Lingard helten da United tok sitt første trofé på tre år

Det måtte ekstraomganger til, men til slutt fikset Jesse Lingaard seier til Manchester United.

SOCCER-ENGLAND-CRY-MUN/FACUPFINAL/

HELTEN: Jesse Lingard satte inn seiersmålet for Manchester United i FA-cupfinalen mot Crystal Palace.

– Det er fantastisk å ha vunnet dette, for fansen, for klubben og også for meg. Nå har jeg vunnet cupen i fire land, sier manager Louis van Gaal etter å ha avsluttet sesongen på best mulig vis med Manchester United.

Det tok lang tid før «taket »virkelig løftet seg på Wembley. Men da tok det også for alvor av.

Jason Puncheon satte inn ledelsen til Crystal Palace bare 12 minutter før slutt. Han feiret som om han hadde avgjort kampen. Men jubelen hadde ikke en gang stilnet da Juan Mata utlignet bare tre minutter senere. Dermed måtte det ekstraomganger til.

Og selv om Manchester United måtte spille de siste 15 minuttene med 10 mann, lot de seg ikke stoppe. Fem minutter ut i andre ekstra omgang, fikk innbytter, den lokale 23-åringen, Jesse Lingaard drømmetreff.

Det sikret 2-1 seier, og klubbens første store trofé siden Sir Alex Ferguson ga seg i 2013 - med unntak av da de vant Community Shield for tre år siden.

– Med ti mann, og kamp på tirsdag også, men vi fortjente det synes jeg. Det var et supert mål, ikke sant? sier van Gaal, ifølge BBC.

TRIUMF: Kaptein Wayne Rooney og resten av Manchester United løfter FA-cuptroféet.

Fartsfylt

Forhåndsfavoritt Manchester United satte press på Crystal Palace fra første minutt. Både Mata, Marouane Fellaini, Anthony Martial og Marcus Rashford kunne sendte laget sitt i føringen før pause.

London-laget kom mer og mer inn i kampen, men det stod 0-0 da lagene gikk i garderoben.

Den andre omgangen begynte også med høyt tempo, og ekstremt god stemning på tribunen. Begge lag var farlig frempå, men ballen ville seg ikke inn. Og da Rashford måtte ut med skade med drøye 15 minutter igjen av omgangen, bekymret nok mang en rød supporter seg.

To kjappe

Og så løsnet det. Jason Puncheon banket inn 1-0 til Crystal Palace med bare 12 minutter igjen av kampen. United klarte aldri å få klarert etter en corner og ballen havnet hos innbytteren, som brakte Wembley - om mulig - til nye høyder.

SÅ GLAD: Jason Puncheon satte inn ledelsen for Crystal Palace.

Jubelen hadde knapt lagt seg da Wayne Rooney driblet seg forbi en rekke motstandere, før han løftet over på motsatt. Der sto Juan Mata og plasserte ballen hardt i nettet.

Dermed gikk kampen til ekstraomganger. I de første 15, var Crystal Palace nærmest. I tillegg fikk Chris Smalling sitt andre gule kort, og United måtte klare seg med 10 mann i den andre ekstraomgangen.

Det lot deg seg ikke stoppe av, og fem minutter senere, fikk Jesse Lingard drømmetreff og sendte Manchester United til himmels.

Laster Twitter-innhold

• Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

– Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

– Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

Q6DAaGK1xwQ
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

pa39-a-fBGA
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.