Presidenten latterliggjøres – har ikke gitt opp superliga-drøm

De gjenværende lagene i superligaen i fotball sier i en uttalelse at de nå ser på hvordan de kan omforme prosjektet etter at alle de engelske lagene trakk seg.

Perez og Zidane.

PRESIDENTEN: De engelske klubbene har trukket seg. Nå ser Florentino Pérez og de gjenværende lagene i superligaen på hvilke muligheter de har videre.

Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Den europeiske superligaen i fotball falt tirsdag sammen som et korthus. Alle de seks Premier League-klubbene trakk seg en etter en.

Dermed kan det virke som om prosjektet er dødt. Men i en pressemelding fra superligaen like etter midnatt natt til onsdag kommer det frem at den nye turneringen ikke har gitt opp.

«Under de nåværende omstendighetene skal vi se på hvordan vi kan omforme prosjektet – med bakgrunn i vårt mål om å alltid gi fansen den beste mulige opplevelsen samtidig som vi øker solidaritetsutbetalingene til hele fotballsamfunnet,» heter det i uttalelsen.

«Superlatterlig»

Samtidig som de engelske klubbene har kastet inn håndkleet, verserer rykter om at italienske Inter vil gjøre det samme.

Dermed er det Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, AC Milan og Real Madrid som er igjen av de tolv klubbene opprinnelige klubbene.

Det får den spanske storavisen Marca til å slakte prosjektet, ledet av nettopp Real Madrids president Florentino Pérez.

Onsdag 21. april Marca

SLAKT: Forsiden til den spanske avisen Marca onsdag.

Foto: Faksimile / Marca

På onsdagens avisforside omtales prosjektet slik: «Superlatterlig».

Samme avis gjenga et sitat gitt av Perez gitt til den franske avisen L'Équipe, før de engelske trakk seg. Da hadde presidenten tilsynelatende fortsatt troen på prosjektet.

– Situasjonen er så alvorlig at alle er enige om å gjennomføre dette prosjektet og søke en løsning. Ingen ble presset, sa Perez tirsdag kveld.

I nattens pressemelding skriver de gjenværende utbryterklubbene at de engelske klubbene trakk seg som følge av et enormt press mot dem, og at de er overbevist om at forslaget er «fullt i tråd med europeiske lover og reguleringer».

De viser til en kjennelse fra tirsdag som forbyr Fifa og Uefa om å gripe inn mot planene om superligaen eller straffe de involverte.

– Systemet fungerer ikke

For planene om en ny liga og lukket liga for de beste møtte motbør allerede fra start. Uefa, Fifa, fans, spillere, trenere og politikere langet ut mot de tolv klubbene og deres planer.

Landslagssjef Ståle Solbakken omtalte prosjektet som «hjernedødt». Nils Arne Eggen fulgte opp med «nærmest kriminelt».

Spillere fra hele verden markerte sin avsky på sosiale medier som Twitter og Instagram.

Fotballens superliga

HALVPARTEN Av de i alt tolv opprinnelige klubbene er halvparten igjen, etter at også Inter trolig forsvinner.

Foto: Dado Ruvic / Reuters

Samtidig stod Real-president Perez på sitt og mente det ikke ville være mulig å overleve uten en ny turnering. Noe som og kommer frem i pressemeldingen som ble sendt ut natt til onsdag.

«Vi foreslår en nye europeisk turnering fordi det eksisterende systemet ikke fungerer. Vårt forslag har som mål å la sporten utvikle seg og skape ressurser og stabilitet for hele fotballpyramiden, inkludert hjelp til å overkomme de økonomiske vanskelighetene hele fotballsamfunnet opplever som følge av pandemien,» skriver de gjenværende klubbene.

Hva som nå vil skje videre og hva som i så fall vil bli endret med prosjektet, sier ikke pressemeldingen noe om.

Siste nytt

 • Brann i kjempetrøbbel etter 0–4

  Magnus Wolff Eikrem sesongdebuterte fra start med stil, mens Ohi Omoijuanfo ble hattrickhelt for Molde. Etter 0–4-tap ser det bekmørkt ut for Brann.

  Brann slapp inn tre i begge de første kampene, og det ble enda verre borte mot Molde. Blåtrøyene viste gulltendenser og reiste seg etter 3–3 mot Tromsø.

  For Molde ble et forrykende kvarter i første omgang avgjørende. Vertene hadde ballen i nettet fire ganger, men bare tre av scoringene ble godkjent.

  – Vi klarer ikke å forsvare oss, tordnet Brann-trener Kåre Ingebrigtsen i pausen.

  Han har litt av hvert å jobbe med etter tre strake tap. Brann har åpnet sesongen katastrofalt, og i neste kamper venter Rosenborg og Bodø Glimt. For Molde venter Rosenborg og Vålerenga. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Brann
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Atlético snudde til viktig seier

  Atlético Madrid kom under mot Osasuna og så ut til å ha servert byrival Real Madrid ligagullet i spansk fotball. Men alt snudde i sluttminuttene.

  87 minutter var spilt da Luis Suárez satte inn 2–1-målet som sørget for at Atlético fortsatt er to poeng foran Real før det hele skal avgjøres i siste serierunde neste helg.

  Mens Real gjorde jobben med 1-0-seier over Athletic Bilbao på bortebane, måtte naboen virkelig kjempe for seieren i sin hjemmekamp mot Osasuna.

  Dermed har Atlético 83 poeng foran siste serierunde, mens Real Madrid har 81. Dersom lagene skulle ende på samme poengsum, vil tittelen gå til Real Madrid, ettersom de er foran byrivalen på innbyrdes oppgjør.

  Real tar imot Villarreal i siste runde, mens Atlético spiller borte mot Valladolid. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal