Såpeoperatilstander i dansk fotball – kan bli landslag med spillere fra nivå 2 og 3

Åge Hareide kommer ikke til å lede de danske fotballherrene i de kommende landskampene, opplyser Danmarks fotballforbund (DBU).

Åge Hareide

IKKE PÅ SIDELINJEN: Åge Hareide vil ikke dirigere det danske landslaget fra benken denne uken.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Bakgrunnen er konflikten mellom forbundet og de danske landslagsspillerne, som gjør at spillerne ikke vil møte til landslagssamling denne uken.

I løpet av mandagen har konflikten utviklet seg til noe som minner om en såpeopera. Jyllands-Posten har fått i hende en melding den danske spillerforeningen har sendt til over 200 spillere i Superligaen – eliteserien i det danske ligasystemet – om å si nei hvis de blir spurt om å stille opp.

Mediet SportFyn melder at fotballforbundet ikke har fått med seg noen av spillerne fra Superligaen. Fire av dem sa først ja, men så trakk de seg.

Laster Twitter-innhold

Nå har de henvendt seg til spillere i 1. og 2. divisjon – nivå to og tre i serien.

De har fått frist til klokka 15 med å melde seg.

Danmark møter Slovakia til treningskamp allerede onsdag og åpner UEFAs nasjonsliga mot Wales søndag. Danmark spiller på nivå 2 i nasjonsligaen i en gruppe der også Irland er med.

– Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson (assistent) kommer ikke til å stå i spissen for et lag de ikke har tatt ut selv, sier kommunikasjonssjef Jakob Høyer i DBU til nyhetsbyrået Ritzau.

Høyer poengterer at Hareide ikke er sendt på ferie, men at han jobber hjemmefra i Norge. Og ifølge avisa BT har ikke Hareide mistet lysten på å lede laget til tross for konflikten. Snarrer tvert imot.

– Jeg har lyst til å fortsette. Vi må bare løse konflikten først, sier nordmannen som ledet Danmark til åttedelsfinale i VM i sommer.

– Ille

Fotballkommentator Flemming Toft, som var først ute med å melde at Hareide ikke leder danskene mot Slovakia og Wales, sier han føler med Danmarks norske landslagssjef.

– Det er så ille som det får blitt for den stakkars landslagstreneren. Hareide er fanget i denne konflikten med ett bein i hver leir. Det går også ut over hans eget rykte, fordi han måles ut fra resultater, sier TV 2-kommentatoren til egen kanal.

UAFA sier i en mail til Jyllands-Posten at Danmark ikke ustraffet kan droppe kampen mot Slovakia onsdag, selv om det bare er en vennskapskamp.

– Alle planlagte kamper som ikke blir spilt som planlagt, blir en sak for UEFAs disiplinærkomité, står det i mailen.

Det innebærer også at Slovakia kan kreve erstatning om kampen ikke blir spilt.

Konflikt med kvinnene i fjor

DBU var i en lignende konflikt i fjor, da var det kvinnelandslaget det gjaldt. Det endte med at Danmark ikke stilte lag til VM-kvalifiseringskampen mot Sverige, og ble dømt til tap 0-3.

Nå får mennene støtte av kvinnene.

– Vi sender vår støtte til Simon Kjær og resten af herrelandslaget, og håper at DBU vil være med og finne en seriøs løsning, slik at vi alle igjen kan spille fotball som et samlet lag, skriver kaptein Pernille Harder på twitter.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal