NRK Meny
Normal

Tok to gull i helgen - nå slutter sjefen

Etter den mest suksessrike helgen for Norges Bryteforbund på mange år, med to EM-gull, slutter forbundets sportssjef.

Anders Hestdalen

SLUTTAR MED SUKSESS: Anders Hestdalen sier opp jobben som sportssjef i bryteforbundet, samtidig som Norge opplever en større bryte-suksess enn på mange år.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Årsaken er at han flytter til Canada.

– Det er private årsaker til at jeg slutter. Min tilkommende kone er kanadisk, og hun skal begynne å jobbe der borte, sier sportssjef Anders Hestdalen til NRK.

Ifølge sportssjefen er det kun private årsaker til at han nå forlater forbundet. Han etterlater seg et forbund i framgang etter både Grace Bullen og Felix Baldauf tok gull i EM i Serbia i helgen.

– Ja, det går veldig bra om dagen. Vi har tatt store steg i treningen de siste 4-5 åra. Det tror jeg kommer til å fortsette. Det vi ser nå, er jo resultatet fra flere år med hardt og godt arbeid, og en endring i profesjonaliseringen, sier Hestdalen.

Video: Grace Bullen tar EM-gull

Grace Bullen vant EM-finalen i bryting i Serbia fredag etter en råsterk snuoperasjon mot Mariana Cherdivara-Esanu fra Moldova.

GULLJENTE: Grace Bullen har fullført første steget i sin tretrinns-rakett: EM-gull. Nå skal gull i VM og OL følge

Seks brytere til Tokyo-OL

Han ble i 2015 bryteforbundets første sportssjef, med bakgrunn i blant annet alpinlandslagets trenerteam. Nå går han av etter bare to år.

– Det er derfor vi lyser ut stillingen nå for å få en ny person så raskt som mulig.

I utslysingsteksten for stillingen står det at bryteforbundet jobber fram mot å sende seks utøvere til OL i Tokyo i 2020.

– Det er en stor ambisjon. Men når vi ser på hva vi har av utøvere, er det en veldig realistisk ambisjon. Seks utøvere til OL er basert på analyse av den utøverstammen vi har, sier han.

– Styrt etter tydelighetsprinsipper

Under Hestdalens tid som sportssjef har det dukket opp konflikter, som da fjorårets OL-deltaker Signe Marie Fidje Store ble vraket fra landslaget, og trener Fritz Aaness' brudd med forbundet.

– Vi i forbundet har styrt dette etter tydelighetsprinsipper. Når man setter sammen lag som skal prestere på toppnivå, tror vi på en modell som vi har kjørt veldig hardt på, en kultur som er den vi mener vi vil ha. Vi har en klar visjon på hva som skal skapes, og tydelige mål. Da blir veien også til deretter. Men utover det tror jeg ikke vi har kjørt en strengere eller hardere linje enn andre.

Hestdalen skal jobbe i stillingen ut juli. Men han skal ikke ha så veldig mye mer å si i jobben med å ansette sin etterfølger.

– Jeg har vært med på prosessen fram til nå. Så skal den drives videre av styre og generalsekretær.

Video: Sensasjonelt EM-gull til Felix Baldauf

Baldauf tok EM-gull

GULLGUTT: Felix Baldauf tok Norges første EM-gull for menn siden Jon Rønningen i 1992

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal