NRK-ekspert: – Så uproft som det går an

Spillere fra det danske futsal-landslaget skal representere Danmark mot Slovakia. Det får Carl-Erik Torp til å fyre.

Åge HAreide

SKAL IKKE LEDE LAGET: Åge Hareide.

Foto: Johannes Eisele / AFP

Dansk fotball er i sponsortrøbbel, og før onsdagens treningskamp mot Slovakia har alle spillerne som er organiserte meldt forfall. Det betyr at det ikke er noen profesjonelle toppspillere i troppen, og nå melder mange danske medier at kampen skal gå som normalt, og at Danmarks vanlige tropp blirr erstattet av landslaget i futsal - altså innefotball.

Nettstedet bold.dk melder at spillerne skal møtes klokken 13 tirsdag og deretter fly til Slovakia der Danmark etter planen skal spille treningskamp onsdag.

Den danske avisen B.T. hevder å ha flere kilder på dette, men kommunikasjonssjef i det danske forbundet, Jakob Høyer, har ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Overfor Danmarks Radio bekrefter imidlertid Slovakias fotballforbund at det har fått beskjed fra sine danske kolleger om at Danmark har et lag klart.

Trodde det var tull

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er tidlige landslagsspiller og assistenttrener for det norske futsallandslaget. Han er meget overrasket over at DBU vil bruke futsalspillere.

– Da jeg leste det først tenkte jeg at det bare var tull. Det er to forskjellige idretter. Selv om det foregår med beina og ballen er ballen, skoene, dekket, banen og de fysiske kravene annerledes.

Carl-Erik Torp

– TRODDE DET VAR TULL: NRKs fotballekspert lar seg provosere av framferden til det danske fotballforbundet.

Foto: Julia Marie Naglestad

Har det noen hensikt å gjennomføre denne kampen?

– Nei, overhodet ikke. Det er så uproft som det går an å få det. Det er fullstendig totalt respektløst fra det danske forbundet. De vil få en betydelig ripe i lakken av dette her.

De danske mediene skriver at futsalidretten skal ha blitt lovet mer penger.

– Det føles veldig skittent om DBU lover flere midler inn i futsalen for at de skal løse denne situasjonen. Da stiller de futsalspillerne og futsaldivisjonen i en veldig vanskelig situasjon, for de er desperate etter midler, sier han.

Konflikt med forbundet

Som en direkte følge av konflikten som forhindrer DBU i å benytte de spillerne som landslagstrener Åge Hareide opprinnelig hadde tatt ut, har DBU vært på jakt etter erstattere i lavere divisjoner.

NRK har vært i kontakt med Åge Hareide, som ikke skal lede laget i de to kampene.

«Jeg har ingen kommentarer å komme med», skriver Hareide i en SMS, på spørsmål om det ikke er helt naturlig at han svarer på spørsmål om den pågående konflikten i hans eget forbund og spillerne han trener.

Dette skjer for å unngå avlysninger slik kvinnelandslaget var ute for sist år.

Flere spillere har under marsjen gitt uttrykk for at de var klare til å stille opp, men bare for senere å trekke utsagnene tilbake.

Ned i rekkene

Mandag ble det kjent at DBU hadde henvendt seg til klubbene i 2.-divisjon, der det finnes spillere med amatørstatus og som ikke er medlemmer av Spillerforeningen.

Spillerforeningens medlemmer har gjort det klart at det ikke er aktuelt å stille opp for Danmark så lenge konflikten er fastlåst.

Mens enkelte klubber har uttrykt at de er svært negative til DBUs forespørsel, har andre vært mer positive. Klubben Tarup Paarup meddelte tirsdag at de hadde oppfordret sin spillere til å si ja til DBUs henvendelse.

Gjentok gammelt tilbud

Kort tid etter saken i bold.dk ble offentliggjort, ga de opprinnelige landslagsuttatte spillerne lyd fra seg igjen. De oppfordret på ny DBU til å finne en løsning.

– Vi er nødt til å finne en løsning nå. Grøftene kan ikke graves dypere. Vi strekker gjerne hånden fram igjen, selv om DBU slo den vekk i første forsøk. La oss fornye den gamle avtalen med én måned, sier Tottenham-spilleren Christian Eriksen.

Tilbudet er det samme som ble avslått i helgen, og som DBU tolket som et avslag fra spillerne.

– Helt ærlig, DBU. Kan vi ikke forlenge avtalen på bare én måned? La oss snakke sammen som voksne mennesker, sier Thomas Delaney.

DBU skal ha chartret et fly som står klart til å frakte spillerne til Slovakia. Kampen skal spilles i Trnava, som ligger drøyt 40 minutter unna den slovakiske hovedstaden Bratislava.

Søndag skal Danmark spille mot Wales i nasjonsligaen.

Les også: Såpeoperatilstander i dansk fotball – kan bli landslag med spillere fra nivå 2 og 3

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ruud avanserer på rankingen

  Som ventet er Casper Ruud ranket som nummer 15 på siste ATP-ranking etter innsatsen i Roland-Garros.

  Casper Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Paris, men det holdt likevel til å avansere til 15.-plass. Nordmannen har aldri vært høyere rangert.

  Nordmannen tok tilsvarende plassering som i fjorårets utgave av Grand Slam-turneringen i Paris, og dermed tapte han ingen rankingpoeng. Ruud passerte franskmannen Gaël Monfils, som røk ut i andre runde i turneringen. (NTB)

  French Open
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Eriksen: – Jeg gir ikke opp

  Christian Eriksen har uttalt seg for første gang til media etter at han fikk hjertestans under EM-kampen mellom Danmark og Finland lørdag.

  Uttalelsen er gitt via agenten Martin Schoots til den italienske avisen La Gazzetta dello Sport. Til avisen sier agenten på vegne av den danske stjernen:

  – Takk skal dere ha, jeg gir ikke opp. Jeg føler meg bedre nå, men jeg vil forstå hva som skjedde. Jeg vil si takk til alle for hva de gjorde for meg, sier Eriksen ifølge avisen.

  29-åringen har vært innlagt på Rigshospitalet i København siden lørdag, og skal etter forholdene ha det bra.

  Denmark Finland Euro 2020 Soccer
  Foto: Stuart Franklin / AP
 • Målløs Sarpsborg-debut for Bohinen

  Den ferske Sarpsborg-treneren Lars Bohinen fikk se sine elever spille 0-0 hjemme mot Brann i Eliteserien søndag.

  Det skjedde i en kamp uten mange store sjanser, men der Sarpsborg kan være noe lettet over at Branns Moonga Simba ble stoppet av tverrliggeren drøye ti minutter før slutt.

  – Det var vel kanskje ikke festspill, men jeg synes vi spesielt i første omgang prøver på en del av det vi har trent på og avtalt. I 2. omgang mister vi litt struktur, gir bort ballen for tidlig og klarer ikke å etablere nok angrep, sa Bohinen til Discovery.

  Vertene hadde lenge god kontroll defensivt og var også det lille hakket bedre enn gjestene fra Bergen i første omgang.

  Ibrahima Koné headet like over etter et kvarter, mens Ole Jørgen Halvorsen ble stoppet av keeper da han kom alene igjennom like før pause.

  Etter en drøy time skulle Brann muligens hatt straffe da Koné ble dyttet hardt i ryggen av Vegard Forren på et innlegg i Brann-boksen, men dommer vinket spillet videre.

  Brann noterte ikke et eneste skudd på mål, men kom likevel svært nær scoring etter 78 minutter. I et flott angrep headet Daniel Pedersen ballen via hodet til Simba og opp i tverrliggeren bak en utspilt Anders Kristiansen.

  Også en Koné-heading på tampen strøk tverrliggeren, og Sarpsborg lyktes ikke i å vinne i Bohinens trenerdebut.

  For Brann fikk Niklas Jensen Wassberg (17) sin første kamp fra start. Han er barnebarnet til Roald "Kniksen" Jensen, som også Brann-debuterte som 17-åring, skriver BT.

  diLSqske_Q8
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal