Hopp til innhold

Ronaldo ferdig i Manchester United: – En naiv gjenforening

Halvannet år etter at han returnerte, er det slutt for Cristiano Ronaldo i storklubben. NRKs fotballekspert tror det ville vært nærmest umulig å komme tilbake til Manchester United etter VM.

Cristiano Ronaldo

FERDIG: I en pressemelding tirsdag kveld skrev Manchester United at de hadde blitt enige med Ronaldo om å avslutte kontrakten.

Foto: OLI SCARFF / AFP

I et innlegg publisert på Twitter skriver Manchester United at de har kommet til enighet med Cristiano Ronaldo om å terminere kontrakten, med umiddelbar effekt.

Klubben skriver videre at de takker ham for bidraget han har kommet med til klubben i løpet av hans to perioder på Old Trafford.

– Det er ikke veldig overraskende at det skjer. Det er en situasjon han har laget til selv med sine uttalelser. Jeg tror det er en lettelse for alle. Å komme tilbake etter VM og de uttalelsene der, er nesten umulig, sier NRKs fotballekspert Åge Hareide.

Åge Hareide

IKKE OVERRASKET: NRKs fotballekspert Åge Hareide.

Foto: Roy Kenneth S Jacobsen / NRK

Heller ikke ekspertkollega Kristoffer Løkberg er spesielt overrasket.

– Det var vel det som måtte skje. Det eneste som kunne skje etter det, hva skal man kalle det ... fatale intervjuet. Du kan ikke være en del av en gjeng som du skal prestere sammen med og skal bidra på ulike måter, der du omtrent har saget alt og alle og spesielt den øverste lederen i treneren, sier Løkberg.

– En naiv gjenforening

I forrige uke langet Ronaldo ut mot hvordan han hadde blitt behandlet i Manchester Unietd de siste månedene i et intervju med Piers Morgan.

– Jeg føler meg forrådt, sa Ronaldo i intervjuet.

Se hele intervjuet her:

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

Manchester United varslet etter intervjuet at de ville se på mulige tiltak mot Ronaldo, og nå er det altså klart at spiller og klubb skiller lag. Det synes journalist i United.no Eivind Holth er trist.

– Først og fremst for United-fansen som hadde håpet på en romantisk gjenforening. Også er det mange som skal se seg i speilet over at denne overgangen ble et faktum. Først og fremst klubben og Ronaldo, sier Holth til NRK.

– Det står igjen som en naiv gjenforening. Det fungerte greit i et halvt års tid, men det ble en trist avslutning.

Europa League - Group E - Manchester United v Omonia

FRUSTRASJON: Ronaldo følte seg sviktet i Manchester United.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Han mener klubben hadde to valg når det gjaldt situasjonen rundt Ronaldo.

– Det var det Ronaldo ville. Han får det som han vil og for klubben var det ingen vei tilbake. Jeg ville tenkt at Erik ten Hag ville tatt sin hatt og gått om det hadde endt annerledes. Her sto man mellom to valg: Å gjøre Cristiano Ronaldo blid eller å gå for ten Hags prosjekt, sier Holth om situasjonen.

Fotballsjefen til den britiske storavisen The Times, Henry Winter, har videreformidlet følgende uttalelse fra Ronaldo.

– Jeg elsker Manchester United og jeg elsker supporterne. Men det føles som et riktig tid å søke en ny utfordring. Jeg ønsker laget all mulig suksess for resten av sesongen og i fremtiden.

Les også: Cristiano Ronaldo i det omstridte intervjuet: – Jeg elsker Solskjær

Champions League - Group F - Atalanta v Manchester United
Champions League - Group F - Atalanta v Manchester United

Langet ut mot klubben i stort intervju

Ronaldo kom først til Manchester United som 18-åring i 2003. Han var i klubben frem til 2009, før han kom tilbake i fjor sommer.

Forrige sesong scoret han 24 mål på 38 kamper, men denne sesongen har han havnet i kulden under Erik ten Hags ledelse.

Premier League - Manchester United v Liverpool

IKKE BESTEVENNER: Forholdet mellom Ten Hag og Ronaldo har vært kjølig den siste tiden.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Ronaldo fikk offentlig refs av Erik ten Hag ved to anledninger. Først da han i sommer dro fra Old Trafford før treningskampen mot Rayo Vallecano var ferdigspilt, og så da han nektet å bli byttet inn i seriekampen mot Tottenham i høst.

Han var også gjennom store deler av sommeren ryktet bort fra klubben.

– Jeg burde ikke si det, men jeg bryr meg ikke. Folk burde kjenne til sannheten. Jeg føler meg sviktet. Jeg føler det er noen som ikke ønsker meg her. Ikke bare i år, men de siste årene, sa Ronaldo i intervjuet med Piers Morgan.

Portugiseren står med totalt 145 mål på 346 kamper for Manchester United.

Ronaldo er for tiden i Qatar, hvor han er en del av Portugals tropp i fotball-VM.

Les også: Ronaldo-intervjuet vekker harme - nå svarer klubben

Premier League - Aston Villa v Manchester United
Premier League - Aston Villa v Manchester United

Siste nytt

 • Bergdølmo blir ny trener for LSK Kvinner

  André Bergdølmo blir ny trener for LSK Kvinner. Det bekrefter han til NRK.

  – Det å få tilbudet av LSK Kvinner det synes jeg var stort. Det er en toppklubb med masse meritter som ønsker en liten «restart». At de viser meg den tilliten det takker jeg for. Så jeg er en stolt mann i dag, sier Bergdølmo til NRK.

  Den tidligere fotballspilleren spilte selv i Lillestrøm på 90-tallet og har en selv et nært forhold til klubben.

  – Jeg kom hit selv som 13-åring. Var her i 12 sesonger og kommer tilbake som trener. Vinner gull med juniorlaget for første gang på mange år. Kjenner mange som jobber og har jobbet her, har et veldig godt forhold til klubben og Lillestrøm og Romerike generelt, forteller han.

  Utenom de kanarigule har han spilt for blant annet Rosenborg, Ajax, Borussia Dortmund og FC København. Bergdølmo har også 63 landskamper for Norge.

  Som trener er han litt mindre merittert, men har blant annet vært trener for juniorlaget til Lillestrøm, samt at han har erfaring som trener fra Kongsvinger og sist i junior- og kvinnelagene til Sarpsborg 08.

  – I André får vi inn en person med masse erfaring, både som spiller og trener. I samtalene med han skjønte vi fort at han er en person som er flink med mennesker, og det traff oss veldig, sier daglig leder i LSK Kvinner Stein Ellingsen til NRK.

  André Bergdølmo.
  Foto: Erlend Aas / NTB
 • Bento gir seg som Sør-Korea-trener etter VM-exiten

  Mandag stoppet den sørkoreanske VM-drømmen da Brasil danset seg videre til kvartfinale. Det ble også den siste dansen for Paulo Bento.

  På pressekonferansen etter åttedelsfinale-tapet bekreftet 53-åringen at han gir seg som sørkoreansk landslagstrener.

  – Jeg har akkurat fortalt spillerne og fotballpresidenten at dette var en avgjørelse jeg tok i september. Det er skrevet i stein, sa Bento til pressekorpset.

  Portugisiske Bento har ledet Sør-Korea siden 2018 og vant 35 av 57 kamper som landslagstrener. Sør-Korea ble et av overraskelseslagene i Qatar da de tok seg til åttedelsfinale. De sikret plass i utslagsrundene etter en imponerende snuoperasjon mot Portugal i den siste gruppespillskampen.

  Bento er en av flere landslagstrenere som har gitt seg etter VM. Roberto Martinez (Belgia) og Otto Addo (Ghana) er blant dem som har gitt seg. Det samme har Gerardo «Tata» Martino (Mexico) gjort.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Brazil v South Korea
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Haaland og City til Abu Dhabi

  Erling Braut Haaland og 18 av hans lagkamerater i Manchester City er i Abu Dhabi for å gjøre seg klare til restart i Premier League etter VM-pausen.

  City spiller sin første kamp i England etter VM 22. desember, i ligacupens 4. runde mot Liverpool hjemme i Manchester.

  Abu Dhabi i De forente arabiske emirater er hjemlandet til Citys eiere og derfor et naturlig sted å legge et treningsopphold, mens VM pågår et «steinkast» unna i Qatar.

  Erling Braut Haaland leder an i troppen til Pep Guardiola som består av mange unge under 21, skriver Manchester Evening News.

  City har, eller har hatt, 16 spillere i aksjon under VM i Qatar. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste