Hopp til innhold

Cristiano Ronaldo i det omstridte intervjuet: – Jeg elsker Solskjær

Cristiano Ronaldo deler ut kritikk i øst og vest, og verken egen arbeidsgiver eller trener slipper unna. Men om Ole Gunnar Solskjær har han bare gode ting å si.

Champions League - Group F - Atalanta v Manchester United

JOBBET SAMMEN: Ole Gunnar Solskjær og Cristiano Ronaldo, her etter en Mesterliga-kamp mot Atalanta. De to var først lagkamerater, og senere jobbet de sammen som trener og spiller.

Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters

Søndag, bare noen timer etter Manchester Uniteds seier over Fulham i den siste kampen før VM-pausen, kom det videosnutter fra et intervju Cristiano Ronaldo hadde gjort med den omstridte TV-profilen Piers Morgan.

– Tiden er inne for å si noe, sier Cristiano Ronaldo, ikledd dress, sittende på en stol tvers overfor Piers Morgan.

Ronaldo holdt ikke igjen. «Jeg føler meg forrådt», sa Ronaldo, og langet ut mot egen arbeidsgiver, klubbens eiere, hans egen trener Erik ten Hag og gamle lagkamerater.

Intervjuet sendte sjokkbølger gjennom fotballverden, og Cristiano Ronaldo har fått krass kritikk fra flere hold.

Tidligere onsdag ble Raphaël Varane den første Manchester United-spilleren til å uttale seg om intervjuet Ronaldo har gjort.

– Det er klart det påvirker oss, sa Varane ifølge BBC.

Les også Ronaldo-intervjuet vekker harme - nå svarer klubben

Premier League - Aston Villa v Manchester United

Hyller Solskjær

Onsdag kom en større del av intervjuet. Seansen deles opp i to med én del onsdag og én torsdag. Og selv om Ronaldo kritiserer svært mange, er det én som bare får gode ord:

Ole Gunnar Solskjær. Det var han som hentet ham tilbake til Manchester United.

Nordmannen fikk sparken kort tid senere.

– Jeg elsker Solskjær, han er en fantastisk person. Som trener synes jeg han gjorde en god jobb. Han trengte mer tid. Men jeg tvilte aldri på at han ville bli en god trener i fremtiden. Jeg synes det var fint å jobbe med ham, selv om det var i en kort periode.

Intervjuet har så langt vist en god del av bitene som allerede ble vist frem på sosiale medier. Men Ronaldo snakker, i tillegg til kritikken mot Manchester United, om den nye generasjonen av fotballspillere.

– De lever i en annen tid. Mentaliteten deres er annerledes. De mangler sulten. Alt er enklere for dem, de må ikke lide. Så de bryr seg ikke. Dette gjelder ikke bare Manchester United, men over hele verden. De er ikke som i min generasjon. Men man kan ikke klandre dem, sier Ronaldo.

– Jeg gir ikke de yngre så mange råd, jeg foretrekker å være et eksempel gjennom det jeg gjør, sier Ronaldo, som to ganger har forlatt stadion mens lagkameratene har spilt kamp.

Han gjorde det i en treningskamp mot Rayo Vallecano i sommer, og deretter i en Premier League-kamp mot Tottenham, der Erik ten Hag bekreftet at Ronaldo nektet å bli byttet inn.

Cristiano Ronaldo

TAR ET OPPGJØR: Cristiano Ronaldo.

Foto: OLI SCARFF / AFP

– Hadde aldri hørt om ham

I bitene som ble sluppet og promotert på sosiale medier snakket Ronaldo kort om Solskjærs etterfølger, Ralf Rangnick.

Han hadde mer på hjertet enn det som ble vist på Twitter:

– Jeg hadde aldri hørt om ham da Manchester United ansatte ham. Og for å være helt ærlig, jeg så ham aldri som sjefen. Jeg kalte ham sjef, det har jeg gjort med alle trenerne mine av respekt. Men jeg så på ham aldri som sjef. På noen områder var vi veldig uenige, sier Ronaldo, og legger til:

– Jeg har alltid vært sammen med de beste trenerne: Zinedine Zidane, Carlo Ancelotti, José Mourinho, Fernando Santos, Massimilliano Allegri, så jeg har litt erfaring fordi jeg har lært av dem. Av og til ser du trenere som kommer og vil revolusjonere fotballen. Jeg er ikke enig og jeg har min mening.

– Når de sparker Ole Gunnar Solskjær burde de hente inn en topptrener. Ikke en sportsdirektør. Klubben visste ikke hva de drev med, sier Ronaldo.

Rangnick og Ronaldo

KOM IKKE OVERENS: Cristiano Ronaldo forteller at han aldri så på Ralf Rangnick som sjefen.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Ronaldo snakker også ut om den tøffeste perioden i sitt liv: Han og partneren Georgina mistet sønnen under fødsel i april. Bare tvillingsøsteren overlevde. Ronaldo anklager Manchester United for manglende empati i den perioden. Ifølge Manchester Evening News mener klubben at kritikken er urettferdig.

Lokalavisen skriver videre at det er økende tro innad i klubben på at Ronaldo har spilt sin siste kamp for de røde djevlene.

NRK har tidligere omtalt Ronaldos kommentarer og stikk i retning Wayne Rooney, der han blant annet mente at «jeg ser bedre ut enn ham».

I en større del av seansen slipper heller ikke tidligere lagkamerat og nåværende Sky Sports-ekspert Gary Neville unna. Samtidig roser han Roy Keane og Rio Ferdinand, som har vært langt mer positive i sin omtale av Ronaldo.

– Det betyr mye. Jeg var i garderoben med dem og de er en del av reisen min. Rio var naboen min, han hjalp meg mye og Keane er den beste kapteinen jeg har hatt.

Manchester United's Neville and Ronaldo celebrate after winning their UEFA Champions League final soccer match as Chelsea's Anelka walks away at the Luzhniki stadium in Moscow

GAMLE LAGKAMERATER: Gary Neville omfavner Cristiano Ronaldo etter Mesterliga-finalen i 2008. Manchester United slo Chelsea etter straffer.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Intervjuet Ronaldo gjorde med Piers Morgan ble sluppet før en lang VM-pause. Neste kamp er ikke før ligacup-kampen mot Burnley rundt 20. desember. Flere har tolket intervjuet, spesielt tidspunktet for det, som et virkemiddel for at Ronaldo skal få forlate Manchester United når januarvinduet åpner.

Det gjenstår bare tre klubbkamper før overgangsvinduet åpner.

Cristiano Ronaldo har hatt en av sine aller dårligste sesonger som fotballspiller, og står med tre scoringer på 16 kamper denne sesongen. To av disse målene kom i Europaligaen mot Sheriff Tiraspol. Hans eneste Premier League-scoring kom mot Everton i oktober.

Akkuart nå er Ronaldo på plass i Qatar sammen med resten av Portugal-troppen. Portugal er i gruppe H sammen med Ghana, Uruguay og Sør-Korea.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal