NRK-ekspert: – Så uproft som det går an

Spillere fra det danske futsal-landslaget skal representere Danmark mot Slovakia. Det får Carl-Erik Torp til å fyre.

Åge HAreide

SKAL IKKE LEDE LAGET: Åge Hareide.

Foto: Johannes Eisele / AFP

Dansk fotball er i sponsortrøbbel, og før onsdagens treningskamp mot Slovakia har alle spillerne som er organiserte meldt forfall. Det betyr at det ikke er noen profesjonelle toppspillere i troppen, og nå melder mange danske medier at kampen skal gå som normalt, og at Danmarks vanlige tropp blirr erstattet av landslaget i futsal - altså innefotball.

Nettstedet bold.dk melder at spillerne skal møtes klokken 13 tirsdag og deretter fly til Slovakia der Danmark etter planen skal spille treningskamp onsdag.

Den danske avisen B.T. hevder å ha flere kilder på dette, men kommunikasjonssjef i det danske forbundet, Jakob Høyer, har ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Overfor Danmarks Radio bekrefter imidlertid Slovakias fotballforbund at det har fått beskjed fra sine danske kolleger om at Danmark har et lag klart.

Trodde det var tull

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er tidlige landslagsspiller og assistenttrener for det norske futsallandslaget. Han er meget overrasket over at DBU vil bruke futsalspillere.

– Da jeg leste det først tenkte jeg at det bare var tull. Det er to forskjellige idretter. Selv om det foregår med beina og ballen er ballen, skoene, dekket, banen og de fysiske kravene annerledes.

Carl-Erik Torp

– TRODDE DET VAR TULL: NRKs fotballekspert lar seg provosere av framferden til det danske fotballforbundet.

Foto: Julia Marie Naglestad

Har det noen hensikt å gjennomføre denne kampen?

– Nei, overhodet ikke. Det er så uproft som det går an å få det. Det er fullstendig totalt respektløst fra det danske forbundet. De vil få en betydelig ripe i lakken av dette her.

De danske mediene skriver at futsalidretten skal ha blitt lovet mer penger.

– Det føles veldig skittent om DBU lover flere midler inn i futsalen for at de skal løse denne situasjonen. Da stiller de futsalspillerne og futsaldivisjonen i en veldig vanskelig situasjon, for de er desperate etter midler, sier han.

Konflikt med forbundet

Som en direkte følge av konflikten som forhindrer DBU i å benytte de spillerne som landslagstrener Åge Hareide opprinnelig hadde tatt ut, har DBU vært på jakt etter erstattere i lavere divisjoner.

NRK har vært i kontakt med Åge Hareide, som ikke skal lede laget i de to kampene.

«Jeg har ingen kommentarer å komme med», skriver Hareide i en SMS, på spørsmål om det ikke er helt naturlig at han svarer på spørsmål om den pågående konflikten i hans eget forbund og spillerne han trener.

Dette skjer for å unngå avlysninger slik kvinnelandslaget var ute for sist år.

Flere spillere har under marsjen gitt uttrykk for at de var klare til å stille opp, men bare for senere å trekke utsagnene tilbake.

Ned i rekkene

Mandag ble det kjent at DBU hadde henvendt seg til klubbene i 2.-divisjon, der det finnes spillere med amatørstatus og som ikke er medlemmer av Spillerforeningen.

Spillerforeningens medlemmer har gjort det klart at det ikke er aktuelt å stille opp for Danmark så lenge konflikten er fastlåst.

Mens enkelte klubber har uttrykt at de er svært negative til DBUs forespørsel, har andre vært mer positive. Klubben Tarup Paarup meddelte tirsdag at de hadde oppfordret sin spillere til å si ja til DBUs henvendelse.

Gjentok gammelt tilbud

Kort tid etter saken i bold.dk ble offentliggjort, ga de opprinnelige landslagsuttatte spillerne lyd fra seg igjen. De oppfordret på ny DBU til å finne en løsning.

– Vi er nødt til å finne en løsning nå. Grøftene kan ikke graves dypere. Vi strekker gjerne hånden fram igjen, selv om DBU slo den vekk i første forsøk. La oss fornye den gamle avtalen med én måned, sier Tottenham-spilleren Christian Eriksen.

Tilbudet er det samme som ble avslått i helgen, og som DBU tolket som et avslag fra spillerne.

– Helt ærlig, DBU. Kan vi ikke forlenge avtalen på bare én måned? La oss snakke sammen som voksne mennesker, sier Thomas Delaney.

DBU skal ha chartret et fly som står klart til å frakte spillerne til Slovakia. Kampen skal spilles i Trnava, som ligger drøyt 40 minutter unna den slovakiske hovedstaden Bratislava.

Søndag skal Danmark spille mot Wales i nasjonsligaen.

Les også: Såpeoperatilstander i dansk fotball – kan bli landslag med spillere fra nivå 2 og 3

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Nordmann surra bort dansk pokal

  Den årlege vandrepokalen som i 64 år er blitt gitt til beste spelar i den danske cupfinalen, var borte då finalen blei spela onsdag. Norske Gustav Wikheim er «syndaren», skriv Ekstrabladet.

  Wikheim fekk pokalen i fjor, då han spela for Midtjylland. Han tenkte ikkje på at det var ein vandrepokal.

  Derfor blei pokalen pakka godt ned då Wikheim seinare gjekk til ein klubb i Saudi-Arabia, og kunne ikkje finne pokalen igjen.

  – Eg flytta dit og kjærasten til Norge. Pokalen ligg nok på botnen av ei kasse i eitt av flyttelassa, seier Wikheim til avisa.

  Dermed måtte det kjøpast inn ny pokal til årets finale, der Sønderjyske slo Aalborg 2-0.

  Gustav Wikheim
  Foto: Scanpix Denmark / Reuters
 • West Ham hjalp Solskjær

  West Ham påførte London-rival Chelsea et smertelig 3-2-tap onsdag kveld. Det er meget gode nyheter for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær i jakten på en fjerdeplass i ligaen og plass i mesterligaen. United ligger nå bare to poeng bak Chelsea.

  YoVnd67jwFs
  Foto: MICHAEL REGAN / Reuters
 • Årsbeste i verden av Mezngi

  Sondre Nordstad Moen klarte ikke å følge Zerei Kbrom Mezngi på siste runden av en 10.000 meter i Bergen onsdag. Løpene er de to raskeste i verden i år.

  Stavangers Mezngi vant løpet på 28.23, mens Moen kom inn sekundet bak.

  Nordstad Moen står med den norske rekorden på øvelsen. Tiden 27.24,78 satte han i Kristiansand i august i fjor.

  Zerei Kbrom Mezngi
  Foto: Vidar Ruud

Sendeplan

Kl. Program Kanal