fungerer ikke

For planene om en ny liga og lukket liga for de beste møtte motbør allerede fra start. Uefa, Fifa, fans, spillere, trenere og politikere langet ut mot de tolv klubbene og deres planer.

Landslagssjef Ståle Solbakken omtalte prosjektet som «hjernedødt». Nils Arne Eggen fulgte opp med «nærmest kriminelt».

Spillere fra hele verden markerte sin avsky på sosiale medier som Twitter og Instagram.

Fotballens superliga

HALVPARTEN Av de i alt tolv opprinnelige klubbene er halvparten igjen, etter at også Inter trolig forsvinner.

Foto: Dado Ruvic / Reuters

Samtidig stod Real-president Perez på sitt og mente det ikke ville være mulig å overleve uten en ny turnering. Noe som og kommer frem i pressemeldingen som ble sendt ut natt til onsdag.

«Vi foreslår en nye europeisk turnering fordi det eksisterende systemet ikke fungerer. Vårt forslag har som mål å la sporten utvikle seg og skape ressurser og stabilitet for hele fotballpyramiden, inkludert hjelp til å overkomme de økonomiske vanskelighetene hele fotballsamfunnet opplever som følge av pandemien,» skriver de gjenværende klubbene.

Hva som nå vil skje videre og hva som i så fall vil bli endret med prosjektet, sier ikke pressemeldingen noe om.

Siste nytt

 • Greitt utgangspunkt for Hovland

  Viktor Hovland gjekk første runde i PGA-turneringa i North Carolina på 69 slag etter fire birdiar og to bogeyar. Dermed er han fint plassert. Da han gjekk av banen var han på ein delt åttandeplass.

  Valspar Championship - Final Round
  Foto: Julio Aguilar / AFP
 • Qatar-utvalgets kommer 18. mai

  Qatar-utvalgets rapport blir lagt fram 18. mai, opplyser utvalgets leder Sven Mollekleiv til VG.

  Til avisen sier han at han ønsket at rapporten skulle legges fram fire dager før.

  – Det ønsket jeg. Så forstår jeg alle argumentene om 18. mai. Det var så mange både i fotballen og utenfor, og fordi vi ville ha med oss alle, at vi da ikke tok den «inneklemte» fredagen, sier Mollekleiv.

  En mulig norsk boikott av neste års fotball-VM i Qatar skal stemmes over på et ekstraordinært fotballting 20. juni. Fram til det jobber utvalget med å utrede konsekvensene av blant annet en eventuell boikott.

  Idrettstinget 2019
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Går sammen om vaksine til OL

  Pfizer har inngått en avtale med Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) om å tilby koronavaksine til involverte i Tokyo-lekene, melder nyhetsbyrået AFP.

  Leveringen til OL-involverte skal ifølge Pfizer og samarbeidsparteneren BioNTech starte i slutten av mai. Lekene starter i slutten av juli. Det er uklart om Norge vil takke ja til tilbudet.

  – Vi kjenner selvsagt til det og sitter i et OL-møte nå, men det er for tidlig å kommentere, sier Olympiatoppens lege Thomas Torgalsen til VG.

  – Vi forholder jo oss ikke til IOC, men norske myndigheter. Uansett synes jeg dette er positivt nytt. Jo flere som er vaksinert før de kommer til Tokyo, jo tryggere er det for alle, sier Gjert Ingebrigtsen til NTB.

  Vaksine
  Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal