NRK Meny
Normal

Sensasjonelt EM-gull til Felix Baldauf

Felix Baldauf slo Aleksander Hrabovik i lørdagens finale i 98-kilosklassen, og sikret Norges første EM-gull i gresk-romersk bryting siden 1992.

Baldauf tok EM-gull

VIDEO: Her vinner Felix Baldauf EM-gull. Bilder fra UWW.

22-åringen gikk helt til topps i sitt første offisielle senior-EM.

– Jeg skjønner ikke hva jeg har gjort, sier en overlykkelig Baldauf til NRK.

22-åringen møtte hviterusseren Aliksandr Hrabovik, som er rangert som nummer fem i verden, i finalen.

Felix Baldauf

EM-GULL: Felix Baldauf sikret EM-gull etter en dramatisk finale.

Foto: Tommy Skauen

Nordmannen imponerte og vant finalen med sifrene 2-1.

– Det er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Jeg kom hit for å bli europamester og klarte det. Det er rett og slett de øyeblikkene her man lever for.

Bryteren fra Kristiansund tok ledelsen 1-0 i første periode, mens det ble ett poeng på hver i den andre og siste perioden.

OL-gull

Det var Norges første EM-gull på herresiden siden Lars Rønningen vant i 48-kilosklassen for 25 år siden. Marthin Hamlet Nielsens bronse i samme vektklasse var forrige norske EM-medalje.

Den kom i 2014.

Nå er målet OL-gull.

– Dette er EM, så det er fortsatt VM og OL som mangler. Jeg har to mål til som jeg skal nå og det er å bli verdensmester og olympisk mester. Etter det kan jeg gi meg, sier Baldauf med et stort smil.

Slo den regjerende OL-mesteren

22-åringen fra Kristiansund ble i 2014 første nordmann til å vinne gull i junior-EM. Samme år tok han juniorbronse i VM.

Lørdag ettermiddag slo han ut ukrainske Dimitrij Timtsjenko, som er bedre ranket enn han selv, i semifinalen.

Imponerende nok var han også sterkere enn den regjerende OL-mesteren fra Rio, armenske Artur Aleksanjan, i kvartfinalen. Tapet mot nordmannen var bare Aleksanjans sjette tap gjennom hele seniorkarrieren.

Fredag tok også Grace Bullen EM-gull på kvinnesiden.

Se høydepunkter fra semifinalen her:

Baldauf til EM-finale

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal