Såpeoperatilstander i dansk fotball – kan bli landslag med spillere fra nivå 2 og 3

Åge Hareide kommer ikke til å lede de danske fotballherrene i de kommende landskampene, opplyser Danmarks fotballforbund (DBU).

Åge Hareide

IKKE PÅ SIDELINJEN: Åge Hareide vil ikke dirigere det danske landslaget fra benken denne uken.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Bakgrunnen er konflikten mellom forbundet og de danske landslagsspillerne, som gjør at spillerne ikke vil møte til landslagssamling denne uken.

I løpet av mandagen har konflikten utviklet seg til noe som minner om en såpeopera. Jyllands-Posten har fått i hende en melding den danske spillerforeningen har sendt til over 200 spillere i Superligaen – eliteserien i det danske ligasystemet – om å si nei hvis de blir spurt om å stille opp.

Mediet SportFyn melder at fotballforbundet ikke har fått med seg noen av spillerne fra Superligaen. Fire av dem sa først ja, men så trakk de seg.

Laster Twitter-innhold

Nå har de henvendt seg til spillere i 1. og 2. divisjon – nivå to og tre i serien.

De har fått frist til klokka 15 med å melde seg.

Danmark møter Slovakia til treningskamp allerede onsdag og åpner UEFAs nasjonsliga mot Wales søndag. Danmark spiller på nivå 2 i nasjonsligaen i en gruppe der også Irland er med.

– Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson (assistent) kommer ikke til å stå i spissen for et lag de ikke har tatt ut selv, sier kommunikasjonssjef Jakob Høyer i DBU til nyhetsbyrået Ritzau.

Høyer poengterer at Hareide ikke er sendt på ferie, men at han jobber hjemmefra i Norge. Og ifølge avisa BT har ikke Hareide mistet lysten på å lede laget til tross for konflikten. Snarrer tvert imot.

– Jeg har lyst til å fortsette. Vi må bare løse konflikten først, sier nordmannen som ledet Danmark til åttedelsfinale i VM i sommer.

– Ille

Fotballkommentator Flemming Toft, som var først ute med å melde at Hareide ikke leder danskene mot Slovakia og Wales, sier han føler med Danmarks norske landslagssjef.

– Det er så ille som det får blitt for den stakkars landslagstreneren. Hareide er fanget i denne konflikten med ett bein i hver leir. Det går også ut over hans eget rykte, fordi han måles ut fra resultater, sier TV 2-kommentatoren til egen kanal.

UAFA sier i en mail til Jyllands-Posten at Danmark ikke ustraffet kan droppe kampen mot Slovakia onsdag, selv om det bare er en vennskapskamp.

– Alle planlagte kamper som ikke blir spilt som planlagt, blir en sak for UEFAs disiplinærkomité, står det i mailen.

Det innebærer også at Slovakia kan kreve erstatning om kampen ikke blir spilt.

Konflikt med kvinnene i fjor

DBU var i en lignende konflikt i fjor, da var det kvinnelandslaget det gjaldt. Det endte med at Danmark ikke stilte lag til VM-kvalifiseringskampen mot Sverige, og ble dømt til tap 0-3.

Nå får mennene støtte av kvinnene.

– Vi sender vår støtte til Simon Kjær og resten af herrelandslaget, og håper at DBU vil være med og finne en seriøs løsning, slik at vi alle igjen kan spille fotball som et samlet lag, skriver kaptein Pernille Harder på twitter.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Johannessen og Rød nærmere gull

  Gøran Johannessen scoret seks mål da Flensburg-Handewitt slo Stuttgart 30-20 og tok et nytt steg mot tysk seriegull i håndball.

  Laget tok sin 30. seier på 32 seriekamper. Det gjenstår to seriekamper av sesongen.

  Magnus Rød scoret fem mål.

  f
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Eliteserielagene videre i cupen

  Alle de fire eliteserielagene tok seg videre fra andre runde i cupen torsdag. Mest spenning ble det på Ullern kunstgress. Mounir Hamoud sendte Strømsgodset i ledelsen etter 37 minutter, men da Oslo-laget pådro seg et rødt kort like før pause ble det vanskelig for det unge 3.divisjonslaget.

  Resultater: Hinna – Viking 1-4, Sunndal - Molde 0-4, Åsane - Brann 0-2 og Ullern - Strømsgodset 0–1.

  Åsane - Brann
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Ruud møter Gulbis

  Casper Ruud møter Ernests Gulbis (Tsjekkia) i første runde av Roland Garros.

  Gulbis er nummer 80 på ATP-rankingen, 17 plasser bak den unge nordmannen.

  Det deltar 128 spillere, og finalen avgjøres 9. juni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal