NRK Meny
Normal

Britiske medier: Mourinho blir ny United-manager

Ikke før Louis van Gaal (64) og Manchester United så vidt har fått løftet FA-cuptroféet over hodet, skriver britiske medier at José Mourinho (53) blir ny manager i klubben.

Mourinho

NY SJEF: Mye tyder på at José Mourinho ikke lenger er arbeidsledig.

Foto: Reuters Staff / Reuters

Det skriver blant annet BBC.

Louis van Gaal ser ut til å ha ledet Manchester United for siste gang. Ifølge en rekke britiske medier var avtalen med José Mourinho klar allerede før dagens kamp. Han vil bli representert som ny manager tidlig neste uke, mener de å vite.

SOCCER-ENGLAND-CRY-MUN/FACUPFINAL/

FIN AVSLUTNING: Louis van Gaal løfter FA-cuptroféet.

Foto: John Sibley / Reuters

Det har lenge vært spekulert i om van Gaal er ferdig som manager, etter to år i klubben. Det etter en noe skuffende sesong, hvor Manchester United ble nummer fem og mislyktes i å kvalifisere seg til neste års mesterliga, til tross for at han har brukt nærmere 300 millioner kroner på spillerkjøp.

– Ville ha sommeren på seg

Ifølge The Telegraph, skal Mourinho ha sagt til klubben at hvis han skal ta over, ønsker han hele sommeren til å planlegge neste sesong, for å ha mest mulig tid til å organisere laget og ha et ord med i spillerkjøpene.

Avisen skriver også at forhandlingene har pågått i hemmelighet, av respekt for van Gaal. Mourinho skal også ha fått beskjed om at han får de nødvendige midlene for å kunne konkurrere på høyde med blant annet Manchester City og Pep Guardiola.

AS skriver at Mourinhos agent, Jorge Mendes har holdt kontakten med Manchester United, og at han vil reise til England på tirsdag for å fullføre avtalen. De mener også å vite at 53-åringen vil få en lønn på så mye som 140 millioner kroner per sesong.

Mourinho har vært arbeidsledig siden han fikk sparken i Chelsea i desember i fjor. Det var hans andre periode i klubben, som han tok til tre seriemesterskap. Portugiseren har også ledet Porto, Inter og Real Madrid med stor suksess.

Ville ikke snakke om fremtiden sin

FA-cupfinalen ble derfor et høydepunkt for nederlenderen, som har ett år igjen av kontrakten sin med klubben.

– Det er fantastisk å ha vunnet dette, for fansen, for klubben og også for meg. Nå har jeg vunnet cupen i fire land. Det er ikke mange som har gjort det, uttalte Louis van Gaal etter lørdagens seier mot Crystal Palace.

Han ble også spurt om egen fremtid.

– Jeg kan vise til en cupseier, og diskuterer ikke det med mine venner i media, som har sparket meg i seks måneder, svarte han.

Laster Twitter-innhold

En rekke britiske journalister skriver på Twitter at de tviler på at van Gaal er klar over at han er ferdig. Det fordi han brukte pressekonferansen til å snakke om neste sesongs planer.

Mourinho og van Gaal

LANGE KARRIÈRER: José Mourinho og Louis van Gaal har møttes mange ganger. Her fra et møte mellom Inter og Bayern München i 2010.

Foto: PEDRO ARMESTRE / Afp

Siste nytt

 • Bolt skal trene med Dortmund

  Usain Bolt skal trene med Borussia Dortmund fredag. Det er hans utstyrsleverandør, som er den samme som Dortmund bruker, som står bak treningen. Treningen vil være åpen for publikum og vil ha stor mediedekning, melder NTB.

  Athletics - Men's 100m Victory Ceremony
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Gjekstad blir ny Viperstrener

  Den tidligere Larvik-treneren Ole Gustav Gjekstad gjør trenercomeback i Vipers Kristiansand. Han tar over for Kenneth Gabrielsen, som gir seg etter sesongen, ett år før kontraktstiden går ut. Det skriver TV2.

  Ole Gustav Gjekstad
  Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK
 • Lagkamerat skadd i velt

  Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Dimension Data, Scott Thwaites, pådro seg alvorlige ryggskader da han veltet på en treningstur nylig. Tilstanden skal være stabil. Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Boasson Hagen
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par