NRK Meny
Normal

Dario-hysteri på hjemmebane

VAL MÜSTAIR (NRK.no): Dario Cologna imponerer i tour-sprinten i hans egen hjemby. Det blir satt pris på av hjemmepublikummet i fødebyen hans. Og nå er han også finaleklar.

Cologna-hysteri

Alle ville hilse på Dario Cologna i sveitserens egen hjemby. Og han svarte med å ta andreplassen i prologen

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

Etter å ha blitt numer to i prologen, vant han sterkt og kontrollert sitt heat i kvartfinalen. I semifinalen var han i trøbbel, men gikk videre på tid etter tredjeplass i sitt heat.

Men imponerer gjør også hovedkonkurrent Petter Northug, som vant sin kvartfinale etter å ha kontrollert feltet. I semifinalen ble han imidlertid fragått og endte på fjerdeplass. Tiden var for dårlig, og Northug ble slått ut.

Finn Hågen Krogh blir dermed eneste nordmann i mennenes finale. Han ble nummer fire i sitt heat, men tiden var god nok til at han får være med blant de seks siste.

Sammenlagtleder Maxim Vylegtzjanin klarte også å komme videre. Men bare så vidt - han ble reddet av at italieenren David Hofer falt da oppløpet begynte. Også hans landsmann Alexander Legkov ble slått ut.

Finn Hågen Krogh, som ble nummer tre i prologen, vant også sitt kvartfinaleheat. Det betyr at to nordmenn er med i semifinalen. Snorri Einarsson ble slått ut i siste kvartfinaleheat.

Dario-hysteri

Det er Dario-hysteri i Val Müstair, Colognas hjemby. Alle vil snakke med den lokale helten. Petter Northug fikk derimot gå i fred.

– Det er en tøff løype, men det er morsomt å gå her. Jeg håper å gå like fort i de neste rundene, sa Dario Cologna etter prologen.

– Men det er tøft. Jeg er fornøyd , men nå må jeg nullstille meg, sier han.

Val Müstair ligger 1660 meter over havet. Det kommer løperne til å merke utover dagen, sier NRKs ekspertkommentator Thomas Alsgaard.

- De kommer nok til å kjempe mot melkesyra i denne tøffe sprintløypa, sier han.

Hönsson vant prologen

Colognas overmann i prologen var svenske Emil Jönsson. Han var 1,26 sekunder foran sveitseren.

Bak Cologna fulgte to nordmenn – Finn Hågen Krogh og Petter Northug.

– Dette var bra av Petter, han kan kjempe om seieren i dag, sa Thomas Alsgaard i NRKs sending.

Også Snorri Einarsson er med i kvartfinalen, mens Tord Asle Gjerdalen og Simen Østensen ble slått ut. Niklas Dyrhaug startet ikke, han har reist hjem.

Kvartfinalene i Tour-sprinten begynner kl. 16.00.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal