Hopp til innhold

Ronaldo-intervjuet vekker harme - nå svarer klubben

Cristiano Ronaldo går knallhardt ut mot Manchester United, manager Erik ten Hag, gamle lagkamerater og klubbens fasiliteter i et nytt intervju.

Premier League - Aston Villa v Manchester United

FYRER LØS: Cristiano Ronaldo kommer med krass kritikk av klubben, lagets manager og tidligere lagkamerater.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Manchester United- og Portugal-stjernen Cristiano Ronaldo sendte sjokkbølger gjennom fotballverden da det søndag ble publisert deler av et intervju han har gjort med TV-profilen Piers Morgan. Der går han knallhardt ut mot sin egen trener, arbeidsgiver og gamle lagkamerater.

– Jeg kan ikke skjønne at det er noen vei tilbake for Ronaldo nå. Han har allerede gjort det enkelt for Erik ten Hag å vrake ham ved å forlate stadion før kamper har vært ferdigspilt. Nå kommer han med såpass heftig kritikk, ikke bare mot Manchester United som klubb, men også mot ten Hag, sier Eivind Brennhovdt Holth til NRK, og legger til:

– Det er ikke mulig for en manager å skulle forsvare det. I hvert fall ikke når det har vært det sirkuset det har vært rundt Ronaldo.

Brennhovd Holth jobber som journalist i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, og kaller spesielt kritikken mot Erik ten Hag urettferdig.

– Det er et slag under beltestedet. Først og fremst fordi ten Hag kun har vært i klubben i seks måneder, og har egentlig forsvart Ronaldo helt siden han tok over.

Dag Langerød, ansvarlig redaktør i den skandinaviske supporterklubben, har også sett seg lei: I en kommentar publisert på united.no, supporterklubbens nettside, skriver han enkelt og greit:

«Få ham vekk. Nå må det være slutt!»

Manchester United har i en kort pressemelding mandag ettermiddag uttalt seg om Cristiano Ronaldo-intervjuet. Klubben skriver:

– Manchester United har fått med seg mediadekningen knyttet et intervju gjort av Cristiano Ronaldo. Klubben vil avvente med å uttale seg før alle fakta er på bordet. Fokuset vårt er å forberede oss til andre halvdel av sesongen og bygge videre på troen og samholdet skapt av spillerne, manageren, støtteapparatet og supporterne.

Britiske medier meldte tidligere mandag om «hastemøter» i Manchester United-ledelsen som følger av Ronaldo-intervjuet.

Ronaldo ten Hag

DÅRLIG STEMNING? Erik ten Hag og Cristiano Ronaldo, her fra en kamp mot Southampton tidligere i sesongen.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Føler seg «forrådt»

Cristiano Ronaldo har hatt en av sine aller dårligste sesonger som fotballspiller, og står med tre scoringer på 16 amper denne sesongen. To av disse målene kom i Europaligaen mot Sheriff Tiraspol. Hans eneste Premier League-scoring kom mot Everton i oktober.

Portugiseren gikk i intervjuet, som vi bare har fått korte snutter av, til angrep mot nesten alt og alle. Han kom med krass kritikk mot sin egen trener Erik ten Hag, sin egen arbeidsgiver Manchester United og sender stikk i retning både Wayne Rooney og Ralf Rangnick.

– Jeg føler meg forrådt, sier Ronaldo til Piers Morgan

– De prøver å kvitte seg med deg?, spør programlederen.

– Jeg burde ikke si det, men jeg bryr meg ikke. Folk burde kjenne til sannheten jeg føler meg sviktet. Jeg føler det er noen som ikke ønsker meg her. Ikke bare i år, men de siste årene, sier Ronaldo.

Portugiseren forsøkte å tvinge frem en overgang bort fra United i sommer, men fikk ikke ønsket innvilget av klubbens nye manager Erik ten Hag. Disputten mellom de to nådde sitt klimaks da Ronaldo nektet å bli byttet inn mot Tottenham forrige måned. Portugiseren fulgte opp med å forlate banen og gå i garderoben før kampen var over. Også under en treningskamp mot Rayo Vallecano i sommer forlot Ronaldo stadion før kampen var over.

Premier League - Aston Villa v Manchester United

OPPGJØR: Cristiano Ronaldo retter krass kritikk mot Erik ten Hag.

Foto: CARL RECINE / Reuters

– Jeg respekterer ikke ham fordi han ikke har vist respekt for meg. Hvis du ikke respekterer meg, respekterer ikke jeg deg, sier Ronaldo i intervjuet, som er gjengitt hos The Sun.

En klar plan?

Ronaldo var ikke med under Uniteds 2-1-seier over Fulham søndag, og sto også over midtukekampen mot Aston Villa. Intervjuet ble sluppet før en lang VM-pause. Neste kamp er ikke før ligacup-kampen mot Burnley rundt 20. desember.

Brennhovd Holth er ikke i tvil om at det er en klar plan bak dette intervjuet. Det gjenstår bare tre klubbkamper før januar-vinduet åpner.

– For hans del handler det om å styrke sin egen verdi. Ronaldo har, uansett hvordan man vrir og vender på det, blitt marginalisert til en lagspiller i det som for øyeblikket er Englands femte beste lag. Det passer Ronaldo og gjengen hans dårlig. Det er i Ronaldos interesse å snu litt på det som har skjedd og komme med noen forklaringer. Og nå har han et VM på å friste eventuelle klubber til å hente ham.

Brennhovd Holth sier han reagerer på det hele «med tristhet», mens mange andre mener Ronaldo er i ferd med å ødelegge sitt eget ettermæle i klubben.

– Det er ingen tvil om at han er en fotballegende, men på et øyeblikk har han trolig nå svekket sjansene for å bli husket som en United-legende, mener forfatteren Wayne Barton.

– Cristiano Ronaldo er fortiden. Erik ten Hag fremtiden. (…) Det er over for CR7. Takk for minnene, men ikke raserianfallene, skriver The Times-journalisten Henry Winter.

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher, som jobber som fotballekspert for Sky Sports, mener 99 prosent av Manchester United-supportere vil støtte ten Hag i denne saken, mens The Athletic-journalist Daniel Taylor kritiserer både innhold og timingen fra Ronaldo. Intervjuet kom kort tid etter en dramatisk seier mot Fulham, der 18 år gamle Alejandro Garnacho ble helten på overtid.

– Dette er en Ronaldo som forsøker å kutte alle bånd med klubben han påstår at han elsker. Ronaldo – fordi han er Ronaldo – gjør imidlertid akkurat det han selv har lyst til.

– Manchester United vil nå vurdere alle sine alternativer angående Ronaldo. Ledelsen og spillerne forstår ikke hvorfor han har sagt det han har sagt. De er enormt skuffet over hans mangel på respekt for klubben, manageren og lagkameratene, skriver Sky Sports-journalist Kaveh Solhekol på Twitter.

Stikk mot Rooney

Ronaldo ble hentet tilbake til Manchester United av Ole Gunnar Solskjær, som han forteller at han respekterer. Nordmannens arvtaker Ralf Rangnick får ikke like gode ord.

– Hvis du ikke engang er en trener, hvordan kan du vært sjef i United? Jeg hadde aldri hørt om ham.

Ronaldo får også spørsmål om hvordan han opplever det at tidligere lagkamerater, som nå jobber som fotballeksperter, kritiserer ham offentlig. Han får spesifikt spørsmål om kommentarer fra hans tidligere angrepspartner Wayne Rooney.

Engelskmannen har tidligere uttalt at United burde kvitte seg med portugiseren.

– Jeg vet ikke hvorfor han kritiserer meg så mye. Sikkert fordi hans karriere er over, mens jeg fremdeles spiller på det høyeste nivået, sier Ronaldo og følger opp med nok et stikk:

– Jeg skal ikke si at jeg ser bedre ut enn ham, men det er sant.

Soccer Derby Rooney

GAMLE VENNER: Ronaldo og Rooney.

Foto: Jon Super / AP

Mener United har stagnert

I april mistet Ronaldo og hans partner Georgina deres sønn under fødselen. Bare tvillingsøsteren overlevde. Dette blir også et tema i intervjuet, hvor 37-åringen anklager klubben for «manglende empati» i denne perioden.

Den da tre måneder gamle datteren havnet på sykehus i juli, noe som gjorde at Ronaldo ikke dukket opp til sesongoppkjøringen til avtalt tid. Ifølge han skal noen av toppsjefene i klubben ha tvilt på forklaringen på hvorfor han ikke møtte opp, noe som såret Ronaldo.

Han avslutter med en ramsalt kritikk av tilstanden Manchester United er i per dags dato. Han mener klubben har stagnert og ikke utviklet seg siden Sir Alex Ferguson ga seg som manager i 2013.

Han nevner alt fra treningsfasilitetene til hva som blir servert i kantinen. Ronaldo mener at United ikke lenger klarer å tiltrekke seg de beste spillerne.

– Jeg mener at fansen fortjener å høre sannheten. Jeg ønsker det beste for klubben, det var derfor jeg kom hit, sier han.

Nå er det mye som tyder på at portugiserens dager i klubben er talte.

Siste nytt

 • Medier: Chelsea signerer VM-vinner for rekordsum

  Chelsea er i ferd med å hente Benfica-stjerne Enzo Fernández, ifølge overgangsguru Fabrizio Romano, samt medier som The Telegraph.

  Det skal være snakk om rekordstor overgangssum i Premier League-sammenheng, med en prislapp som skal ligge på nesten 1,3 milliarder norske kroner.

  Det meldes også om en vanvittig lengde på kontrakten. Den skal strekke seg til sommeren 2031, altså i åtte og et halvt år.

  Fernández var en av de store profilene til Argentina da de sikret VM-tittelen i desember, og ryktene om en mulig Chelsea-overgang har versert de siste ukene.

  Nå kan det altså se ut til at blåtrøyene får viljen sin.

  Ifølge Roman skal Fernández fly til England i løpet av de neste timene og bli presentert som Chelsea-spiller.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Final - Argentina v France
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Longstaff skjøt Newcastle til ligacupfinale

  To tidlige scoringer av Sean Longstaff gjorde at returkampen mot Southampton i ligacupen aldri ble spennende. Newcastle er i finale for første gang på 47 år.

  Newcastle vant 2-1 på hjemmebane og kan se fram til finale på Wembley 26. februar.

  Det røde kortet til Bruno Guimarães ti minutter før full tid var et skår i gleden. Han fikk først gult for en stygg stempling mot Samuel Edozie, men etter en tur ved VAR-monitoren byttet dommeren til rødt.

  Dessuten fikk Alexander Isak en hodesmell. Svensken måtte byttes ut igjen ikke lenge etter at han kom inn.

  Newcastle møter mest sannsynlig Manchester United i finalen. United skal onsdag forsvare 3-0-ledelse fra bortekampen mot Nottingham Forest. (NTB)

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Owen Humphreys / AP
 • Nytt norsk gull i U23-VM – Vika parkerte konkurrentene

  Langrennsløper Jonas Vika (21) var sterkest på 20 kilometer fellesstart i Canada da han sikret gull i U23-VM.

  I tillegg sikret Edvard Sandvik sølvet, og dermed ble det norsk storeslem. Bronsen gikk til franske Julien Arnaud.

  – Det var ordentlig drag i siste sprintbakken. De andre ble ordentlig parkert, kommenterte NRKs Torgeir Bjørn etter Vikas gulløp var et faktum.

  Gullet ble avgjort etter et imponerende rykk fra Vika på tampen av løpet i siste bakke.

  Det var et stort felt som gikk sammen hele veien, og dermed var det mange utøvere og nasjoner som kjempet om seieren.

  Det var totalt elleve herrer som kjempet om seieren, og tre av dem var norske.

  Det har ikke vært mangel på norsk jubel i Whistler de to siste dagene. Mandag ble det gull på både kvinne- og herresiden på samme distanse i junior-VM.

  Tidligere tirsdag sikret Kristin Austgulen Fosnæs gull på kvinnesiden i U23-VM.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste