NRK Meny
Normal

Skuffet Dyrhaug bryter Tour de Ski

Niklas Dyrhaug slet med å holde tårene tilbake etter nok et skuffende renn på søndagens jaktstart. Nå trekker han seg fra Tour de Ski.

Niklas Dyrhaug

Niklas Dyrhaug sliter med luftveiene og føler seg ikke som seg selv. Han sier det er liten vits å fortsette Tour de Ski om problemene fortsetter.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Niklas Dyrhaug

Niklas Dyrhaug har ikke fått det til å stemme i Tour de Ski. Han drar hjem fra konkurransen allerede søndag kveld.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Etter to skuffende etapper i Tour de Ski har Niklas Dyrhaug bestemt seg for å bryte Tour de Ski.

– Jeg er veldig lei meg og skuffet. Løpene har ikke fungert, sier Dyrhaug til NRK.

– Jeg må redde ski-VM med å dra hjem, sier han.

25-åringen drar fra Oberhof til Norge allerede søndag kveld.

Nedtur

Dyrhaug vurderte å bryte Tour de Ski umiddelbart etter målgang på søndagens jaktstart. Han var tydelig skuffet da han møtte pressen etter den andre etappen.

– Det var en stor nedtur. Jeg hadde håpet å gå meg opp på lista. Det er en distanse som passer meg bra, men dessverre så har jeg ikke noe å gå med for tida, sa Dyrhaug gråtkvalt til NRK.

25-åringen gikk ut som nummer 38 på 2. etappe av Tour de Ski. Istedenfor å avansere tapte han terreng til flere av konkurrentene og kom i mål som nummer 43, nesten tre minutter bak teten.

Er ikke seg selv

Det er ikke plasseringene som bekymrer den norske langrennsløperen mest.

– Det er ikke dagsformen. Jeg skal ikke skylde på noen ting, men jeg sliter med pusten og er ikke meg selv. Jeg er rett og slett bekymret for luftveiene, sier han.

– Etter at jeg ble skikkelig syk i oktober, har jeg trodd og håpet jeg har vært bra igjen. Men det viser seg at så fort jeg skal gå på blir jeg tett i brystet, forklarte Dyrhaug.

Til legesjekk

Dyrhaug var en av dem som kunne hjelpe Petter Northug til sammenlagtseier, men nå må Northug klare seg uten Dyrhaug.

Etter jaktstarten søndag, fortalte Dyrhaug at han skulle ta en prat med landslagssjef Trond Nystad og landslagslege Knut Gabrielsen.

– Nå må jeg ta en evaluering med Trond og Knut, men hvis jeg fortsatt er tett i brystet, ser jeg ingen grunn til å gå videre i Tour de Ski. Da må jeg heller ta en skikkelig runde meg legen og se hva som skjer, sa Dyrhaug.

Nå har altså trønderen bestemt seg for å bryte konkurransen og dra hjem.

Siste nytt

 • – Russere leverer tilbake bronse

  Ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS leverer de russiske curlingspillerne Alexander Krushelnitsky og Anastasia Bryzgalova tilbake OL-bronsen i mixed curling, etter en positiv dopingprøve. Det kan bety at det norske curlingparet får bronse likevel.

  Bronse
  Foto: Martin Bureau / AFP
 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal