Hopp til innhold

Tok to gull i helgen - nå slutter sjefen

Etter den mest suksessrike helgen for Norges Bryteforbund på mange år, med to EM-gull, slutter forbundets sportssjef.

Anders Hestdalen

SLUTTAR MED SUKSESS: Anders Hestdalen sier opp jobben som sportssjef i bryteforbundet, samtidig som Norge opplever en større bryte-suksess enn på mange år.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Årsaken er at han flytter til Canada.

– Det er private årsaker til at jeg slutter. Min tilkommende kone er kanadisk, og hun skal begynne å jobbe der borte, sier sportssjef Anders Hestdalen til NRK.

Ifølge sportssjefen er det kun private årsaker til at han nå forlater forbundet. Han etterlater seg et forbund i framgang etter både Grace Bullen og Felix Baldauf tok gull i EM i Serbia i helgen.

– Ja, det går veldig bra om dagen. Vi har tatt store steg i treningen de siste 4-5 åra. Det tror jeg kommer til å fortsette. Det vi ser nå, er jo resultatet fra flere år med hardt og godt arbeid, og en endring i profesjonaliseringen, sier Hestdalen.

Video: Grace Bullen tar EM-gull

Grace Bullen vant EM-finalen i bryting i Serbia fredag etter en råsterk snuoperasjon mot Mariana Cherdivara-Esanu fra Moldova.

GULLJENTE: Grace Bullen har fullført første steget i sin tretrinns-rakett: EM-gull. Nå skal gull i VM og OL følge

Seks brytere til Tokyo-OL

Han ble i 2015 bryteforbundets første sportssjef, med bakgrunn i blant annet alpinlandslagets trenerteam. Nå går han av etter bare to år.

– Det er derfor vi lyser ut stillingen nå for å få en ny person så raskt som mulig.

I utslysingsteksten for stillingen står det at bryteforbundet jobber fram mot å sende seks utøvere til OL i Tokyo i 2020.

– Det er en stor ambisjon. Men når vi ser på hva vi har av utøvere, er det en veldig realistisk ambisjon. Seks utøvere til OL er basert på analyse av den utøverstammen vi har, sier han.

– Styrt etter tydelighetsprinsipper

Under Hestdalens tid som sportssjef har det dukket opp konflikter, som da fjorårets OL-deltaker Signe Marie Fidje Store ble vraket fra landslaget, og trener Fritz Aaness' brudd med forbundet.

– Vi i forbundet har styrt dette etter tydelighetsprinsipper. Når man setter sammen lag som skal prestere på toppnivå, tror vi på en modell som vi har kjørt veldig hardt på, en kultur som er den vi mener vi vil ha. Vi har en klar visjon på hva som skal skapes, og tydelige mål. Da blir veien også til deretter. Men utover det tror jeg ikke vi har kjørt en strengere eller hardere linje enn andre.

Hestdalen skal jobbe i stillingen ut juli. Men han skal ikke ha så veldig mye mer å si i jobben med å ansette sin etterfølger.

– Jeg har vært med på prosessen fram til nå. Så skal den drives videre av styre og generalsekretær.

Video: Sensasjonelt EM-gull til Felix Baldauf

Baldauf tok EM-gull

GULLGUTT: Felix Baldauf tok Norges første EM-gull for menn siden Jon Rønningen i 1992

Siste nytt

  • Zuccarello klar for sitt første VM på åtte år – se hele troppen her

    Landslagstrener Tobias Johansson tar med seg 25 spillere til ishockey-VM i Praha hvor NHL-stjernen Mats Zuccarello gjør VM-comeback.

    Som ventet var NHL-stjernens navn med i troppen som ble presentert på Olympiatoppen mandag. Det er Zuccarellos første VM siden 2016 i Moskva.

    Han og backen Johannes Johannesen som har vært opptatt med sluttspill for finske Lahti Pelicans, tilslutter seg den norske troppen i Praha. Det gjør også USA-proffene Emil Martinsen Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen, som fortsatt spiller sluttspill i AHL.

    Målvakter:

    Jonas Arntzen (Örebro), Henrik Haukeland (Düsseldorf), Tobias Normann (AIK).

    Backer:

    Sander Vold Engebråten (Örebro), Isak Hansen (Sparta), Sander Hurrød (Storhamar), Max Krogdahl (Östersund), Christian Kåsastul (Pustertal), Mattias Nørstebø (Björklöven), Stian Solberg (Vålerenga), Johannes Johannesen (Lahti Pelicans), Emil Lilleberg (Tampa Bay Lightning).

    Løpere:

    Mats Zuccarello (Minnesota Wild), Michael Brandsegg-Nygård (Mora), Andreas Martinsen (Storhamar), Eskild Bakke Olsen (Karlskoga), Thomas Olsen (Vålerenga), Thomas Berg Paulsen (Malmö), Martin Rønnild (Storhamar), Eirik Østrem Salsten (Storhamar), Håvard Østrem Salsten (Sparta), Noah Steen (Mora), Patrick Thoresen (Storhamar), Mathias Trettenes (Stavanger), Petter Vesterheim (Mora), Markus Vikingstad (Fishtown Pinguins), Mathias Emilio Pettersen (Texas Stars).

    Norge innleder VM i Praha i gruppe A mot Sveits 10. mai. (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Ishockeyforbundet i beredskap etter Reichenbergs dødsfall: Har koblet på helseteam for VM-troppen

    Det norske ishockeymiljøet er i sorg etter at det søndag ble kjent at den tidligere landslagsspilleren Alexander Reichenberg er død, 31 år gammel.

    Sportssjef og konstituert generalsekretær i Ishockeyforbundet, Petter Salsten, sier dødsbudskapet preger hele ishockeyfamilien.

    – Alexander var en artist på banen. En kreativ spiller og offensivt begavet, som alltid spredte optimisme i de lagene han var. Han har en fantastisk karriere på Lillehammer som var moderklubben og på ulike landslag. Han har satt fottrykk etter seg i norsk ishockey, sier Salsten.

    Mandag tok forbundet ut troppen til VM som starter i Tsjekkia fredag, hvor Mats Zuccarello er med i VM for første gang siden 2016.

    – I VM-troppen er det spillere som har hatt veldig tette relasjoner til Alexander gjennom flere år. Det må bearbeides på det personlige plan og så får vi se hva vi som lag gjør. Vi har koblet på helseteam og er i beredskap. Det er vanskelig å spå hvordan folk agerer når de får slike triste nyheter, så vi skal være i beredskap og så får vi løse det når vi møtes i morgen, sier Salsten.

    – Hva skal helseteamet bidra til?

    – Jeg tror alle trenger samtalepartnere når slike ting skjer. Noen å snakke med. Fordi det ikke er til å forstå, så trenger man å lette på tankene sine. Det skal vi være behjelpelige med, og så er det stor forskjell på hvor tett man har vært Alexander de siste årene. Noen har veldig tette relasjoner til ham og har det selvfølgelig da veldig vanskelig nå, sier Salsten.

    Salsten
    Foto: NTB
  • Van Dijk bekrefter: Blir en del av «nye» Liverpool

    To kamper i Premier League gjenstår før manager Jürgen Klopps ni år lange regjeringstid på Anfield er over.

    Virgil van Dijk har ett år igjen av kontrakten med klubben som må igjennom en betydelig forandring når tyskeren forsvinner ut av porten.

    Alt tyder på at van Dijks landsmann Arne Slot blir Klopps erstatter.

    – Fokuset er på de to siste kampene, og deretter må vi konsentrere oss om hvem som blir ny manager og hvordan den overgangen blir. Jeg blir en del av det, sa van Dijk etter søndagens 4-2-seier over Tottenham.

    Det er ikke kjent hvilke spillere som forsvinner og hvem som blir på Anfield, men van Dijk sier at det ikke er noen tvil for hans del.

    – Jeg trives her, og jeg elsker klubben, sier 32-åringen. (NTB)

    Virgil van Dijk
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal