Hopp til innhold

Danske kvinnespillere streiker: – Se hva de har fått til i Norge

To uker etter at det norske kvinnelandslaget i fotball fikk nyheten om likelønn, streiker deres danske kollegaer for å oppnå bedre økonomiske vilkår.

FBL-EURO-2017-WOMEN-GER-DEN

BOIKOTT: Sanne Troelsgaard vil ikke ta på seg landslagsdrakten før de økonomiske kravene mot DBU er innfridd.

Foto: KAY INT VEEN / AFP

– Se våre norske venner, hva de har gjort der oppe, sier en tydelig oppgitt Sanne Troelsgaard til Dansk Radio.

Sammen med landslagskollegaene valgte 29-åringen mandag å ikke møte til trening, bare få dager før VM-kvalifiseringskampen mot Sverige fredag.

Tirsdag uteble spillerne fra trening for andre dag på rad.

Et økonomisk spørsmål

Det danske kvinnelandslaget og Dansk Boldspils-Union (DBU) har vært i en langvarig konflikt der uenigheter om arbeidsgiveravtale og økonomi har vært sentrale.

I september måtte en privatkamp mot Nederland avlyses som følge av brudd i forhandlingene, men dagen før VM-kvalifiseringskampen mot Ungarn ble det inngått en delavtale.

– Alle de prinsipielle tingene er på plass, nå er det økonomien som mangler, forklarer Sanne Troelsgaard.

DBU har tilbudt en økning på rammeavtalen fra 2,6 millioner danske kroner til 4,6 millioner danske kroner. Det mener det danske kvinnelandslaget ikke er godt nok.

– Det er like under 500.000 som skiller. Vi har et lag som skal kunne trene ordentlig og da krever det litt på økonomien, sier Troelsgaard.

Ville gjøre som Norge

Tidligere i oktober ga det norske herrelandslaget avkall på 550.000 kroner i lønn for å oppnå likelønn mellom landslagene. Det danske herrelandslaget har på sin side tidligere tilbudt seg å avse rundt 650.000 norske kroner i lønn til kvinnene.

– Kvinnene skal ikke ha dårligere rettigheter enn oss, sa kaptein for det danske herrelandslaget, Simon Kjær, til den danske spillerforeningen.

Ingen avtale – ingen kamp

I september ble VM-kvalifiseringskampen mot Ungarn reddet av en delavtale. Den muligheten er ikke til stede denne gangen, mener Troelsgaard.

– Vi ble enige sist om at vi skulle ha denne avtalen på plass nå. Jeg er veldig overrasket over at vi står her nå uten en avtale.

DBU har heller ikke kommet til en avtale med U21-landslaget for herrer, som også varsler boikott om en avtale ikke kommer plass.

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • Haaland blir karakter i mobilspill

    Erling Braut Haaland har inngått et samarbeid med det populære mobilspillet Clash of Clans.

    Det skriver selskapet bak spillet, Supercell, i en pressemelding tirsdag formiddag.

    Samtidig har det blitt laget en egen Haaland-karakter i spillet, som spilles av millioner verden over. Haalands karakter har fått navnet «Barbarian King».

    – Det har vært vanskelig å holde dette hemmelig, sier Haaland i pressemeldingen, hvor han avslører at har god kjennskap til spillet.

    – Jeg har vært en stor fan av spillet i lang tid og vet alt om det, så å dukke opp som en karakter i spillet er virkelig kult, sier Haaland.

    Haaland Clash of Clans
    Foto: Supercell
  • Norsk lag tok VM-tittelen i cheerleading

    Norske Viqueens Cheerleaders kunne i natt slippe jubelen løs etter å ha blitt verdensmestre for klubblag i Orlando.

    Viqueens konkurrerte i International Open Level 7 og vant foran amerikanske GymTyme All-Stars og Gothenburg Cheer One fra Sverige.

    Det norske cheerleading-laget har lagt ut en rekke innlegg på historiefunksjonen til Instagram, der de feirer verdensmestertittelen.

  • Forlenger med storklubben – får superlønn

    Travis Kelce tar to nye år hos Superbowl-mester Kansas City Chiefs. Den amerikanske NFL-stjernen, som også er kjent som Taylor Swifts kjæreste, har signert en avtale som gir ham hele 34,3 millioner dollar, eller 378 millioner kroner etter dagens kurs. Det opplyser NFL selv på sine nettsider, ifølge danske Ritzau.

    Kelce, som er tight end, har spilt 11 sesonger i NFL. Avtalen gjør han til en av de best betalte spillerne i denne posisjonen.

    Travis Kelce
    Foto: PATRICK T. FALLON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal