Hopp til innhold

Ronaldo ferdig i Manchester United: – En naiv gjenforening

Halvannet år etter at han returnerte, er det slutt for Cristiano Ronaldo i storklubben. NRKs fotballekspert tror det ville vært nærmest umulig å komme tilbake til Manchester United etter VM.

Cristiano Ronaldo

FERDIG: I en pressemelding tirsdag kveld skrev Manchester United at de hadde blitt enige med Ronaldo om å avslutte kontrakten.

Foto: OLI SCARFF / AFP

I et innlegg publisert på Twitter skriver Manchester United at de har kommet til enighet med Cristiano Ronaldo om å terminere kontrakten, med umiddelbar effekt.

Klubben skriver videre at de takker ham for bidraget han har kommet med til klubben i løpet av hans to perioder på Old Trafford.

– Det er ikke veldig overraskende at det skjer. Det er en situasjon han har laget til selv med sine uttalelser. Jeg tror det er en lettelse for alle. Å komme tilbake etter VM og de uttalelsene der, er nesten umulig, sier NRKs fotballekspert Åge Hareide.

Åge Hareide

IKKE OVERRASKET: NRKs fotballekspert Åge Hareide.

Foto: Roy Kenneth S Jacobsen / NRK

Heller ikke ekspertkollega Kristoffer Løkberg er spesielt overrasket.

– Det var vel det som måtte skje. Det eneste som kunne skje etter det, hva skal man kalle det ... fatale intervjuet. Du kan ikke være en del av en gjeng som du skal prestere sammen med og skal bidra på ulike måter, der du omtrent har saget alt og alle og spesielt den øverste lederen i treneren, sier Løkberg.

– En naiv gjenforening

I forrige uke langet Ronaldo ut mot hvordan han hadde blitt behandlet i Manchester Unietd de siste månedene i et intervju med Piers Morgan.

– Jeg føler meg forrådt, sa Ronaldo i intervjuet.

Se hele intervjuet her:

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

Manchester United varslet etter intervjuet at de ville se på mulige tiltak mot Ronaldo, og nå er det altså klart at spiller og klubb skiller lag. Det synes journalist i United.no Eivind Holth er trist.

– Først og fremst for United-fansen som hadde håpet på en romantisk gjenforening. Også er det mange som skal se seg i speilet over at denne overgangen ble et faktum. Først og fremst klubben og Ronaldo, sier Holth til NRK.

– Det står igjen som en naiv gjenforening. Det fungerte greit i et halvt års tid, men det ble en trist avslutning.

Europa League - Group E - Manchester United v Omonia

FRUSTRASJON: Ronaldo følte seg sviktet i Manchester United.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Han mener klubben hadde to valg når det gjaldt situasjonen rundt Ronaldo.

– Det var det Ronaldo ville. Han får det som han vil og for klubben var det ingen vei tilbake. Jeg ville tenkt at Erik ten Hag ville tatt sin hatt og gått om det hadde endt annerledes. Her sto man mellom to valg: Å gjøre Cristiano Ronaldo blid eller å gå for ten Hags prosjekt, sier Holth om situasjonen.

Fotballsjefen til den britiske storavisen The Times, Henry Winter, har videreformidlet følgende uttalelse fra Ronaldo.

– Jeg elsker Manchester United og jeg elsker supporterne. Men det føles som et riktig tid å søke en ny utfordring. Jeg ønsker laget all mulig suksess for resten av sesongen og i fremtiden.

Les også Cristiano Ronaldo i det omstridte intervjuet: – Jeg elsker Solskjær

Champions League - Group F - Atalanta v Manchester United

Langet ut mot klubben i stort intervju

Ronaldo kom først til Manchester United som 18-åring i 2003. Han var i klubben frem til 2009, før han kom tilbake i fjor sommer.

Forrige sesong scoret han 24 mål på 38 kamper, men denne sesongen har han havnet i kulden under Erik ten Hags ledelse.

Premier League - Manchester United v Liverpool

IKKE BESTEVENNER: Forholdet mellom Ten Hag og Ronaldo har vært kjølig den siste tiden.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Ronaldo fikk offentlig refs av Erik ten Hag ved to anledninger. Først da han i sommer dro fra Old Trafford før treningskampen mot Rayo Vallecano var ferdigspilt, og så da han nektet å bli byttet inn i seriekampen mot Tottenham i høst.

Han var også gjennom store deler av sommeren ryktet bort fra klubben.

– Jeg burde ikke si det, men jeg bryr meg ikke. Folk burde kjenne til sannheten. Jeg føler meg sviktet. Jeg føler det er noen som ikke ønsker meg her. Ikke bare i år, men de siste årene, sa Ronaldo i intervjuet med Piers Morgan.

Portugiseren står med totalt 145 mål på 346 kamper for Manchester United.

Ronaldo er for tiden i Qatar, hvor han er en del av Portugals tropp i fotball-VM.

Les også Ronaldo-intervjuet vekker harme - nå svarer klubben

Premier League - Aston Villa v Manchester United

Siste nytt

 • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

  Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

  Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

  Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

  (©NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

  Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

  Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

  Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Brann slo Odd - avsluttet med utespiller som keeper

  Et straffespark fikk en sentral rolle i Branns 2-0-seier over Odd. Emil Kornvig måtte vente lenge på VAR-sjekken før han fikk score fra krittmerket.

  Først fire minutter på overtid trygget innbytter Aune Heggebø seieren. Da hadde Casper Glenna voktet Odd-buret i noen minutter etter at en skade tvang Hansen til å forlate banen.

  Gjestene hadde gjort alle byttene sine og måtte avslutte med ti mann.

  Etter fem kamper står Brann med ti poeng. Odd har tre poeng mindre.

  Eliteserien i fotball 2024: Brann - Odd
  Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal