NRK Meny
Normal

Tok to gull i helgen - nå slutter sjefen

Etter den mest suksessrike helgen for Norges Bryteforbund på mange år, med to EM-gull, slutter forbundets sportssjef.

Anders Hestdalen

SLUTTAR MED SUKSESS: Anders Hestdalen sier opp jobben som sportssjef i bryteforbundet, samtidig som Norge opplever en større bryte-suksess enn på mange år.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Årsaken er at han flytter til Canada.

– Det er private årsaker til at jeg slutter. Min tilkommende kone er kanadisk, og hun skal begynne å jobbe der borte, sier sportssjef Anders Hestdalen til NRK.

Ifølge sportssjefen er det kun private årsaker til at han nå forlater forbundet. Han etterlater seg et forbund i framgang etter både Grace Bullen og Felix Baldauf tok gull i EM i Serbia i helgen.

– Ja, det går veldig bra om dagen. Vi har tatt store steg i treningen de siste 4-5 åra. Det tror jeg kommer til å fortsette. Det vi ser nå, er jo resultatet fra flere år med hardt og godt arbeid, og en endring i profesjonaliseringen, sier Hestdalen.

Video: Grace Bullen tar EM-gull

Grace Bullen vant EM-finalen i bryting i Serbia fredag etter en råsterk snuoperasjon mot Mariana Cherdivara-Esanu fra Moldova.

GULLJENTE: Grace Bullen har fullført første steget i sin tretrinns-rakett: EM-gull. Nå skal gull i VM og OL følge

Seks brytere til Tokyo-OL

Han ble i 2015 bryteforbundets første sportssjef, med bakgrunn i blant annet alpinlandslagets trenerteam. Nå går han av etter bare to år.

– Det er derfor vi lyser ut stillingen nå for å få en ny person så raskt som mulig.

I utslysingsteksten for stillingen står det at bryteforbundet jobber fram mot å sende seks utøvere til OL i Tokyo i 2020.

– Det er en stor ambisjon. Men når vi ser på hva vi har av utøvere, er det en veldig realistisk ambisjon. Seks utøvere til OL er basert på analyse av den utøverstammen vi har, sier han.

– Styrt etter tydelighetsprinsipper

Under Hestdalens tid som sportssjef har det dukket opp konflikter, som da fjorårets OL-deltaker Signe Marie Fidje Store ble vraket fra landslaget, og trener Fritz Aaness' brudd med forbundet.

– Vi i forbundet har styrt dette etter tydelighetsprinsipper. Når man setter sammen lag som skal prestere på toppnivå, tror vi på en modell som vi har kjørt veldig hardt på, en kultur som er den vi mener vi vil ha. Vi har en klar visjon på hva som skal skapes, og tydelige mål. Da blir veien også til deretter. Men utover det tror jeg ikke vi har kjørt en strengere eller hardere linje enn andre.

Hestdalen skal jobbe i stillingen ut juli. Men han skal ikke ha så veldig mye mer å si i jobben med å ansette sin etterfølger.

– Jeg har vært med på prosessen fram til nå. Så skal den drives videre av styre og generalsekretær.

Video: Sensasjonelt EM-gull til Felix Baldauf

Baldauf tok EM-gull

GULLGUTT: Felix Baldauf tok Norges første EM-gull for menn siden Jon Rønningen i 1992

Siste nytt

 • Rangers-tap i målfest

  Mats Zuccarello var nest sist på pucken på New York Rangers' første mål, men det var ikke nok i nattens kamp mot Anaheim Ducks.

  Rangers tapte 3-6, og Zucca & co. står dermed med tre strake tap i NHL.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jayne Kamin-oncea / Reuters
 • Sensasjonsmannen til semifinale

  Sørkoreanske Hyeon Chung (21) er bare rangert som nummer 58 i verden, men ble i natt klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering.

  Han slo Tennys Sandgren (USA) i strake sett 6-4, 7–6 (7-5), 6-3,

  Hyeon Chung
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Kroatia - Frankrike