Hopp til innhold

Ronaldo-intervjuet vekker harme - nå svarer klubben

Cristiano Ronaldo går knallhardt ut mot Manchester United, manager Erik ten Hag, gamle lagkamerater og klubbens fasiliteter i et nytt intervju.

Premier League - Aston Villa v Manchester United

FYRER LØS: Cristiano Ronaldo kommer med krass kritikk av klubben, lagets manager og tidligere lagkamerater.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Manchester United- og Portugal-stjernen Cristiano Ronaldo sendte sjokkbølger gjennom fotballverden da det søndag ble publisert deler av et intervju han har gjort med TV-profilen Piers Morgan. Der går han knallhardt ut mot sin egen trener, arbeidsgiver og gamle lagkamerater.

– Jeg kan ikke skjønne at det er noen vei tilbake for Ronaldo nå. Han har allerede gjort det enkelt for Erik ten Hag å vrake ham ved å forlate stadion før kamper har vært ferdigspilt. Nå kommer han med såpass heftig kritikk, ikke bare mot Manchester United som klubb, men også mot ten Hag, sier Eivind Brennhovdt Holth til NRK, og legger til:

– Det er ikke mulig for en manager å skulle forsvare det. I hvert fall ikke når det har vært det sirkuset det har vært rundt Ronaldo.

Brennhovd Holth jobber som journalist i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, og kaller spesielt kritikken mot Erik ten Hag urettferdig.

– Det er et slag under beltestedet. Først og fremst fordi ten Hag kun har vært i klubben i seks måneder, og har egentlig forsvart Ronaldo helt siden han tok over.

Dag Langerød, ansvarlig redaktør i den skandinaviske supporterklubben, har også sett seg lei: I en kommentar publisert på united.no, supporterklubbens nettside, skriver han enkelt og greit:

«Få ham vekk. Nå må det være slutt!»

Manchester United har i en kort pressemelding mandag ettermiddag uttalt seg om Cristiano Ronaldo-intervjuet. Klubben skriver:

– Manchester United har fått med seg mediadekningen knyttet et intervju gjort av Cristiano Ronaldo. Klubben vil avvente med å uttale seg før alle fakta er på bordet. Fokuset vårt er å forberede oss til andre halvdel av sesongen og bygge videre på troen og samholdet skapt av spillerne, manageren, støtteapparatet og supporterne.

Britiske medier meldte tidligere mandag om «hastemøter» i Manchester United-ledelsen som følger av Ronaldo-intervjuet.

Ronaldo ten Hag

DÅRLIG STEMNING? Erik ten Hag og Cristiano Ronaldo, her fra en kamp mot Southampton tidligere i sesongen.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Føler seg «forrådt»

Cristiano Ronaldo har hatt en av sine aller dårligste sesonger som fotballspiller, og står med tre scoringer på 16 amper denne sesongen. To av disse målene kom i Europaligaen mot Sheriff Tiraspol. Hans eneste Premier League-scoring kom mot Everton i oktober.

Portugiseren gikk i intervjuet, som vi bare har fått korte snutter av, til angrep mot nesten alt og alle. Han kom med krass kritikk mot sin egen trener Erik ten Hag, sin egen arbeidsgiver Manchester United og sender stikk i retning både Wayne Rooney og Ralf Rangnick.

– Jeg føler meg forrådt, sier Ronaldo til Piers Morgan

– De prøver å kvitte seg med deg?, spør programlederen.

– Jeg burde ikke si det, men jeg bryr meg ikke. Folk burde kjenne til sannheten jeg føler meg sviktet. Jeg føler det er noen som ikke ønsker meg her. Ikke bare i år, men de siste årene, sier Ronaldo.

Portugiseren forsøkte å tvinge frem en overgang bort fra United i sommer, men fikk ikke ønsket innvilget av klubbens nye manager Erik ten Hag. Disputten mellom de to nådde sitt klimaks da Ronaldo nektet å bli byttet inn mot Tottenham forrige måned. Portugiseren fulgte opp med å forlate banen og gå i garderoben før kampen var over. Også under en treningskamp mot Rayo Vallecano i sommer forlot Ronaldo stadion før kampen var over.

Premier League - Aston Villa v Manchester United

OPPGJØR: Cristiano Ronaldo retter krass kritikk mot Erik ten Hag.

Foto: CARL RECINE / Reuters

– Jeg respekterer ikke ham fordi han ikke har vist respekt for meg. Hvis du ikke respekterer meg, respekterer ikke jeg deg, sier Ronaldo i intervjuet, som er gjengitt hos The Sun.

En klar plan?

Ronaldo var ikke med under Uniteds 2-1-seier over Fulham søndag, og sto også over midtukekampen mot Aston Villa. Intervjuet ble sluppet før en lang VM-pause. Neste kamp er ikke før ligacup-kampen mot Burnley rundt 20. desember.

Brennhovd Holth er ikke i tvil om at det er en klar plan bak dette intervjuet. Det gjenstår bare tre klubbkamper før januar-vinduet åpner.

– For hans del handler det om å styrke sin egen verdi. Ronaldo har, uansett hvordan man vrir og vender på det, blitt marginalisert til en lagspiller i det som for øyeblikket er Englands femte beste lag. Det passer Ronaldo og gjengen hans dårlig. Det er i Ronaldos interesse å snu litt på det som har skjedd og komme med noen forklaringer. Og nå har han et VM på å friste eventuelle klubber til å hente ham.

Brennhovd Holth sier han reagerer på det hele «med tristhet», mens mange andre mener Ronaldo er i ferd med å ødelegge sitt eget ettermæle i klubben.

– Det er ingen tvil om at han er en fotballegende, men på et øyeblikk har han trolig nå svekket sjansene for å bli husket som en United-legende, mener forfatteren Wayne Barton.

– Cristiano Ronaldo er fortiden. Erik ten Hag fremtiden. (…) Det er over for CR7. Takk for minnene, men ikke raserianfallene, skriver The Times-journalisten Henry Winter.

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher, som jobber som fotballekspert for Sky Sports, mener 99 prosent av Manchester United-supportere vil støtte ten Hag i denne saken, mens The Athletic-journalist Daniel Taylor kritiserer både innhold og timingen fra Ronaldo. Intervjuet kom kort tid etter en dramatisk seier mot Fulham, der 18 år gamle Alejandro Garnacho ble helten på overtid.

– Dette er en Ronaldo som forsøker å kutte alle bånd med klubben han påstår at han elsker. Ronaldo – fordi han er Ronaldo – gjør imidlertid akkurat det han selv har lyst til.

– Manchester United vil nå vurdere alle sine alternativer angående Ronaldo. Ledelsen og spillerne forstår ikke hvorfor han har sagt det han har sagt. De er enormt skuffet over hans mangel på respekt for klubben, manageren og lagkameratene, skriver Sky Sports-journalist Kaveh Solhekol på Twitter.

Stikk mot Rooney

Ronaldo ble hentet tilbake til Manchester United av Ole Gunnar Solskjær, som han forteller at han respekterer. Nordmannens arvtaker Ralf Rangnick får ikke like gode ord.

– Hvis du ikke engang er en trener, hvordan kan du vært sjef i United? Jeg hadde aldri hørt om ham.

Ronaldo får også spørsmål om hvordan han opplever det at tidligere lagkamerater, som nå jobber som fotballeksperter, kritiserer ham offentlig. Han får spesifikt spørsmål om kommentarer fra hans tidligere angrepspartner Wayne Rooney.

Engelskmannen har tidligere uttalt at United burde kvitte seg med portugiseren.

– Jeg vet ikke hvorfor han kritiserer meg så mye. Sikkert fordi hans karriere er over, mens jeg fremdeles spiller på det høyeste nivået, sier Ronaldo og følger opp med nok et stikk:

– Jeg skal ikke si at jeg ser bedre ut enn ham, men det er sant.

Soccer Derby Rooney

GAMLE VENNER: Ronaldo og Rooney.

Foto: Jon Super / AP

Mener United har stagnert

I april mistet Ronaldo og hans partner Georgina deres sønn under fødselen. Bare tvillingsøsteren overlevde. Dette blir også et tema i intervjuet, hvor 37-åringen anklager klubben for «manglende empati» i denne perioden.

Den da tre måneder gamle datteren havnet på sykehus i juli, noe som gjorde at Ronaldo ikke dukket opp til sesongoppkjøringen til avtalt tid. Ifølge han skal noen av toppsjefene i klubben ha tvilt på forklaringen på hvorfor han ikke møtte opp, noe som såret Ronaldo.

Han avslutter med en ramsalt kritikk av tilstanden Manchester United er i per dags dato. Han mener klubben har stagnert og ikke utviklet seg siden Sir Alex Ferguson ga seg som manager i 2013.

Han nevner alt fra treningsfasilitetene til hva som blir servert i kantinen. Ronaldo mener at United ikke lenger klarer å tiltrekke seg de beste spillerne.

– Jeg mener at fansen fortjener å høre sannheten. Jeg ønsker det beste for klubben, det var derfor jeg kom hit, sier han.

Nå er det mye som tyder på at portugiserens dager i klubben er talte.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Siste nytt

  • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

    Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

    Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

    – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

    Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

    – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

    Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

    Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

    – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

    Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

    – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

    Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

    – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

    Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

    Stian Solberg jubler
    Foto: NTB
  • Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

    Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

    35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

    Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

    – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

    Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

    – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

    Johannes Høsflot Klæbo møtte på Johaug på trening i morgentimene. Han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går VM i Trondheim.

    – Hun kommer til å gå VM, det er jeg helt sikker på. Hun kommer til å stå på startstreken der. Så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier Klæbo til NRK.

    Se hele landslagsuttaket her.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

    Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

    Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

    Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

    Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

    _g_QDc2r5f8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal