Hopp til innhold

NRK-ekspert: – Så uproft som det går an

Spillere fra det danske futsal-landslaget skal representere Danmark mot Slovakia. Det får Carl-Erik Torp til å fyre.

Åge HAreide

SKAL IKKE LEDE LAGET: Åge Hareide.

Foto: Johannes Eisele / AFP

Dansk fotball er i sponsortrøbbel, og før onsdagens treningskamp mot Slovakia har alle spillerne som er organiserte meldt forfall. Det betyr at det ikke er noen profesjonelle toppspillere i troppen, og nå melder mange danske medier at kampen skal gå som normalt, og at Danmarks vanlige tropp blirr erstattet av landslaget i futsal - altså innefotball.

Nettstedet bold.dk melder at spillerne skal møtes klokken 13 tirsdag og deretter fly til Slovakia der Danmark etter planen skal spille treningskamp onsdag.

Den danske avisen B.T. hevder å ha flere kilder på dette, men kommunikasjonssjef i det danske forbundet, Jakob Høyer, har ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Overfor Danmarks Radio bekrefter imidlertid Slovakias fotballforbund at det har fått beskjed fra sine danske kolleger om at Danmark har et lag klart.

Trodde det var tull

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er tidlige landslagsspiller og assistenttrener for det norske futsallandslaget. Han er meget overrasket over at DBU vil bruke futsalspillere.

– Da jeg leste det først tenkte jeg at det bare var tull. Det er to forskjellige idretter. Selv om det foregår med beina og ballen er ballen, skoene, dekket, banen og de fysiske kravene annerledes.

Carl-Erik Torp

– TRODDE DET VAR TULL: NRKs fotballekspert lar seg provosere av framferden til det danske fotballforbundet.

Foto: Julia Marie Naglestad

Har det noen hensikt å gjennomføre denne kampen?

– Nei, overhodet ikke. Det er så uproft som det går an å få det. Det er fullstendig totalt respektløst fra det danske forbundet. De vil få en betydelig ripe i lakken av dette her.

De danske mediene skriver at futsalidretten skal ha blitt lovet mer penger.

– Det føles veldig skittent om DBU lover flere midler inn i futsalen for at de skal løse denne situasjonen. Da stiller de futsalspillerne og futsaldivisjonen i en veldig vanskelig situasjon, for de er desperate etter midler, sier han.

Konflikt med forbundet

Som en direkte følge av konflikten som forhindrer DBU i å benytte de spillerne som landslagstrener Åge Hareide opprinnelig hadde tatt ut, har DBU vært på jakt etter erstattere i lavere divisjoner.

NRK har vært i kontakt med Åge Hareide, som ikke skal lede laget i de to kampene.

«Jeg har ingen kommentarer å komme med», skriver Hareide i en SMS, på spørsmål om det ikke er helt naturlig at han svarer på spørsmål om den pågående konflikten i hans eget forbund og spillerne han trener.

Dette skjer for å unngå avlysninger slik kvinnelandslaget var ute for sist år.

Flere spillere har under marsjen gitt uttrykk for at de var klare til å stille opp, men bare for senere å trekke utsagnene tilbake.

Ned i rekkene

Mandag ble det kjent at DBU hadde henvendt seg til klubbene i 2.-divisjon, der det finnes spillere med amatørstatus og som ikke er medlemmer av Spillerforeningen.

Spillerforeningens medlemmer har gjort det klart at det ikke er aktuelt å stille opp for Danmark så lenge konflikten er fastlåst.

Mens enkelte klubber har uttrykt at de er svært negative til DBUs forespørsel, har andre vært mer positive. Klubben Tarup Paarup meddelte tirsdag at de hadde oppfordret sin spillere til å si ja til DBUs henvendelse.

Gjentok gammelt tilbud

Kort tid etter saken i bold.dk ble offentliggjort, ga de opprinnelige landslagsuttatte spillerne lyd fra seg igjen. De oppfordret på ny DBU til å finne en løsning.

– Vi er nødt til å finne en løsning nå. Grøftene kan ikke graves dypere. Vi strekker gjerne hånden fram igjen, selv om DBU slo den vekk i første forsøk. La oss fornye den gamle avtalen med én måned, sier Tottenham-spilleren Christian Eriksen.

Tilbudet er det samme som ble avslått i helgen, og som DBU tolket som et avslag fra spillerne.

– Helt ærlig, DBU. Kan vi ikke forlenge avtalen på bare én måned? La oss snakke sammen som voksne mennesker, sier Thomas Delaney.

DBU skal ha chartret et fly som står klart til å frakte spillerne til Slovakia. Kampen skal spilles i Trnava, som ligger drøyt 40 minutter unna den slovakiske hovedstaden Bratislava.

Søndag skal Danmark spille mot Wales i nasjonsligaen.

Les også: Såpeoperatilstander i dansk fotball – kan bli landslag med spillere fra nivå 2 og 3

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal